Johan Hilton Familj
Johan Hilton Familj

Johan Hilton Familj – Journalisten Johan Hilton har utsetts till kulturchef på Göteborgs-Posten, enligt tidningen. Var entusiastisk, stark och glad över detta projekt. Hans första dåliga möten som teaterkritiker, säger han ha berättat för GP, inträffade precis på kulturavdelningen.

Tjänsten innehades tidigare av Björn Werner 2017, men Werner sa upp sig tidigare i våras för att fortsätta ett liv i Stockholm. Johan Hilton hävdar att hans tränare Björn Werner har cementerat GP Kulturs position som en ledande röst i nationella och framstående digitala frågor.

Teaterrecensioner som Hilton skriver för Dagens Nyheters kultursektioner är några av hans mest kända verk. Han hördes även i Sveriges Radio flera gånger och vann “På spåret” säsongen 2016/17 tillsammans med Kristin Lundell. Efter att Björn Werner hoppade av som kulturchef är det nu Johan Hilton som leder.

Han jobbar på kultursektionerna på Dagens Nyheter. Förutom att medverka i “På spåret” med Kristin Lundell började Hilton sin karriär som teaterkritiker på GP. Johan Hilton har skrivit två böcker, “Monster i garderoben: En bok om Anthony Perkins och tiden som skapade Norman Bates” och “Vi är Orlando: en amerikansk tragedi.”

Den förstnämnda beskriver överfallet på en homosexuell klubb i Florida som inträffade 2016, då en 29-årig man dödade 49 personer. Den andra övervägdes för pris i augusti. Hilton har skrivit för flera tidningar, bland annat Expressen och Dagens Nyheter. Han var utgivare även när han arbetade på Atlas.

Han strävar efter att täcka globala och lokala ämnen i sin nya roll som GP:s kulturchef. Jämförelsevis är andra besökande kulturrådgivare inte mycket bättre än jag. Det är vår förhoppning att kultursektionerna ska fungera som en plattform för människor att diskutera och debattera de stora frågorna.

“I en tid då dödshot är en skugga som hänger över samhället skulle jag vilja att de lyfts även från GP-kulturen”, säger Johan Hilton till Kulturnyheterna. Dessutom är han fast besluten att stoppa den kulturella hedonism som följer på en pandemi. Samtidigt, och i ännu högre grad under pandemin, blir kulturen allt mer digitaliserad. Han har uttryckt sin önskan att lära sig mer om kulturfenomen och vår roll i dem.

Från och med början av det nya året kommer Johan Hilton att stå för tjänsten. Tränaren Björn Werner valde att åka tillbaka till Stockholm tidigare i år, vilket Hans låg under. Johan Hilton flyttar från Stockholm till Göteborg i vår. Kulturjournalisten Johan Hilton är nu kulturchef på Göteborgs-Posten. Till våren tar han en tur på cykeln.

Allt med det känns fantastiskt. Att hänga med i GP:s massiva investeringar och intensiva journalistik har varit en spännande upplevelse, särskilt på sistone. Energin på tidningskontoret är verkligen elektrifierande just nu, säger han till Dagens Media, därför har han riktigt stora förhoppningar.

Det blev klart i september att förre kulturchefen Björn Werner har bestämt sig för att hoppa av för att komma närmare sin familj i Stockholm. Han har varit i sin nuvarande roll i fem år. Björn Werner ska ha sökt till SvD Kultur kort efter att han meddelat sin avgång, enligt Svenska Dagbladet.

Johan Hilton har arbetat på Dagens Nyheter kulturdel sedan 2016. Han hade en mängd olika jobb innan han började på tidningen, bland annat litteratur- och teaterredaktör på Expressen och deltidsanställd kulturchef. Som tidigare programledare för Sveriges Radio kan Johan Hiltons röst vara bekant för vissa radiolyssnare. Han prenumererar just nu på Björn Werner vid sidan av tjänsten som kulturchef på Göteborgs-Posten, som är knuten till Stampen.

I slutändan, vad var den avgörande faktorn som fick dig att acceptera det här uppdraget?

Detta beror på att GP enligt mig alltid har haft ett utmärkt kulturredaktionsteam som ger livsviktig kulturkritik förutom fräscha, intressanta och oväntade synpunkter och möjligheter till insikter. Han fortsätter sedan med att lista en sak som Björn Werner gjorde dåligt som kulturchef: Jag hade väntat länge på att komma tillbaka som emigrant från Göteborg, där jag praktiskt taget är född och uppvuxen.

På vilka sätt vill du främja den kulturella aspekten av GP? Vad är status för GP:s kultur?

Jag vill vara riktigt med att lova mycket eftersom det alltid mycket dystert ut i efterhand. Men den radikala kulturkritikens långa historia är tydlig för mig, och det är den vägen jag tänker gå. Som jämförelse tror jag att det ska bli väldigt roligt att jobba med GP:s spänning. Sist men inte minst skulle jag vilja ta reda på hur man kan locka nya författare och läsare, och jag skulle vilja ta in några kända personer från hela världen.

Enligt Dagens Nyheter är Johan Hilton inte utan känslor då han ser fram emot sitt nya arbete. Att åka till Göteborg ska bli kul, men efter att ha blivit så välbemött av DN:s kulturavdelning är jag inte säker på att jag är redo för glädjen. Det är en fantastisk, trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor som jag kommer att sakna.

Alla artiklar om Johan Hilton finns samlade här. Recensioner: nya skönlitterära böcker, Augustpriset 2015 och Book Awards 2015 är några av artikelserierna där du kan hitta mer innehåll. Lisa Irenius, Karin Pettersson, Victor Malm och utbildning är bland de andra namnen som dyker upp regelbundet när man diskuterar Johan Hilton.

Låten “Vi är Orlando – En amerikansk tragedi” komponerades av överlevande från masskjutningarna på nattklubben Pulse i Orlando. Reportageboken av Hilton är baserad på omfattande intervjuer som han gjorde före, under och efter den dödliga helikopterkraschen som skadade flera klubbbesökare och krävde 49 människors liv.

Jag berörs mest av avslutningsdelen som handlar om posttraumatiskt stressyndrom som leder många till psykisk ohälsa och andra till stora fysiska funktionsnedsättningar. Några av de skadade eller deras nära och kära når snabbt en brytpunkt där de inte längre känner solidariteten med de skadade.

De många som besöker klubben den här kvällen är svag, och det är stort samhällets hosmosexuella gästarbetare från spanska länder. I Orlando kommer vi att anta hbtq-rouletten, samla in enorma mängder, inspektera varor och tjänster, diskutera hur man värderar kött och varna lämpliga parter.

Johan Hilton Familj

Det finns likheter med det som hände i Orlando i Betlehem. Isaak skrev just en berättelse där hennes fars förvandling till en metafor för ögonfrihet orsakade en schism mellan dem. Det faktum att den misstänkte Orlando-misstänkte redan hade rånat andra klubbar innan han beslutade sig för att slå Pulse gör denna poäng desto mer tydlig. Ursprungligen hade han inte för avsikt att attackera en homosexuell klubb.

Det är anmärkningsvärt att Hilton direkt i inledningen av sin bok säger att han inte tänker gifta sig med den förstnämnde. I likhet med fotografierna av offer, stadens förödelse och den amerikanska regeringens svar, skulle jag ha föredragit att höra konton från hans släktingar och alla andra som kan ha tagit ett foto av honom.

I likhet med hur Svetlana Aleksijevitj kombinerar sina flera horn för att bilda en mer vidsträckt sammansättning än summan av dess delar, har Hilton använt en mängd olika horn för att bilda linjer. Efter mycket redigering förutspår jag att det är uppe i augustipriset vid årets oktoberceremoni.

Den 46-årige Johan Hilton kom till denna värld i Sverige den 31 maj 1977. En tittare, Johan är. Känd från shower som På spåret. Om du letar efter de bästa Johan Hilton-filmerna och TV-programmen, till exempel, kan du använda våra filter för att hitta de mest rankade eller populära på IMDb.

Vad kan passa bättre än att samla ihop en lista över 2020:s bästa romaner om denna, årets sista dag?! Jag har utmanande haft ett fantastiskt läsår och har nästan dubblerat mitt satta läsmål. Oj, jag läste 61 böcker förra året och tyckte att det var rekord. I år slukade, använde och konsumerade jag inte mindre än 109 volymer. Det förtrollade numret var sextio.

Det är svårt för mig att rangordna romaner, men jag har hygglig smak i dem. Det kan vara språket, huvudpersonens kvickhet, en oväntad känslostorm, en bra lektion eller något helt annat. Regler? När det gäller brownies är deadline 2020 irrelevant. Jag började med en lista på mer än 30 romaner, men jag begränsade mig till “max 10 böcker” för att jag inte skulle ha det lätt.

Rangordna dessa tio böcker var omöjligt eftersom jag lämnar det därhän. Men jag tycker att en av böckerna på listan förtjänar att bli årets bästa bok. Efter att teaterchefen Benny Fredriksson går bort i oktober kommer biografin om Johan Hilton att publiceras. Han lämnade kulturjournalistiken 2010 på grund av krypskyttekrigs tabu.

Här är bestämmelserna. I sin nya roll som kulturledare på GP leder Johan Hilton diskussioner med en ständigt växande publik. Nyckelmotivator? “Att det är mycket är kul.” Precis som med de andra krokodilteaterföreställningarna som skjutits upp samma dag minns Johan Hilton även den så kallade “Elfte timmen”. “Justen placerades i örat där”, förklarar han och smeker den mjuka fläcken. Åh, och det var detta långa bord med olja utspilld över det; utan det skulle det vara

Enligt Freud, som för närvarande är bosatt i Göteborg, utförs det psykoanalytiska yrket på ett helt annat sätt här än i många andra delar av landet. För att vara ärlig så är jag förvirrad. Även om det finns teoretiska ramar, bör vi inte förvänta oss att de avviker från vår sida. För att inte tala om de fria nackdelarna, uppenbarligen.

Varför har så många kraftfulla moderna karaktärer accepterats i populärkulturen nyligen?

En stackars svärdotter är intrasslad i en triangel med sin älskare, hans narcissistiska och provocerande mamma, och Johanna Frids “Haralds mamma” (som GP Kulturs Joanna Gorecka skrev underhållande om förra veckan). Detta är en kvinna som är stark, omtänksam och älskar att krama människor. Resonemang, för att implementera en beprövad fenomenologisk och evolutionär princip.

Hon är inte ensam om det. Den biografiska och psykedeliska filmen “Beau is afraid” har ett utseende av en gigantisk molekylär form. Hon är den centrala karaktären genom hela filmen, som följer den modige Beau när han står inför många utmaningar i sin strävan att närvara vid hennes begravning.

Undead demon förvandlar henne till en splatter-medea, vilket resulterar i en ensamhold trebarnsmorsa i slumkvarteren. Men när vi går djupare börjar vi se henne – ett manipulativt kontrollfreak med ett mörkt hjärta fullt av kärlekslöshet och hjälplöshet. Även om Haralds mamma är baserad på verkligheten, höjs termen och begreppet “kastrationsångest” till nya höjder i detta sammanhang:

Beaus far verkar vara en massiv penis som besitter hemligheten bakom samtida välstånd. (Ja, det här är en surrealistisk film.) En annan biorelevant låt, “Evil Dead Rise”, innehåller en mer rättfram skurk i den nuvarande eran. Där förvandlar en vild demon henne till en splatter Medea, och ett ensamt trippelmord inträffar i källaren.

Johan Hilton Familj
Johan Hilton Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *