Ingela Pling Forsman Familj

Ingela Pling Forsman Familj
Ingela Pling Forsman Familj

Ingela Pling Forsman Familj – En av Sveriges mest kända och produktiva författare, Ingela “Pling” Forsman, är ansvarig för verk som “Min kärlek”, “Bra vibrationer” och “Se p mig”. Tre av hennes låtar har vunnit Melodifestivalen, medan många fler har hamnat på de svenska topplistorna. När hon var 38 år träffade hon Lars.

Hon har pratat om förhållandet i tidningen tidigare. Ingen av oss fick barn när vi träffades sent i livet. Vi är mer osjälviska och vårdar kärleken på ett annat sätt än om vi hade träffats när vi var yngre. Jag värnar om varje dag vi får spendera tillsammans, sa hon då till DN.

Frasen “separationer gör ont”

Hon diskuterade också vikten av att ha ett väl skyddat inre utrymme. Även om ditt sovrum är lika rymligt som ett palats kräver det att du går vidare för att älska någon eller förlora livet på en skilsmässa. Separationer är alltid svåra, men inre styrka gör att man kan gå vidare och drömma om framtiden, som hon sa till DN. Sedan bestämde hon sig för att bli gammal med sin man. Kärleken hon känner för honom, sa hon till DN, borde vara hennes livsuppgift.

Hitmakaren Ingela Pling Forsman fyllde 65 år i slutet av augusti och meddelade att det var dags för henne att bli mer självcentrerad. Det har varit så många förfallodatum, och som många andra kvinnor har jag prioriterat min familj och mitt hemliv. Hon sa till DN att hon behöver ta ett steg tillbaka och fokusera på sig själv. Vi träffar henne i mitten av oktober på en fest på Stockholms överdådiga Metropol Palais, där hon tar med sig en vän. Ingela bär solklänning och lyser av vitalitet.

Det känns fint att vara 65 r, säger hon platt till Hänt.

Det fungerar bra även i den romantiska sfären. Den 69-årige affärsmannen och rallyikonen Leif Asterhag stod värd för en musikfestival i en 117 kvadratmeter stor herrgård på Kungsholmen i Stockholm den sommaren, med utsikt över Norr Mälarstrand. Hon har även ett hem på Mallorca och ett sommarboende i en Stockholmsträdgård.

Även om jag inte ofta delar med mig av detaljer om mitt personliga liv, kan jag säga att allt är bra med ett uppriktigt hjärta. Vi uppskattar verkligen Spanien som helhet, säger Ingela innan hon beger sig till VIP-loungen för att umgås med sina vänner. Reflexiv, halo-bildande, och trycker ner rakt som en linjal. När det är mörkt och man måste vistas ute i Brommakvarteren sätter författaren Ingela Pling Forsman säkerheten högt.

Ångesten bubblar upp i den välbekanta leendet hon har visat så många gånger i teverutan när klockan ringer: “Jag har en skräckvision om hur jag ligger där i en backe med benpipor som sticker ut”, säger hon. På helgen går tiden fort. Det blir en stor final på Svenska Melodifestivalen, en årlig tävling som har hållits i teve under det senaste halvseklet.

Totalt har Pling bidragit till 22 av dessa låtar. Under en av hennes många promenader sågs hon av en av dem. Fredriks son hade hockeyträning, så istället för att se barnen leka gick hon ut och springer. Efter ett tag kom textreläerna fram till låten jag sjöng. Efter det sjöng Linda Bengtzing den i den svenska finalen 2006, och den blev en massiv hit.

Plings dagliga promenader är inte avsedda att inspirera till nytt låtskrivande. När hon själv är ensam ser hon tiden mer som en form av meditation, en tid då hennes tankar kan rensas bort. Men hon har mest tillgivenhet för sin skapare, Lasse, eftersom han etablerade rutin i hennes liv. Lasse bestämde sig för att röra på sig och började satsa på promenader, men Pling opererade foten och stannade hemma samma dag.

“Som en katt, under en snuskig filt”, uttrycker hon det själv. Lasse och hans fru har dagligen gått fem kilometers promenader det senaste året för att prata om livet, kärleken och allt däremellan. Under tidig morgon och storm. Samma väg varje dag, accelererande genom tiden. Jag kan inte prata i hissarna för det fungerar helt enkelt inte. Och vissa bakved är så tjocka att du nästan kunde knåda deg under takfoten.

Ingela Pling Forsman Familj

Konversationen tenderar dock att glida isär i allt kortare segment där Lasse och Pling diskuterar vad det nu är som har stört dem den dagen. Kvalitetstid. Det har alltid varit lätt för oss att göra dumma saker tillsammans. Ingen vill vakna upp en dag efter att baren är stängd och undrar högt: “Vem är du och vad gör du här?”

Även om du sätter dina barn först under väldigt lång tid är det viktigt att komma ihåg att ta hand om dig själv. Dessa promenader har blivit så integrerade i familjens semesterupplevelse att familjen inte längre tar en paus från dem. Och de gör det villigt och ofta. På den spanska sommaren kan du alltid hitta en strandpromenad som är öppen för affärer.

Familjen har upptäckt unika promenadkartor och har kunnat gå en längre promenad än hemma. De kan köpas i butiken; olika säljplatser finns angivna på medföljande karta. Detsamma borde vara sant här. På nyårsdagen gick vi en och en halv mil promenad, och det var härligt

Den locockså är trötta på att höra om och se den svenska duon susa springa runt och se smidig ut. Pling gör iakttagelsen att alla turistattraktioner de har besökt inte omedelbart lockar besökare att gå på långa promenader utanför byggnaden: Rundturer i hotellets gym har ersatt traditionell sightseeing i Kinas storstäder Shanghai, Peking och Guangzhou.

Hon förklarar, “I Kina går folk inte ut och joggar eftersom det skulle vara som att röka två paket cigaretter på en gång.” Hon flinar snett medan hon gnuggar sin nasen. New York är ett annat familjevänligt semestermål som inte kräver någon förvägsplanering för att strosa runt i staden. Om de inte tittar på hockey så sover de förmodligen på sofforna där.

För det är inte bara den egna handlingen som står i rampljuset. Paret Forsman gillar att titta på sport från bekvämligheten av sitt vardagsrum. Pling berättar med häpnad terminen han tillbringade i Barcelona, där han och hundra tusen andra fans såg FC Barcelona spela på Nou Campstadion.

Henke Larsson gick in när det var 17 minuter kvar, och han gjorde ett mål. Herregud, det var fantastiskt. Sportevenemang kan ge en enorm adrenalinkick. Nu mer än någonsin tror jag att det är viktigare än att gå på en konsert. Hockey är stort i New York, speciellt på Madison Square Garden. New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist är en fansfavorit.

Fredrik, Plings unge, har en klubba som signerades av Henke vid ett besök. Outgrundlig lycka för en kille som brukade ägna sitt liv åt hockey. Ännu mer så är Mamma Pling lika förlåtande. Hon blir verkligen känslosam när hon beskriver kvällen de träffade Henke. Men en passion för sport kommer med sina egna begränsningar. När det gäller att utveckla sin egen potential, alltid. Pling hävdar att hon aktivt undviker gruppträning.

Det här är en väldigt fruktig sak. När man försöker göra för mycket på en gång uppstår kaos. Då ställer sig någon snabbt upp och skriver hysteriskt om hur folk ska röra sig för att skapa någon form av käckmusik. Jag har varit på en av de där gruppturerna och det var inget för mig. Jag gillar bara inte miljön så mycket.

Hon ägnar sig enbart åt Qigong eftersom det är möjligt att utöva det i ensamhet samtidigt som det gynnar ens eget välbefinnande, till skillnad från promenader eller andra träningsformer. I offentliga miljöer, som i Kina, undervisar hon också i en form av Qigong. Män som tränar tillsammans i parken är något jag tycker att vi borde ha i Sverige också. Visst, du kanske hävdar att vintern har kommit, men vad då? Det går bra att lägga på sig lite mer, säger hon.

Pling har varit betydligt mer svinaktig ända sedan hon började gå dagliga promenader. Dessutom kan hon nu utan reservationer ägna sig åt en av sina andra passioner: matlagning. Pling har fått smak för det goda köket tack vare sin mamma, som är pensionerad Dalarnas lärare, och till Kullagrdens värdshus, beläget i hjärtat av Mölle Golfklubbs golfbana. Jonas Bohlinhyllan har kokböcker staplade i taket i familjen Forsmans hemkök Brommavillan. Plings köttbullar sägs vara utöver det vanliga, och maten är typiskt sett en Medelhavstema med skaldjursrätt. Receptet är dock inte riktigt bra.

En dag vill jag kunna “ge det vidare” om jag är välsignad med en svardotter.

Den senaste tiden har Pling hållit sig ganska upptagen med alla Melodifestivalens veckotävlingar. De fyra bidrag hon gjorde i år satte nytt rekord för henne. En av finalisterna, Molly Sandén i S vill stjärnorna, har gått vidare till kvällens final. Om hon vinner blir hon Plings femte fru. Hon har tidigare gett ut albumen Bra vibrationer (1985), See p mig (1995), och Kärleken är (1998).

Pling har inget intresse av att spekulera i hur det kommande året kommer att utvecklas. Efter att ha återupplivat familjens fredagskvällsritual med gemensam måltidsförberedelse, öppnar hon upp mer om sin familjs historia och värderingar. När köttet är stekt serveras drycken och doften från grillen fyller rummet. När den dagliga promenaden är klar är det dags att vila. Pling säger innan hon spurtar ut: “Det mest värdefulla är att vara frisk.”

Ingela Pling Forsman Familj
Ingela Pling Forsman Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *