Laleh Förmögenhet
Laleh Förmögenhet

Laleh Förmögenhet – Laleh, en framgångsrik folkmusiker, rullade inte precis i degen. Jämfört med föregående år minskade överskottet med tre miljoner svenska kronor. Hon har dock fortfarande en utdelning på fem miljoner kronor på egen hand. I intervjuer har 38-åriga Laleh Pourkarim ofta uttalat att hon inte kommer att äventyra sin integritet för publicitetens skull.

Trots detta har hon nått den breda massan med sin musik. Ett antal prestigefyllda priser har delats ut till henne under året. Att få en bra start på säsongen är ingen lätt bedrift.

Laleh föddes i Iran, växte upp i Sverige och är sedan ett tag tillbaka bosatt i Kaliforniens största stad. Just nu jobbar hon i nglarnas stad. Hon skapar allt av sitt eget innehåll, från skrivandet till musikproduktionen. Och det har gått ganska bra hela året. Lägg ut fyra miljoner dollar 2017 tjänade han 13,4 miljoner dollar med sitt företag GML Production AB.

Ökade utgifter under 2018 uppgick till cirka 5,9 miljoner svenska kronor. Saldot låg kvar på 2,7 miljoner dollar under hela fem dagar. Och i baksidan av boken finns det en varning om att coronapandemonium kommer att ge ännu mer kappas till kronan i år. När han redan kan boka en turné går Laleh en oviss framtid till mötes.

Ändå kommer Laleh inte att drabbas av någon form av ekonomisk nedgång när som helst snart. Hon accepterade en utbetalning på 4 000 000 USD och har fortfarande 22 500 000 000 USD i sitt personliga kapital investerat i företaget. Laleh är också ensam ägare till Villekulla LLC, ett Kaliforniens aktiebolag registrerat i USA. Bolaget värderades nyligen till 16,2 miljoner svenska kronor, eller cirka 2,0 miljoner dollar.

För 46-åriga Kajsa Bergqvist var proffsdörren på väg att öppnas. Hon lovade att lämna fler uppgifter, och hon önskar nu att hon hade slutfört en av dem. Vinföretaget som nu importerar miljontals flaskor varje år. För egen del önskar hon att hon hade haft mer tid att prata. Snart två år har gått sedan Kajsa Bergqvist tillträdde sin post som ordförande för Svenska ridsportförbundet.

Hon hoppade av sin tjänst som SVT:s boendeexpert och den första höghöjdslegendarens närvaro var en stor diskussionspunkt. Att få fullständig medvetenhet och direkt kontroll över allt är ett måste. Situationen blev något oroande. Det årliga antalet landstrider är 32. Förra året var 380 unika aktiva ute på olika jordskredevenemang…

Laleh Förmögenhet

Från och med var jag medveten om att jag ville ha fullständig kommando över detta skepp. Men jag har fått intrycket att det inte kommer att fungera; hon säger att det är omöjligt. Bergqvist sträcker ut armarna och krymper utrymmet mellan dem. Jag har insett att det är upp till mig att bestämma var jag vill lägga min uppmärksamhet, och att försöka göra allt halvvägs inte är ett alternativ.

Det blir inte första gången Bergqvist är på den positionen. “Jag har en väldigt sund respekt för mig själv”, säger Kajsa Bergqvist. Bergqvist bestämde sig för att avsluta sin spelarkarriär på hög nivå 2008, och han har sedan dess gått till svensk historia som en av de största friidrottare genom tiderna. Det är inte förvånande att pensionerade elitidrottare kämpar för att hitta något nytt att ägna sin tid åt.

Bergqvist var inte en av de personerna.

Hon har tjänstgjort som utsände för Unicef och International Fencing Association, föreläst och modererat vid olika evenemang samt bidragit till en rad tv-produktioner förutom att tjänstgöra som expert på SVT. Dessutom har hon en formell vinutbildning och strax efter karriärens slut grundade och drev hon ett företag som importerade viner. En fråga som är både välsignelse och förbannelse för Bergqvist är hans “så jäkla självförtroende”, som han säger med ett leende.

Laleh Förmögenhet : 22,5 miljoner kr

Jag tror att jag är kapabel till mer än vad jag faktiskt åstadkommer i den här världen. Efter det sätter prestationsångesten in; det är avgörande att mitt arbete lyckas, så när det inte gör det stressar jag upp mig. Det skedde med ett av Bergqvists projekt efter högtflygande karriär, som fortfarande var ganska stort men mindre känt. Kajsa Wines, importörer av Hennes Wines.

Bergqvist Vinkällare lades ner som en följd.

Bergqvist utvecklade en soft spot för Sydafrikas mat- och vinscen efter att ha tillbringat många vintrar där för vinträning. När årtiondet vände från 00-talet till 10-talet, startade hon den vinimportverksamhet hon varit involverad i i många år. Ekonomiskt var det lite trångt till en början, men företaget växte snart till att generera cirka 20 miljoner dollar årligen.

Trots detta var Kajsa Bergqvist allt annat än glad. Nu med lite distans kan jag se att det gick ganska bra. Jag insåg det inte när jag var inne i det; allt jag kunde tänka var “fy fan, det där växer för fort för att vara bra för dig.” Hon smäller mot huvudet. – Mitt mål var att samla ihop 100 000 000 svenska kronor (cirka 13 000 000 USD) på tre år. Jag hällde upp ett glas av min elitära draught och kände sig genast olycklig.

Det finns flera anledningar till att hon har bestämt sig för att lämna verksamheten. Bergqvist berättar hur en “inre tjafs” fungerade som katalysatorn som fick henne att inse att det var dags att gå vidare. Ändå var den bakomliggande orsaken att arbetsstarten var för stor. För det var inte bara vinbranschen som konsumerade henne. Hon arbetade redan då som SVT-specialist, bland hennes många andra befattningar och ansvarsområden, bland annat som flygblad och moderator.

Det blev omöjligt eftersom jag jonglerade med så många saker på en gång; Jag hade nästan nått toppen när jag insåg att jag hade dragit på mig i fem år. Jag gjorde flera misstag i min ungdom, bland annat satte jag orealistiskt höga mål. Efter Bergqvists avgång bytte Kajsa Wines namn till Valid Wines och har blomstrat sedan dess. Hittills har företagets årliga omsättning stigit till nästan 42 miljoner svenska kronor.

När Bergqvist äntligen får höra summan i fråga drar hon lätt skämt.

Riktigt kul att det ser bra ut för det gamla företaget. När du ser hur det går för det idag, ångrar du att du inte lämnade det bakom dig? – Om jag ska vara ärlig så önskar jag att jag hade haft mer tålamod och förståelse och att jag inte kände att saker och ting måste hända så snabbt. En total utbetalning på hundra miljoner svenska kronor efter tre år verkade orealistisk. Bergqvist berättar om djurlivet. Ändå lärde sig Bergqvist mycket av erfarenheten.

Det var lätt för mig att tro att en uppgift inte skulle ta för lång tid eftersom “det är bara fem dagar här och fem dagar där.” Hon säger att det aldrig kommer att bli riktigt bra någonstans. Den erfarenheten tog hon med sig när hon blev förbundets verkställande direktör. Hon talar med glädje om de kollegor som hon delegerar uppgifter till och den respekt hon har för dem,

Laleh Förmögenhet
Laleh Förmögenhet

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *