Lucianoz Bakgrund
Lucianoz Bakgrund

Lucianoz Bakgrund – Till min förvåning hörde Hkan Hellström sig själv sjunga och frågade om jag ville sjunga med honom. I höstas, under andra akten av Melodifestivalen, gick en fejkare fram till scenen och sjöng en cover av Pernilla Wahlgrens klassiker “Piccadilly Circus”, till publikens förlust.

Vår förståelse har ökat markant de senaste åren. Efter att ha tillbringat föregående år i dunkel har 30-årige Lucianoz nyligen uppträtt på Victoriadagen, deltagit i “Allsong på Skansen”, turnerat över Sverige och varit Hkan Hellströms wingman. “Lucianoz – Dansbandsstjärnan frn Rinkeby” är en ny realitydokumentär som har premiär på TV4 i början av oktober. De följer honom, så vi kanske får en inblick i hans personliga liv.

Det var lätt att komma överens, och vi uppskattar deras intresse mycket. Nu sitter jag bara här och väntar på att hon ska skicka den. Publiken, eller Luciano Axelsson som han föredrar att kallas, ska lära sig “vad som får mig att ticka” och “vem jag är”, lovar han. På fredagskvällens genrep stämmer Luciano Lucianoz Axelsson upp sin mellanakt inför Melodfestivalen 2023 i rnsköldsvik.

Han hävdar att hans passion för dansbandsmusik motiverades av hans far och att han är en “glädjespridare” från Stockholms Rinkebyförort. Under uppväxten i Borlänge besökte han flitigt en närliggande folkpark. Jag blev fascinerad av hans diskussion om musik och hans uppskattning för dans. På frågan om hans influenser sa Lucianoz: “Jag gillade verkligen Stefan Borsch och Flamingokvintetten, och jag tror att genren passar mig väldigt bra.”

Eftersom jag har svenska och norska anor har det fungerat fantastiskt bra för mig. I deras hem Sverige och i hela Skandinavien ledde min farfar och hans syskon ett band som blev ganska populärt. The Charlies var allestädes närvarande i hela Norden.

Femhundra miljoner spelningar

Lucianoz syster började filma honom när han dansade till “Det är ju dej jag gr och väntar p” av Stefan Borsch precis i början av deras måltid. Hon laddade upp videon till Tiktok, och den blev snabbt viral runt om i världen. Att hon redan hade frågat mig om lagen var irrelevant. Skidföretaget blev viralt snabbt och samma kväll fick jag samtal från Warner, Sony och Universal. anmärkte Lucianoz med glädje.

Lucianoz tolkning av “Det är ju dej jag gr och väntar p” har varit oerhört framgångsrik, och det finns i nuläget inget som tyder på att denna trend kommer att vända. Den låten är en jag har lyckats få andra att uppskatta. Jag, som de flesta andra, känner mig upplyft efter att ha lyssnat på musik. Värme och lycka skingras. Att sjunga den i duschen orsakar utbredd hysteri och kaos när jag gör det.

Om man ska tro legenden tycker Lucianoz att mer än bara dansbandsmusik är tröstande. Han var ett R&B-fan och visade sin kärlek till genren genom att sjunga R. Kellys “World’s Greatest” på säsongen 2021 av “American Idol”. Han tyckte att det var för riskabelt att lägga pengar på dansbandsmusik på den tiden.

Sant, men det är inte svårt att se Lucianoz som helhet som en musikstil som sticker ut märkbart från sin samtid. Nästan allmänt sett har människor stöttat det jag har gjort. Ingen har någonsin sagt att jag försöker låta mindre löjlig eller uppmanat mig att göra något mer fascinerande. Jag värdesätter hjälpen mycket.

Lucianoz förklarar att han känner likadant, längtar efter de dagar då barn kunde springa fritt i traditionella gamla folkparker. Jag går vidare i åratal, men jag skulle älska att se parkeringsplatserna fyllda med folk igen. Min far har berättat många underhållande historier för mig om sin ungdom. Alla verkade nöjda när de dansade och uttryckte sin spänning.

Jag är säker på att din pappa är väldigt stolt över dig. Alla i min familj hyllar konstant hur fantastisk han är. Alla på teatern följde med mig när jag dykte med Hkan Hellström. På både Way Out West och Stockholmsarenan bad Hkan Hellström oväntat Lucianoz att bli hans vän.

Håkan bad mig att sjunga tillsammans med honom när han oväntat fick ett meddelande från sig själv. Att vara vän med en känd musiker som Hkan var en enorm komplimang. Han berättade att han trivdes med mitt sällskap och respekterade min förmåga att lyckas i urbana miljöer. Jag har uppträtt för äldre, jag sjunger i ett dansband och jag tycker om att röra på min kropp. Lucianoz svarade stoiskt, “Hkan ville att jag skulle vara en del av alla hans duschar, men han kan inte, så jag var en del av två.”

Lucianoz Bakgrund

Det är allmänt känt att han regelbundet besöker pensionärssamhällen för att framföra traditionella sånger för invånarna. Det är givande att se de äldre roa sig och dansa till musiken. De går vilse i sina egna tankar och det är tydligt att de längtar efter att få dansa och lyssna på musik igen. Vem vet, kanske räcker tillgivenheten jag får för att hålla dem kvar lite längre.

Eftersom jag har så hög respekt för dem gör jag det utan kostnad. “Skulle gärna” är den nuvarande svenska livsstilen.Detta fräscha perspektiv åtföljs av bekräftelse från det andra könet. Enligt Lucianoz är allt OK. Jag får många DM på Instagram, vilket är både stimulerande och roligt. De allra flesta förfrågningar kan besvaras av mig.

Vad får dig att tro att tjejerna väljer dig specifikt?

Det är sanningen, och det är uppenbart, så ja! Kanske är de bekymrade över min hälsa och mitt välbefinnande. För att vara ärlig så vet jag inte hur en dejt med ett fan skulle gå för jag har aldrig varit på en. Lucianoz klargör sin singelstatus genom att säga det. Jag skulle älska att sträcka min flickvän längre in i framtiden om jag träffar en cool, galen kvinna som är vänlig. Hon borde dela min entusiasm för livlig musik och dans och min soliga syn på livet.

Lucianoz upptas av Stefan Borschs avgudadyrkan.

Fiskebranschen har varit bra mot Luciano Axelsson. Han hade uppnått betydande berömmelse som artist vid slutet av föregående år. Hans syster kanske sedan laddar upp en video där Lucianoz framför en dansbandslåt. Miljontals människor såg videoklippet på kort tid. Luciano framförde “Det är ju dej jag väntar p” tillsammans med en av sina musikaliska hjältar, den store svenske sångaren Stefan Borsch, på låtens originalsvenska.

Carolina Norén får en överraskning när Lucianoz äntligen gör sin Svensktoppen-debut; bandets hjälte, Stefan Borsch, svarar i telefon under intervjun. Lucianoz karriär har tagit fart det senaste året, till stor del på grund av en viral video han skapade. Han har nu medverkat i Melodifestivalen och Allsng p Skansen, två av Sveriges mest prestigefyllda konsertscener.

Luciano Axelssons tidiga intressen kretsade kring hiphop och R&B. Han provspelade för Idol 2021, men han gick inte vidare till nästa omgång. Ett sista “z” lades till Lucianos namn när han bestämde sig för att fortsätta sin passion för dansbandsmusik. När jag växte upp var jag omgiven av människor som uppträdde i dansband, och min pappa var ett stort fan av disco, så det var bara logiskt att jag skulle gilla den genren också.

Jag vet att jag inte är som andra sångare i ett dansband, och jag tror att det är det som gör mig intressant för många lyssnare. De är inte chockade över att Luciano, hemmahörande i Rinkeby i Stockholm, har gjort övergången från hiphop till dansmusik. Så länge någon kunde minnas hade folk hört mig sätta ord på sina favoritdanslåtar.

Stefan Borsch informerar Lucianoz om hans meteoriska uppstigning till stjärnstatus och uppmuntrar honom att ta lite tid att uppskatta det efter att ha hört om hans prestationer på Svensktoppen som sångare i Vikingarna och med sin egen orkester. Dessutom har Lucianoz nytta av Stefan Borschs kloka råd. Ta risker, sträva efter framgång och upprätthåll ett positivt tänkesätt. Stefan Borsch säger till en upprymd Lucianoz att han har nog att fira.

Lite fakta om Lucianoz

Han var bara tonåring när han skrev på ett skidkontrakt, men här är han, 32 år senare. Lucianozs tidiga intressen kretsade kring hiphop och Rhytm and Blues. Efter att ha misslyckats med att ta sig igenom den sista auditionsrundan för Idol 2021 ägnade sig Lucianoz istället åt dansbandens musik.

Stefan Borsch är en av hans hjältar. I år har Lucianoz uppträtt för kronprinsessan Victoria, sett Hkan Hellström på konsert och fått en tv-dokumentär om hans liv och arbete beställd och är just nu under produktion. Lucianoz-coveret på “Det är ju dej jag väntar p” har överträffat originalet som Sveriges mest spelade låt på radio.

Vad är allmänt känt om Stefan Borsch

I dansbandsmusikens värld är Stefan Borsch praktiskt taget en legend. Stefan and the Vikings dök upp första gången på svenska topplistor 1974. Han sa “Du gav bara löften”, på den första svenska toppsettan som vikingarna hade hört. Stefan Borsch, Vikingarnas sångare, blev kvar i gruppen fram till 1978.

Stefan Borsch har haft stora framgångar som soloartist och hans låtar “Johnny Blue” och “Vid en liten fiskedamm” är bara två exempel. Eftersom Svensktoppen inte fick spela någon ny musik mellan 1982 och 1985 testades inte albumet “Det är ju dej jag väntat p” innan det släpptes 1984.

Lucianoz Bakgrund
Lucianoz Bakgrund

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *