Fabian Wilson Sjuk

Fabian Wilson Sjuk
Fabian Wilson Sjuk

Fabian Wilson Sjuk – Kort beskrivning av de olika typerna av diagnoser. En infarkt i Wilsons hjärnstam är grunden till hans tillstånd. Ben rör sig inuti kroppen efter att ha drabbats av en avulsion. Det bästa sättet att bota Wilsons sjukdom är inte med en snabb spark mot smalbenet, utan med en släng med hjälp av hävarmarna.

Axelsymtom kan variera från mild stelhet till svår, kronisk smärta eller akut inflammation efter ett fall. En ansamling av koppar i hjärnan kan orsaka neurologiska symtom som darrningar i kroppen, darrande mimar, svårigheter att tala, skriva och/eller läsa, darrande steg, darrande balans, problem med att reglera känslor och oregelbundet beteende.

Ångest, depression och till och med psykos är bara några av symptomen på psykisk ohälsa, som också kan orsaka problem med självkännedom och sociala interaktioner. Wilsons sjukdom drabbar förmodligen mer än femtio svenskar, även om ingen vet säkert. Patienter med Wilsons sjukdom måste fortsätta behandlingen under resten av livet oavsett om de har symtom eller inte.

Zink används sedan som basbehandling i följande steg. Individuell vård som riktar in sig på specifika symtom är normen inom medicin idag. Svensk handboll är värd att hålla koll på. Lugi-talangen Död vid 19 är Fabian Wilson. Emme Adebo, klubbens tränare, säger: “Fabian kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.”

Fabian Wilson gick på LTH (Lunds Tekniska Högskola Ingenjörshögskolan) i grannlandet Helsingborg medan han och hans mamma och lillasyster bodde i Lund. Fabians främsta sportintresse var handboll. Emme Adebo, som var hans tränare i Lugi, kände honom mycket väl. Fabian träffade honom och började arbeta med honom när han bara var en ung valp.

Fabian offrade några dagar på sin majsemester för att göra resan till Uppsala för USM-mästerskapsmatchen i handboll. Från att han var en ung pojke var Fabian hängiven handbollssporten. För att höra det från Emme Adebo var han på god väg att bli en fullfjädrad domare när han började nicka som föreningsdomare vid 14 års ålder.

I år har Fabian ofta stött på Adebo, bantränaren. Emme och Fabians goda vänner har en son som är en spelare för laget. Ett besök gjordes tidigare samma torsdag. Redan vid 19 års ålder hade Fabian Wilson redan gått bort. Femtio personer, däribland många av Fabians gamla fältmarschaller och befäl, dök någon gång upp till Lunds arena.

Fantastiskt stöd; “Fantastiskt stöd”

Följande dag gick Lugi med meddelandet. Från handbollssensationen Isabelle Gulldén till fotbollsreportern Olof Lundh, människor från alla samhällsskikt har uttryckt sina sympatier under Lugis inlägg i sociala medier om händelsen. Hela handbollsvärlden har visat ett enormt stöd. Krusningarna av tröst och kontemplation är stora och djupa.

Händelserna under den föregående torsdagen fick Lugi att välkomna över 130 personer till sitt hem. Evenemanget var tänkt att pågå i en halvtimme, men många blev kvar i över två. Emme Adebo reflekterar över deras tid tillsammans, minns hur ansträngande det var, men också hur glädjande.

Hur utmanande var det att lära Fabian?

Det var verkligen så lätt. Han var alltid engagerad i att ge sitt bästa och var en stensäker kollega. Dessutom åtnjöt han vidsträckt hyllning och aktning. Min kärlek till Fabian kommer att finnas kvar, men bara som en jättesnäll kille. När Beatrice Grenedal bestämde sig för att ta en resa till Jamaica hade hon ingen aning om att det skulle förändra hennes liv för alltid.

Det är en bedrift som inte ens Fabian Wilson kunde göra. De flesta kommer bara någonsin att höra om den otroliga historia som Fabian och Beatrice Grenedal Wilson berättar i böcker och filmer. Beatrice hade aldrig övervägt att åka till Jamaica utan någon annan. Hon hänvisar ofta till sig själv som en “drömmare” och hävdar att så alltid har varit fallet.

Varken uppfyllelsen av hennes drömmar eller den exakta tolkningen av hennes ord har någonsin varit vad hon längtat efter. När hon vågade hoppade hon från en klippa vid Boston Bay, Jamaica, i vattnet nedanför. Hon tänkte allvarligt på det, men kom till slut överens med det faktum att hon blev kvar.

En lång man mötte henne när hon vände sig om för att gå ner och varnade henne att inte hoppa till vänster där det fanns ett mellanrum mellan pelarna. Han var stor och full av liv. Hon hade aldrig träffat Fabian Wilson tidigare. Hon trodde aldrig i sina vildaste fantasier att de skulle sluta tillbringa hela livet tillsammans.

Beatrice och Fabian skulle på samma fest, så de träffades på gatan utanför hotellet där han jobbade för att vänta på varandra. Bara så att du vet vad jag tycker om den där ungen där borta… Enligt Fabian, “jag bara visste.” Vi umgicks resten av natten. De var mycket sannolikt att fortsätta detta beteende. Beatrice hävdar att efter den dagen visste hon att Fabian var speciell.

Fabian Wilson Sjuk

Det lyckliga paret planerade att tillbringa sin framtid tillsammans med att njuta av vattenparker, stränder och till och med delfinbad. Beatrices äventyr nådde dock så småningom sitt slut. Hon hade inget annat val än att gå i det ögonblicket. Jag sov på hotellrum och grät i dagar för att jag inte orkade vara ifrån Fabian.

Med ingenting kvar att förlora bestämde hon sig för att gå tillbaka till honom. På den tiden arbetade Fabian som surfinstruktör och bosatte sig i en liten hydda vid stranden. De bodde där tillsammans ett tag tills Beatrice fick gå tillbaka till sitt jobb i Sverige. Men Fabian var inte nöjd med den svenska huvudstaden, så en kylig vinterdag tog han upp ämnet att besöka Hudiksvall med Beatrice.

Beatrice skulle kunna ta ett plan från Stockholm till Hudiksvall för att hämta sin mans huvud om Fabian kunde ta med mig från Jamaica. I juli 2012 höll de ett tredagarsfirande på Storsand och bjöd in gäster från hela världen att delta i festligheterna. Följande svårighet var överhängande.

Beatrice visste tidigare att PCO-sjukdom minskade hennes fertilitet jämfört med den allmänna befolkningens fertilitet. Hon trodde inte att hennes snälla, korta pojkvän skulle göra mycket för att hjälpa henne att bli gravid på grund av detta. Tyvärr gick det dock så. Deras nuvarande bostad är i Forsa. Beatrice är en hängiven mamma till sin nyfödda son Theodore.

Sjukdom/tillstånd

Wilsons sjukdom är en potentiellt dödlig sjukdom som kännetecknas av överdriven blödning, en minskning av antalet röda blodkroppar (hemolys), ett livshotande tillstånd av chock och andra neuropsykiatriska symtom. Svårighetsgraden av en patients symptom eller kluster av symtom kan variera kraftigt.

I situationer med förbryllande neurologiska och psykologiska symtom är snabb diagnos viktig eftersom tillståndet är lätt att behandla och har en god prognos om det upptäcks tidigt. Smärtsamma lösa leder är resultatet av ett problem i kroppens knoge-utväxtsystem hos personer med Wilsons sjukdom.

Hepatolentikulär degeneration, eller lever- och hjärnskador, kan uppstå om detta tillstånd lämnas obehandlat. En mutation i genen som är ansvarig för produktionen av ett protein som är involverat i cellulär transport orsakar tillståndet. Långvarig, rutinmässig veterinärvård är huvudkomponenten i behandlingen.

En skotsk neurolog vid namn S. A. Kinnier Wilson beskrev ursprungligen tillståndet 1912. Han förklarade hur förändringar i hjärnans basala ganglier och ryggmärgen (levercirros) kan orsaka rörelsestöringar hos unga människor. Wilson resonerade att de två skadade skateboards måste ha varit resultatet av en “gåva” som förmedlas till mottagaren. Det falska i situationen blev snabbt uppenbart.

Förekomst

Varje mänsklig befolkning upplever sjukdom i samma takt. Ungefär 3 % av alla utlandsresenärer tros ha det, och ungefär 1 % av alla internationella besökare mår dåligt varje år. Det är oklart hur många svenskar som lever med Wilsons sjukdom, även om uppskattningar placerar siffran mellan sjuttio och sjuttiofem. Ungefär lika många personer har fortfarande inte fått någon diagnos.

Orsak

Fostret är hur vi får våra fysiska kroppar. Avföring är den process genom vilken överskott av cytokiner avlägsnas från hävstångscellerna och stöts ut i gallblåsan. Cytokiner kan bara nå sina målorgan efter att ha inkorporerats i transportproteinet ceruloplasmin. Mutationer i ATP7B-genen, lokaliserad vid 13q14.3, är ansvariga för Wilsons sjukdom.

Genen kodar för proteinet som är involverat i ryggsäckstransport. Krabbor utvecklar blodproppar i många organ när proteinsyntesen hämmas. Wilsons sjukdom hindrar hans muskler från att arbeta unisont, därför är hans översträckning begränsad. Kopps sprutas med blod till hjärnan eller injiceras i hävstångsceller.

Ärftlighet

Wilsons sjukdom överförs från föräldrar till avkomma i ett autosomalt recessivt mönster. Ett barn som föds av identiska föräldrar har en en-av-fyra chans att få två kopior av den muterade genen. Gör ett avtal med sjukdomen. Vid en typisk förlossning har den muterade genen 50 % sannolikhet att överföras till barnet. Om så är fallet kommer den nyfödda att vara en frisk bärare av den muterade genen, precis som hans eller hennes föräldrar. Den defekta genen garanterar bara barnet 25 % chans att bli frisk och 0 % chans att bli bärare.

Fabian Wilson Sjuk
Fabian Wilson Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *