Mapei Pojkvän
Mapei Pojkvän

Mapei Pojkvän – “Jag födde min son stendes i hallen”, sjöng artisten Mapei. AMEN I ARTIKELN: FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE FÖRLOSSNING FÖRLOSSNINGSKRISEN När Mapeis konstnärens vattenförsörjning tar slut kommer allt på sin spets. På grund av att hon måste vänta hemma, föder hon nu sin son i hallen, stående, i sin mjukisbyxor till läggdags.

Jackie, 37, berättar för sin mamma om hennes tragiska uppbrott och hennes önskan att skapa magi för sina barn. EMELIA LINDBLOM DALÉN När Jackie flyttar in i sin tvårumslägenhet i juni Stockholm i det välbärgade kvarteret Hägersten stiger kvicksilvret till svällande 30 grader. I rummet är två stora fläktar monterade i taket. Konstnären Jacqueline Mapei Cummings bjuder på iskall lemonad med skivor av färsk citron och en hint av rosa mynt.

Dante, som är fyra månader gammal och utmattad, sover i soffan i vardagsrummet. Han har precis avslutat sin första “babysim” någonsin och han är helt ur sitt element. Som ordspråket säger, “Han älskade det!” En vit gosedjur snalle kan ses sitta på rummets fonster. På Nallens t-shirt står det med svart markering, “25/2 06:03. Ha en framgångsrik framtid! Det är den kvinnliga sjukvårdaren som skrev den.

Det var hon som välkomnade den nyblivna singeln Jackie till sitt hem. Som lyfte upp henne från marken och in i den väntande ambulansen. Jackies familj tog emot ett fosterbarn, en rödhårig, nosig, varm liten pojke som bara var några månader gammal. Jackie är som tidigare kopplad till sin mamma genom hennes navelartär, som hämtar näring från keistern i hennes sinne (“moderkakan”).

När ambulansens dörrar slutar surra börjar Arash, den nyföddas far, grymta. Han har lyckats hålla ihop hela vägen fram till denna punkt. Choppern reser genom Stockholmsnatten till Jackie är väldigt lugn, medveten och fokuserad. Hon känner sig som en alfamamma och skyddar sin lilla pojke till varje pris. Funderar, “Vi fick det gjort. Mitt löfte är att skydda dig från skada.

Tillsammans med deras 4-månader gamla son Dante, Jackie Mapei Cummings. Tillsammans med deras 4-månader gamla son Dante, Jackie Mapei Cummings. Bilder av Johanna Pettersson
Jackies riktiga namn är Mapei, vilket betyder “vis kvinna” på samoanska språket. Mapei är också namnet på hennes musikgrupp. Hon föddes i Rhode Island, USA, och flyttade till Sverige med sin familj när hon var barn.

Hennes musikaliska karriär började i ung ålder; hon erbjöds ett skivkontrakt medan hon fortfarande gick i skolan och blev en stor stjärna inom svensk rap. För några år sedan bytte han låt och började rappa istället för att sjunga. Hans massiva singel “Vänta inte” har över 91 miljoner spelningar på Spotify. Tillsammans med Timbuktu och producenten Pontus Winnberg har hon precis släppt barnvänliga spellistkuratorverktyg för Spotify Kids.

Och allt började i Pontus Winnbergs hus, i hans musikstudio utanför Strängnäs. Men det köpte inte Jackie på den tiden. Vi satt där och jammade. Jag var ungefär två eller tre veckor bort från mitt förväntade förfallodatum när jag var tonåring. Jag minns att jag blev så trött att jag ville gå och lägga mig vid clockwork, vilket kändes jobbigt eftersom en jam brukar fortsätta till slutet av setet och den sista improvisationen är alltid roligast och blir bäst.

Nicke Borg, 47, i bandet Backyard Babies, hoppade av TV4:s musiktävling “Stjärnornas stjärna” förra veckan för att ämnet var för svårt att diskutera. Den här veckan var den perfekta tiden för operan med den svåra handlingen. Elisa Lindström, 28 år, fick enhälligt stöd från juryn som kvällens bästa artist. Alla hade dock inte sådana framgångar; Mapei, 36 år, ombads lämna programmet efter att ha fått minsta tittarröster. Hon säger i programmet, “Det faktum att jag har tagit mig så här långt är helt otroligt.”

Röstningsrekord

Tittarna kunde skänka pengar till Radiohjälpen och alla som drabbats av coronakrisen under sändningen. Och det skulle sätta rekord. Petra Mede, chefen för initiativet, sa i ett meddelande: “Vi har samlat in över 600 000 svenska kronor.” Experten: Alessandro de Andra Rickard Söderberg, 45, tränade genrens konkurrenter och efter turneringen pratade han med Aftonbladet om varför Mapei hoppade av. Mapei fick lämna eftersom de fem kvarvarande arbetarna håller så hög standard och kvalitet. Det var omöjligt att välja, säger han. Vad mer säger du om kvällen? De hade ett så mildt och väluppfostrat uppträdande. Enligt mig är den bästa tiden att gå på operan på en onsdag på lördag.

Mapei: “Mina fans är galna.”

På frågan om att lämna showen sa Mapei: “Jag skulle ha älskat att stanna till nästa vecka när temat är country.” Hon sa till Aftonbladet, “Det är ett stort jobb att gå ut.” Mapei uppskattar variationen av musikstilar som presenteras i crossover-programmeringen. Det är en nötskal, och jag är med i den. Jag har så många olika stilar, men det är så svårt att välja en.

Många av mina nära och kära vänner, såväl som mina fans, är oroliga, säger hon. Tillverkningen av “Rathana Club” började när Daniela Rathana klev in i studion med producenten Charlie Bernardo, hiphop/r&b-artisten Mapei, och popartisten Oskar Linnros. Målet med debut-CD:n var ambitiöst: att öka medvetenheten om hur väl svensk musik kan slappna av hos lyssnaren.

Mapei Pojkvän

Det är en vågad skiva, full av överraskningar. Jag hoppas att folk om några år är redo, som Daniela Rathana uttrycker det. Hennes experimentella r&b och tomma lyriska innehåll på svenska har gjort henne till en bortglömd framtida stjärna i den svenska musikscenen. Som ung lyssnade hon på väldigt lite hemmagjord musik, med undantag för allt av Oskar Linnros.

Medan Daniela Rathana fortfarande gick i skolan kopplade de upp sig på sociala medier, och hon frågade Oskar Linnros om råd om hur man lyckas i musikbranschen. Deras vägar fortsatte att korsas och kulminerade i Daniela Rathanas inbjudan att spela en roll i hans livsdramer. Allteftersom showen fortskred lät han mig mer och mer scentid och var otroligt generös när det kom till att dela med sig av handlingen. Han märkte hur sugen jag var på att sjunga, och han visste att jag ville bli artist, som Daniela Rathana uttrycker det.

Friada genom Schulman

Förra året satte hon ut EP:n “Halva vägen fri” på eget initiativ. Även om hon inte har kunnat fylla 2021 har det ändå varit ett händelserikt år. 25-åringen från Stockholm har varit med i “Allsng p Skansen”, cast i ett avsnitt av “Dumpad” på Discovery Plus, uppträtt i P3 Guldgalan och nominerats till en Grammis. Grammas lillebror Mats fick äntligen sin frihet dagen efter Gramma, med tillstånd av Grammas stora hjälte Alex Schulman.

Dagen efter en natt med stort drickande följde Daniela Rathana med sina vänner till en restaurang i Stockholm. Hon kollar just nu på sina sociala medieprofiler medan hon väntar. “Hur väl känner ni varandra?” Efter att jag ätit min yrsel ställer sig Alex upp igen, gör en förfrågan och dukar upp den på bordet. Mats har börjat hålla kontakt med mig. Mats ropar “Kom tillbaka!” Men det var ett omisskännligt rungande “ja”, som Daniela Rathana uttrycker det.

Hej, jag är ditt andra jag

Den 24 september, nära det platta havet. Enligt Daniela Rathana är “att släppa taget om sin första heltidspartner att vara på en psykiatrisk avdelning.” Det har tagit så lång tid att jag har utvecklat en panikattack. Det är en lättnad att den äntligen släpps. Många låtar på det nya albumet beskriver henne som albumets slut. Rathana sjunger i “Kyss” om ett destruktivt förhållande som hon upplevde på egen hand och som tog lång tid att ta slut.

En av hennes “delpersonas”, som de kallas i det psykedeliska samhället, får sjunga “Havanna”-aria. Som ett resultat av sin egen terapi vet Daniela Rathana nu med säkerhet vilken del av sig själv hon gav till Nikita och vad hon skulle vilja lämna bakom sig. Det är en modig själ som inte fruktar konsekvenserna av sina handlingar. Vi har haft väldigt roligt tillsammans, men hon har också orsakat mig mycket problem.

Samtidigt har hon varit en inspiration för denna skiva. Det här är en hyllning till henne, men det kan också bli ett slut. Daniela Rathana säger, “Hon passar inte rollen som en make.”Fakta: Om att sluta med gymnastiken för att fokusera på musik, som Daniela Rathana berättade: Jag har rumskamrater som just nu tar läkarexamen eller juristexamen, och jag får också en omfattande utbildning.

Till den grad att du kanske kommer på dig själv att fråga: “Gud, vad är musik för?” Hon tror dock att hon sattes till jorden för att underhålla sig själv med sång och dans för att “sjunga och tråka ut män.” Det finns en svarsdikt som heter “Puss och kram” till en artikel i Expressen Kultur med titeln “Tinder gör kvinnor till obetalda horor”, där författaren kritiserar Daniela Rathanas dikt “Ansikte” och hävdar att den sexualitet som visas i dikten är “pinsamt omodern”.

Inget registrerat i mina tankar. Jag skickade det vidare till mina mest kloka vänner, som sammanfattade situationen med att säga: “Det handlar om att den här personen inte har fått ligga ner.” Så nu kör jag med den och säger “jag gör det bara för pengarna”, vilket är både ett sanningsenligt svar och en lögn, som Daniela Rathana uttrycker det….

låten “Farstaglitter”, som är en hyllning till klädstilen som dominerade när Daniela Rathana var ung: Det var många som kämpade på den tiden, som inte hade råd med märkeskläder och fick vara väldigt kreativa. Jag gick till en secondhandbutik och köpte en Lyle & Scott-tröja, klippte ut etiketten och sydde fast den till en vanlig vit t-shirt.

Mapei Pojkvän
Mapei Pojkvän

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *