Fredrik Boltes Dokumentär

Fredrik Boltes Dokumentär
Fredrik Boltes Dokumentär

Fredrik Boltes Dokumentär – Fredrik Boltes här; Jag har skojat i hela mitt liv. Jag har provat alla dieter och träningsplaner som finns, men min övervikt på 160 pund gör det omöjligt för mig att ha ett regelbundet liv med min son. Jag har bestämt mig för att göra en gastric bypass-operation, men jag är orolig för prislappen. Kan jag inte gå tillbaka i tiden på något annat sätt? Hur känner man om tiden efter operationen? Köper verkligen någon av fansen kalaset?

Vänner och kollegor hade börjat filma mig under de åtta åren innan, både före och efter kirurgiska ingrepp. Slutresultatet är en dyster halvtimmes dokumentär. Det kommer att finnas reggae, satir, video med experter som diskuterar kortfilmer, ståuppkomedi och en skvätt svamp vid sidan av. Om du vill, en tjockumentary.

Jag föredrar att bära shammys och baggy t-shirts under mina jeans. Jag har tillbringat de senaste 14 åren med att försöka tappa kilon genom kost och träning, och nu överväger jag gastric bypass-operation som ett alternativ. Först måste jag hitta en pizza i Jönköping med kebabsåssmak innan jag binder mig. Syftet är inte att komma i strandform, utan att kunna plåga mig själv på isen. Jag skriver ett testamente kvällen före operationen och på ingreppsdagen tar jag med mig en selfie-pinne till operationssalen. Del 1 av 4.

Tjockumentary-skaparen Fredrik Bolt förtjänar våra applåder

Idag är det premiär för Fredrik Boltes regidebut, Min tjockumentär, som han skrev och regisserade. Den sänds på SVT Play. En dokumentär i fyra delar som, enligt filmens skapare, lyckas vara underhållande och lärorik utan att göra publiken obekväm. Det har gjort mig på ganska dåligt humör. Hans inställning till att äta har förändrats till det bättre. Han njuter fortfarande av chips och sprit, men nu gör han det med måtta. Jag kan aldrig missa möjligheten att ta en kebabpizza när jag är i kvarteret Jönköping.

Dokumentärserien serverar en väl avrundad portion underhållning. Boltes tror att det är avsiktligt och medvetet att han bara ibland går utan tv. Boltes utarbetar att han har hört detta från kvinnor otaliga gånger, men aldrig från en rasande galning. Jag håller tummarna för att nästa person jag träffar blir en fet allierad. Livet före, under och efter en gastric bypass-operation beskrivs i “Min tjockumentär” av Fredrik Boltes. Martina Montelius upptäcker de attraktiva hushållerskornas tycke och önskemål. RECENSION. Först och främst, om du vill bli en ståuppkomiker måste du tänka på vilken typ av musik som får dig att le. Som sett på SVT:s “Min tjockumentär” med svenske komikern Fredrik Boltes.

I den första scenen visas hans enorma styrka för fullt när han slår mot den avlägsna vampyren. Fredrik medger att en gastric bypass är något han överväger enbart för att han ska vara frisk och spendera mer tid med sina barn. Men han har inte övertygat mig om att detta beror på det ihållande fettstigmat i vårt samhälle.

Få människor verkar förstå vad som orsakar fosterlöshet, och de som gör det ger värdelösa råd som “kanske bör fetus flytta om hon inte vill dö.” Jag har funderat lite på huvudpersonen från avsnitt fyra, och hur svårt det måste vara för honom att hålla sig kall samtidigt som han oroar sig för sin son och behåller sitt sinne för humor.

Även om det inte är ur normen för SVT-dokumentärer har programmet en stark lukt som kan påminna dig om My Little Pony luktsudds eller sköljmedelslik. 2017 års roman “Under kniven” av Erik Gallis kommer att tänka på när jag utforskar kirurgiska metoder för att öka sexlusten.

Den var till formen exakt likadan. Expertkommentarer, underhållande bilder (som Fredrik som hoppar i en basbåt när han känner sig jättetjock), och barnvänlig grafik som får dig att bli “boink” när de visar antalet dödsfall från gastric bypass-operationer (endast en av fyra tusen! ), är alla grundämnen i en SVT-dokumentär.

Som väntat blåste seriefinalen ett hål i den sociala strukturen. Det är bara en tidsfråga kvar i Boltes liv. Han kommer sannolikt att passera medvetslös från bedövningen som användes för att ta bort överflödshuden när som helst nu. Det traumat fastnar händelsevis inte på filmen utan att bli bra standup i stället. Jag tror att varje dokumentär om public service-byggnaden som hoppas locka tittare som uppskattar samtals-och-svar-format skulle göra klokt i att rama in sin pitch i dessa termer.

Nu när serien är över har de urgamla debatterna mellan människor som är rädda för fett och de som värdesätter hälsa återvänt, framför allt på sociala medier. Ingen började prata om detta förrän i slutet av 2022, då Stina Wollter och Erik Hemmingsson släppte sin bok “Kriget mot kroppen.”

Fredrik Boltes Dokumentär

När jag andas in SVT:s sköljmedlet får jag dock så här bisarrt att vilja se en dokumentär om en person som avgudar att bli fet och glatt dör av föremålet men inte har någon som bryr sig om dem. Jag tycker att både operera ett foster och äta pizza är oerhört riskabla hobbyer. Trots att ett högt BMI kan påverka vår förmåga att få svensk äldreomsorg tror jag att detta är en mer perifer fråga.

Ur regissören Fredrik Boltes “tjockumentary”, “Människor äter varandra i det här landet.” Den svenske filmaren Fredrik Boltes, som genomgått en mastektomi tillsammans med över 100 000 andra kvinnor i landet, gör en film för att förändra människors uppfattning om ingreppet. Gastric bypass-operation är en modifiering av fosterkirurgi där patientens mage och en del av tunntarmen förbikopplas. Trots att Fredrik Boltes hade varit medlem i reggaebandet Partyt är han mest känd för sitt arbete i det svenska satirprogrammet “Svenska nyheter” på SVT.

Människor som tittar på “Min tjockumentär” kommer att få reda på hans åtta år långa resa till operation och hans reflektioner över vikten av hälsa och välmående under den tiden. Han tror dock att tittare av hela dokumentären skulle erkänna hans fysiska aktivism. En del av min diskussion med Fredrik Boltes finns med nedan. Både SVT Play och SVT1 har premiär för “Min tjockumentär” den 3 september.

I början av 2010-talet stod Fredrik Boltes, artist och komiker, vid rodret för det svenska reggaebandet Partyt. Det gavs ut fyra EP:s och två fullängdsalbum mellan 2012 och 2016 som handlade om tungt vägande politiska ämnen utan att offra lyssnarbarhet. Nyligen medverkade han i sin egen dokumentserie “Min tjockumentär”, som hade premiär på SVT.

Vad är priset för en magsack? Händer det ofta? Är det enda sättet att försvinna i dunkel? Hur kommer det sig att en person som blivit avvisad plötsligt börjar stiga i status? Hur är livet efter att ha fått magen häftad? Och vem är det egentligen som är på hugget för kalaset? I den nya SVT-dokumentärserien Min Tjockumentär ger sig komikern Fredrik Bolte ut för att svara på dessa och andra angelägna ämnen. Läs mer om hur “Min Tjockumentär” slår samman “humor och dödligt allvar” för att ge tittarna allt från “reggae, satir, hårdklippta expertintervjuer och standup till svamp under pungen” här om du är intresserad.

Under åtta år, från före sin gastric bypass-operation till efter att han återhämtat sig, observeras Boltes. Ärligt talat, jag har inget intresse av att ha en maghäftningsprocedur. Detta är en mycket störande och kanske destruktiv känsla. Ju mer jag undersökte gastric bypass och lärde mig hur populärt det är, desto mer kände jag att jag ville skaffa en och fånga hela proceduren för eftervärlden.

Bland de häpnadsväckande fakta och siffror du kommer att få höra är att “det finns fler som har genomgått sin mastektomi i Sverige än det finns personer som namnger Johan”, som Fredrik Boltes avslöjade. Svenska reggae- och hiphop-akter inklusive Looptroop Rockers, MBMA och Pst/Q dyker alla upp i serien. Med start den 5 september klockan 21:00 på SVT och SVT Play sänds det första avsnittet av dokumentärserien.

gentleman tjockumentalist. Svensk dokumentär i framtiden. Se den nu på SVT Play!

Fredrik Boltes har ägnat hela sitt liv åt att kämpa mot jojo-banting och har försökt ett brett spektrum av strategier för att övervinna det. Hans vikt på över 160 kg gör det svårt för honom att ha ett vanligt liv med sin son. Han har bestämt sig för att genast genomgå en gastric bypass-operation.

Vänner och medarbetare till Fredrik Boltes har ägnat de senaste åtta åren åt att noggrant spåra hans vistelseort före, under och efter operationen. Den färdiga produkten är en mycket engagerande och upplysande dokumentserie. Reggaemusik, satir, expertintervjuer, stand-up-komedi och en skvätt originella tankar stänks genom hela den här berättelsen.

Fredrik Boltes Dokumentär
Fredrik Boltes Dokumentär

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *