Henrik Wahlström Familj

Henrik Wahlström Familj
Henrik Wahlström Familj

Henrik Wahlström Familj – Den svenska producenten och Instagramstjärnan Henrik Wahlström (född 10 april 1984) har samlat 145 000 följare i mars 2023. Han har talat och skrivit om effekterna av social isolering och psykisk ohälsa, särskilt bipolär sjukdom. Som en del av sitt korståg för att få slut på diskrimineringen av dem som lider av psykisk ohälsa, driver han en upp-och-ned-kampanj där intäkterna går till Mind.[6] En representant för Mind sedan år 2021.

Biografi

Wahlström växte upp i Lund. Hans akademiska fokus på gymnasiet låg på samhällsvetenskap. Han har också en bakgrund inom journalistik, musikvetenskap, ljudteknik och radioteater. Han behandlades för drickande 2008 efter att ha fått diagnosen depression i gymnasiet. 2021 meddelade han världen att han hade fått diagnosen bipolär sjukdom och fick terapi för det.

Henrik föddes den 10 april 1984 och är för närvarande bosatt på Västratornsvägen 15 i Lund. Om ett år, den 18 augusti 2022, har han flyttat in i den villa eller det blygsamma huset han för närvarande bor. Han och Emma har gjort detta till sitt hem. Henriks expertis inom detta område är efterfrågad. Hittills den här månaden har vi tipsat om honom 366 gånger.

Ett företag eller organisation där Henrik sitter i styrelsen är Henriks anställningsort. Stockholms stad har blivit den favoritdestination för dem som söker Henrik genom denna tjänst. Med hänvisning till sin bipolära sjukdom har Instagram-stjärnan Henrik Wahlström sagt, “Jag är en lite spretig person.”

Vi träffas på Café Bl Lotus en tisdag medan det ösregnar ute. Henrik Wahlström beställer en kaffe och har på sig sneakers. Hans garderob är helt svart. När jag påpekar detta säger han att han alltid äter snabbt och pressar sina kläder snabbt för “det är jätteosexigt.” När jag frågar Henrik varför han har 74 700 följare när detta skrivs skrattar han och svarar “helt ärligt s vet jag inte.”

Därefter avslöjar han att hans åsikt är influerad av tjejtidningsparaden, en idé han utvecklade för mer än två år sedan där han visar fotografiska representationer av roliga tidningscitat. Han teoretiserar att den höga “choke”-faktorn, tillsammans med den höga “okunnighet”-elementet, bidrog till epidemins oöverträffade snabba överföring.

Henrik är född och uppvuxen i Lund, även om han nu bor i en Stockholmsförort. Han hade svårt att säga ifrån i grundskolan men har trevliga minnen från tiden på mellanstadiet och gymnasiet. Han skrev in sig på samhällsvetenskapsprogrammet men gick över till konsten eftersom han redan var inställd på en karriär inom film.

Han har lärt sig hur man gör detta efter att ha studerat media, musikteori, ljuddesign, radiodrama och andra relaterade discipliner. Vill du ge dig in i produktionsbranschen tipsar Henrik om att praktikera för en. En av Henriks traineer på Bonde söker fru blev en så integrerad del av teamet att hon blev befordrad till praktiserande producent året efter att hon började. Enligt honom, “Alla jobb ger varandra.”

Under hela intervjun får Henrik ett stort antal texter som han läser noggrant. Spänningen ökar när han ber sin assistent att skynda på leveransen av ett handskrivet manus till ett filmkoncept som han har utvecklat. Något han måste vidarebefordra till den statliga myndigheten som utfärdade filmens produktionsorder. Han säger “jag är en lite spretig person”, vilket översätts till “jag är lite spretig”, vilket är anledningen till att han behöver en assistent.

Henrik kände press från sin stora Instagramföljare, så den 1 januari 2021 skrev han att han hade fått diagnosen bipolär sjukdom. “Uppochner” är en symbol som han skapade för att hjälpa individer att känna sig mer bekväma med att prata om sina egna erfarenheter av psykiska problem. När Henrik var gymnasieelev fick han en depressionsdiagnos som började hans egen kamp mot psykisk ohälsa. Det gick tufft efter gymnasiet. Han drack för mycket och jobbade som DJ på heltid.

Även om Henrik från början såg sin diagnos som “en dödsdom”, inser han nu behovet av att söka behandling och medicinering, samt lära sig att leva en hälsosam livsstil. En dag kan ett av hans barn få en diagnos, och han tror att det är nödvändigt att planera för den möjligheten. Han är dock säker på att de som är mindre rika kan hitta en trevlig familj som kommer att kunna hjälpa dem.

Henrik Wahlström Familj

När vi har en konversation om hans Instagram ger han mig alla detaljer han vet om det. Annars är Instagram nyttigt eftersom Henrik gör allt på sin fritid och motiveras av den uppmuntran han får där. Jag frågar, “Vad är det sexigaste hem du har fått i homies paradis?”, med hänvisning till en funktion han har på Instagram där han lägger upp anonyma hemfilmer.

Med hans ord, “Jag kan inte publicera det avsnittet eftersom det är så sjukt sjukligt.” Gäster i ett stört hem matades med blodpudding av den kvinnliga värden när hennes manliga vän lagade mat. Henrik Wahlström har bipolär sjukdom och “kräver extremt hög självdisciplin.” Han tycker att vi måste få slut på våra meningsskiljaktigheter om dessa frågor.

Efter att ha hållit sin bipolära diagnos hemlig i fem år, öppnade Henrik Wahlström äntligen ut för sina Instagram-följare om sina kamper mot depression, ångest och självmordstankar genom kvicka “spårvagnar” och eftertänksamma observationer av världens nuvarande status.

Det blev bättre än jag hade kunnat förutse, tillägger han, och han hade ingen aning om hur det skulle gå och förväntade sig mycket ångest. Bara hans närmaste vänner och familj vet om hans åkomma eftersom han är rädd att det skulle skada hans tv-karriär om det kommer ut.

Det hade varit så mycket lättare för mig att komma på varför jag plötsligt var ledig om jag bara hade tagit mig tid att göra det för hundra år sedan. Det var magins fel, eller så kanske jag bara tog med mig för många distraktioner. I ett decennium, varför försökte jag så hårt? Han tar saken i egna händer och går vidare:

Jag ångrar verkligen att jag inte kom fram om min bipolära sjukdom tidigare. Att inse att det inte alls var den katastrof jag hade förväntat mig fick mig att inse att jag inte kunde sluta berätta om historien. Det här inlägget kommer att diskutera händelserna som följde.

Det finns en symbol för psykisk ohälsa

Hans Instagramföljd har ökat stadigt under de nästan två åren sedan han avslöjade sin sjukdom. Han pratar för närvarande med en möjlig publik på 150 000 personer med bipolär sjukdom. Han är inte bara killen som startade uppochner.nu; han håller också föredrag och representerar Mind-organisationen.

Han har godkänt användningen av “Uppochner”-symbolen, som har ett hjärta som innehåller en glad och ledsen som ler inuti, på varor som t-shirts, kepsar och kavajnålar. En klinisk diagnos är inte nödvändig för att hantera det. Det är ett emblem för mental hälsa som säger “Bara den du är.” Enligt Henrik Wahlström skulle min chef inte ha varit hemlig om sin diagnos så länge som han gjorde om han hade övervakat sig själv på det här sättet.

En logotyp som representerar Henrik Wahlström och hans “Uppochner”

Uppfann av “Uppochner”-loggan var Henrik Wahlström. Antidepressiva medel utgör en fara när de ges till någon med bipolär sjukdom eftersom de kan förvärra befintliga symtom. Du kommer aldrig att återgå till det normala oavsett hur länge du väntar. Enligt Henrik Wahlströms berättelse, när jag vaknade, befann jag mig i en lugn, gränslös värld.

I ett försök att lugna sina nerver vände han sig till alkohol som ett sätt att självmedicinera.

På grund av mitt fortsatta alkoholmissbruk var jag tvungen att söka professionell hjälp. Det var också första gången jag stötte på en riktigt nära person som visat genuint intresse för mitt välmående under de senaste månaderna. Vi rullade tillbaka klockan och kollade mitt födelsebevis, och visst, en månad var jag i brand och arbetade med hundratals kreativa projekt, medan jag månaden därpå gjorde absolut ingenting. Som Anette, 55 år, förklarade: “Jag har fått en bipolär diagnos, men jag är inte bipolär.” kräver ett berg av självkontroll.

Det krävdes lite försök och misstag för Henrik Wahlström att hitta rätt medicin och dosering för sin bipolära sjukdom typ 2. Att lära sig om sig själv och sin sjukdom har inte varit lätt, men det har hjälpt honom att hantera hypomana och depressiva besvärjelser. Detta är en särskilt svår aspekt av sjukdomen som kräver yttersta disciplin och vaksamhet. Om jag vill lyckas måste jag pressa mig själv att engagera mig i aktiviteter som jag vanligtvis skulle älska att göra, även om jag inte känner för det.

Henrik Wahlström Familj
Henrik Wahlström Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *