Erik Blix Sjukdom
Erik Blix Sjukdom
Erik Blix Sjukdom

Erik Blix Sjukdom – Han var den första programledaren för Fangs on the Forté, och han har en framstående radiokarriär bakom sig. Men åtta år senare fick Erik Blix förödande besked: Han hade gått bort i cancer och hade mindre än 20 procents chans att bli frisk. Enligt Erik Blix uttalande till Aftonbladet, “jag hade statistiskt sett alla odds mot mig.”

Erik Blix, 65, har en lång karriär inom både radio och tv bakom sig. Erik var programmets första säsongsvärd i TV4 1990, innan Gunde Svan och Agneta Sjödin tog över Fangarna på forten. Men för många människor är Erik Blix först och främst en pålitlig radiovärd. Han är känd för programmen Public Service och P4 Extra, som han varit värd för under många år.

Erik Blix gick bort för 65 år sedan och började återigen arbeta som en välkänd radioprogramledare. Även om jag har lovat mig själv att jag ska börja ta ut min pension, driver jag mitt eget företag och kommer snart tillbaka till jobbet. Det handlar i första hand om hur jag ska hantera stress och trötthet. För närvarande är jag mycket stressad och jag skulle inte kunna åstadkomma någonting om jag inte var under press. Deadlines är både mina bästa vänner och mina närmaste medarbetare, säger författaren till Aftonbladet i en intervju.

Verifierad mot alla odds

Men det faktum att han skulle leva till 65 år var inte på något sätt indikativt för folkloreprofilen. Han fick diagnosen en allomfattande typ av cancer mellan magen och bröstet för åtta år sedan; mindre än 20 procent av dem som fick diagnosen det fortsätter att uppleva förlängt liv. – Det är sant att att vänta tills jag är 65 år med att göra något är det bästa överlag.

Jag kommer dit så småningom. Jag gick bort av en mycket aggressiv malignitet som spred sig mellan magen och brösten. Hade de inte drivit det då, och jag inte hade stannat kvar med det andra konkurrenskraftiga Sahlgrenska teamet som skötte min direkta verksamhet, hade jag inte varit närvarande här idag.

Jag tror ofta på det. Hela situationen har också lett till att jag är glad över att gå framåt varje år. Han säger till Aftonbladet, “Det var en tuff historia, och jag hade statistiskt sett alla odds mot mig.” Erik Blix hörde turligt nog till den del av drabbade som kan opereras, och med läkarnas hjälp kunde han bli av med cancern, med hänsyn till att han räknas nu som friskförklarad sedan ngra r tillbaka.

I need to say that I wasn’t nervous before I was varna. Efter operationen och allt hade ordnat sig kunde jag lära mig att sätta mig och hoppas på att få sätta mig igen. Hela världen i min tank försvann på en eller två sekunder. När jag först insåg att livet fungerade normalt, var jag tvungen att börja rusta mig för katastrof.

Men i dag mår jag bra vilket jag är väldigt tacksam för, säger Blix till reportern. Han har tidigare varit chefredaktör för Grönköpings Veckoblad och lyssnar på Public Service på radio.

Biografi

Blix har jobbat med både radio och tv. Han är mest känd för sitt arbete i radioprogrammet Riskradion, som han var värd tillsammans med Stefan Livh och där han spelade radiokaraktären Ernst (Lucidor) von Schinkel (en parodi på skvallerjournalistik), samt för sitt arbete med tv-programmen Brutal-TV, Detta har hänt, Blix från klar himmel, KalasTV och Fangs on the Fortress.

Han var chefredaktör för Grönköpings Veckoblad från 1999 till slutet av år 2006, samt söndagstidningen Nya Söndagsnisse Strix fram till den tidningens bortgång. Varje söndag morgon är Blix värd för det humoristiska Public Service-programmet, som är en del av Godmorning, world! i Sveriges Radio P1. Blix har även ett unikt program i Sveriges Radio P4, P4 Extra Helg, som sänds från radiohuset i Göteborg.

Som skicklig artist skapade Blix Alfons bergs fadersgestalt i musikalen Alfons & Trollkarlen och Anthony Swerlings sista monolog för Politikern. Dessutom har han deltagit i spel på Nääs spelautomat utanför Göteborgs Funny Money, Trubbel och Champagne, och Torsk, ministern. Erik Blix lämnade Guldpennan på morgonen.

SJUKDOMEN FÖRORD. 2013 Erik Blix i Almedalen. Den lokala radioprofilen avslöjade själv sin cancer i måndags. “Jag har suktat ett tag sedan jag tog bort en elak tomahawk från skallbasen i Somras, och nu har jag fått några cellgåvor”, sa talaren. Han avslöjade då att han nu är frisk och glad över att kunna jobba igen.

Erik Blix Sjukdom

Erik Blix medverkar i “Kalas tv” som tränare. Han opererades för en malign tumör i stadium IV i somras. I samband med att Erik Blix vann Guldpennanpriset föregående år talade han också om kampanjen mot syfilis. Han säger: “Det har gått bra, och jag är ivrig att komma tillbaka i evighety en gång till.”

Erik Blix, en välkänd radiopersonlighet mest känd för att ha varit värd för satirprogrammen Public Service i Sveriges Radio P1 och P4 Extra Helg, har fått rykte för sin svidande kritik av svensk politik. Men under höjden har välbekanta rösten varit en konstant genom tiderna. Orsaken är att han genomgick en svår cancerbehandling.

Erik Blix berättade om sitt eget självmord i samband med att han tog emot journalistpriset Guldpennan på Publicistklubbens möte i Stockholm förra veckan. “Jag har varit avstängd ett tag sedan jag tog bort en elak tomahawk från skallbasen i Somras, och nyligen har jag fått några cellgåvor”, säger han.

“Säg att du är Alfons pappa,”

Erik Blix svarade “Det trillat av under behandlingen”, som svar på Björn Hägers direkta fråga om varför han inte hade hört något tidigare. Han jämförde sig då med Alfons bergs fadersgestalt, som han vid ett tillfälle hade skapat i en musikal. Jag identifierade mig definitivt som Alfons Bergs pappa. Men nu när jag har krattat resten av det kan jag bara inte ha det där.

Middag för prisbetalarna

Han vill undvika att lära sig mer detaljer om smugglarens värld, så radioprofilen bad upprepade gånger att det skulle nämna att han var en smugglare. – Jag har lovat mig själv att när någon närmar sig ska jag berätta vad som är på gång. Folk reagerar först när de inser hur jag ser ut och att jag utsätter många människor för fara, hävdar mannen.

Erik Blix upplever sig nu som pigg och cynisk och är beredd att återuppta arbetet på alla fronter. Han planerar att ge sina vänner en frukost för de 15 000 kronor han och Guldpennan vann tillsammans, och han ser också fram emot att sätta skruvarna till de svenska politikerna ännu en gång.

Jag är glad över att må bra, på jobbet och kunna jobba igen. Enligt Erik Blix är det enda som återstår att uttrycka ånger och tacksamhet samt kritik mot det politiska systemet. I ett allvarligt fall kan du behöva använda dina egna händer för att hantera vissa dödsfall. Vet du vad du ska göra för att stoppa en fläck, vad du ska göra om någon sitter i ditt bröst, eller vad du ska göra om du är med någon medan du tittar på en bilolycka?

Erik får en snabblektion i hjärt- och lungvård, får råd om hur mycket medicin och vilken typ av förråd man bör ha till hands och dessutom klargör han hur räddningssystemet kommer att fungera i en katastrof. Kommer det att fungera att ringa 112 vid en katastrof? Bereavement är ett samtal med Erik Blix om att förbereda sig för en kris.

Det finns något du behöver veta för att klara dagen, inklusive naturkatastrofer, betydande översvämningar och i värsta fall ett krig. Det finns något du behöver veta för att klara dagen, inklusive naturkatastrofer, betydande översvämningar och i värsta fall ett krig. Erik Blix och jag hade ett samtal om att förbereda oss för en kris.

Den första pilotstudien för lungcancerscreening i Sverige är på gång. Efter bara en månad har studien visat fler premalign förändringar än forskarna hade hoppats. Om det visar sig att det finns en mycket reell risk för cancer är chansen god att det så småningom går över. Den vanligaste typen av cancer som dödar patienter är lungcancer.

BarncancerCenter och Astrid Lindgrens Barnsjukhus har drivit sammanlagt 100 finansieringsåtaganden för det lokala barncancersamhället med framgången för det nationella avtalet om barncancer för 2019–2022. Arbetet har involverat många arbetare, en mängd olika yrken och olika organisationer. Det har skett många förbättringar för patienter, familjer och arbetsplatsen som ett resultat av detta.

Stockholms Kraftens Hus är en ny mötesplats för canceröverlevande. Efter att ha fått en cancerdiagnos förändras livet och i Kraftens hem blir det möjligt att dela erfarenheter med andra. Alla personer, oavsett ålder, som fått en cancerdiagnos är välkomna. Tanken är att Kraftens hem ska fungera som ett nav för styrka och stabilitet i övergångszonen mellan jorden och nästa dag.

Stockholms Kraftens Hus är en ny mötesplats för canceröverlevande. Efter att ha fått en cancerdiagnos, förändras livet och i Kraftens hem blir det möjligt att dela erfarenheter med andra som är i liknande situation. Alla personer, oavsett ålder, som fått en cancerdiagnos är välkomna. Tanken är att Kraftens hem ska fungera som ett nav för styrka och stabilitet i övergångszonen mellan världen och det dagliga livet.

Den 28–30 mars öppnar Kraftens hem med ett omfattande program och Talla Alkurdi öppningstall för hälsa och säkerhet. Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland har gjort ett första besök i Kraftens hem i Stockholm, även om det var mer en sammankomst. Verksamhetsledare Lotta Forsberg ser många möjligheter att delta där allmänintresset står på spel: Många gånger upplever cancerdrabbade och deras överlevande en klyfta mellan.

Erik Blix Sjukdom
Erik Blix Sjukdom

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *