Christoffer Wendick Familj

Christoffer Wendick Familj
Christoffer Wendick Familj

Christoffer Wendick Familj – Christoffer är en man som är född den 23 augusti 1975 och som för närvarande är bosatt på Katrinebergsbacken 30 i Stockholm. Om tre år, den 2 juli 2020, kommer han att ha varit i sin nuvarande bostad lagligt. Det är här han bor med sin flickvän Eva och sin syster Stella.

Christoffer är mer eftertraktad än genomsnittet. Vi har hittills utelämnat information om honom vid 142 händelser denna månad. Han äger ett hem i samma 32-lägenhetshus som vi andra. Vi är medvetna om vilka som bor på varje planlösning och vad de har för identiteter.

I denna tjänst hamnar de flesta som söker Christoffer i Stockholm. En ny korrespondent specialiserad på europeisk säkerhetspolitik har anställts. Christoffer Wendick kommer att bevaka europeiska säkerhetsfrågor som SVT:s nya Europakorrespondent. Detta är ett steg mot SVT:s ökade bevakning av konflikten i Ukraina. Wendick flyttar till Berlin.

Länderna kring Östersjön och Centraleuropa befinner sig i en prekär situation på grund av Putins krig. Enligt Christoffer Wendick är det avgörande att lära sig om de många sätt på vilka människor och regeringar i dessa länder förbereder sig för att övervinna denna kris.

SVT:s bevakning av den ukrainska krisen kommer att stärkas och förstärkas genom tillskottet av två ukrainska korrespondenter som kommer att vara baserade i Kiev. Dessutom kommer en ny journalistgrupp med specialiserad kunskap för att översätta nyheter från Ryssland och Ukraina. Direktrapporteringen online förstärks också snabbt.

Jag är lättad över att Christoffer specifikt har uttryckt intresse för det här uppdraget. Utrikes chefredaktör Pia Bernhardson berömmer hans förmåga att göra komplexa politiska frågor tillgängliga för läsarna.

Christoffer Wendick har tjänstgjort som SVT:s Europakorrespondent tidigare, om än från Bryssel. Nu kommer han att arbeta med den nuvarande Bryssel-korrespondenten, David Boati, för att finslipa rapporten från Europa. Christoffer är född i Malmö och uppvuxen i småstaden Aneby.

Rekryteringskaos på SVT. Colette van Luik och Christoffer Wendick sa upp sig från SVT ABC den 15 december på grund av stress på arbetsplatsen. Dagen efter bjuds de två reportrarna som kommer på ABC-nytt på vikariat vid huvuddisken.

Colette van Luik, nyhetsankare, och Christoffer Wendick, reporter, har båda varit på ABC-nytt de senaste fem åren. De ingår dock bland SVT:s nuvarande anställda på avdelningen Nyheter och samhälle.

Det har kommit ett antal rapporter om att SVT lagts ner den senaste tiden, till synes på grund av brist på arbetskraft. De två befordrade ABC-anställda erbjuds en gemensam lön på $12 000 per månad med de bästa rapporteringsförmånerna på nätverkets huvudnyhetsdisk.

Det finns två victorias eftersom ABC behöver ersätta Colette van Luik och Christoffer Wendick med två reportrar. Anställda på ABC-News är förbryllade över beslutet att säga upp två erfarna reportrar till förmån för att utbilda två nyanställda: “Vi vill verkligen ha dem här”, förklarar nyhetsankare Peter Salander.

Vi har påpekat för både ledningen och front office att hela situationen är absurd. På torsdag dyker Nyheter och samhälles chef Jan Axelsson upp på ABC-nytt för att förtydliga de skumma detaljerna i de nya turordningsreglerna. Det finns ingen introduktionsram för Jan Axelssons CV.

Reporter för SVT: “Jag kan ha blivit smittad av viruset”. “slagfältet” är kärnan i coronasmittan i Europa och där har Christoffer Wendick varit. Han oroar sig för att coronaviruset kommer att spridas längre från sitt nuvarande epicentrum i Europa.

SVT:s korrespondent i Italien, Christoffer Wendick, gjorde nyligen ett besök på Lombardiet. Jag är medveten om den potentiella faran för mig själv, att jag kan ha fått viruset, säger han. SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick, 44, rapporterar hjärtskärande från en intensivvårdsavdelning i Monza, norra Italien, om spridningen av coronaviruset.

För att förklara för svenska tv-tittare hur pandemin påverkar samhället var det avgörande för honom att resa till epicentret i Europa. Trots att detta innebär att han utsätter sig själv för fara. Han sa till Aftonbladet TV: “Jag är själv medveten om risken att jag kan ha fått viruset.”Vi har varit på den plats som beskrivs som “slaggfältet”, och vi har varit där smittah är ganska stark, men det här är en historisk händelse, världen håller andan och vi har aldrig sett något liknande innan.

I en position att klargöra Han befinner sig nu i Rom, Italiens huvudstad, som ligger långt söderut. Wendick förklarar för Aftonbladet TV varför han och SVT bestämde sig för att resa till den avlägsna regionen Lombardiet.

För oss var drömmen att resa till Italien, kärnan i det nuvarande utbrottet i Europa, för att komma så nära som möjligt och beskriva för människor, våra tittare där hemma, något som fortfarande är ganska svårfångat för många. Han förklarar vad coronaviruset är och hur det påverkar och sprider sig bland människor.

Italienare är verkligen vänliga. Mer än 30 italienska läkare har hittills fallit under för den coronavirusorsakade Covid-19-sjukdomen. Christoffer Wendick, en amerikan som reste till Italien för att studera medicin, berättar om skämten och rädslan från sjukvårdspersonalen där om att han skulle bli sjuk.

Det finns en växande oro bland medicinsk personal att detta hot sträcker sig till de inom hälso- och sjukvården som inte ingår i traditionellt identifierade riskgrupper. Men också en debatt om vad som händer om man drabbas av influensa och inte kan gå till jobbet, eller om man själv är sjuk och har spridit det till andra.

Efter att ha rest runt i norra Italien och sedan bosatt sig i Rom beskriver han den nuvarande situationen i landet som “kusligt”.

Det finns knappt några privata bilar på vägen, och ingen kör över huvudbron. Män går inte ut om de inte har särskilt tillstånd, vilket är obekvämt om de behöver gå och handla mat eller hämta något recept, som han uttrycker det.

Christoffer Wendick Familj

Hur är det, Italien? Italien är faktiskt inte så bra. Han sa att Italien för närvarande lider under ett slag, och att många italienare är frustrerade eftersom de inte vet hur länge detta kommer att pågå. En ny fas av kriget skulle inledas av stridsvagnar, enligt Christoffer Wendick.

På fredag kommer de länder som nu tillhandahåller vapen till Ukraina att träffas för att överväga framtiden för sådan hjälp. Ukrainarna har mest efterfrågat Leopard 2-stridsvagnar, en tysk variant. Christoffer Wendick, SVT:s Europakorrespondent, tror att en sådan leverans skulle föra in striden i en ny fas.

Att man skulle bidra till en offensiv konflikt, menar han, är ett ämne som Tyskland har funderat på. På fredag på Tysklands flygbas Ramstein kommer deltagarna att bestämma när och vad de ska skicka till Ukraina.

Önskemålet om stridsvagnar från ukrainsk sida, som varit ett ömmande för Tyskland, står också högt på agendan. Det handlar inte bara om att skydda ukrainskt territorium; stridsvagnar är mer som släggor och tegelbrytare, och deras primära funktion är i strid.

Därefter skulle kampen, enligt Christoffer Wendick, växla. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyi har lovat att stridsvagnarna endast ska användas för försvar och för att återta territorium som Ryssland har erövrat.

Jämförelse: “Tyskland är som en bromsbelägg”. Flera länder, däribland Polen och Storbritannien, vill frakta tankar till Ukraina, men de kan inte göra det utan Tysklands tillstånd eftersom tankarna tillverkas där.

Wendick hävdar att Tyskland fungerar som en bromskloss, vilket hindrar andra nationers framsteg. Polens vice utrikesminister Pawel Jablonski meddelade på fredagsmorgonen att hans land är berett att “avvika från standardförfarandet” och skicka Leopard 2 utan Tysklands tillstånd.

Försvarsspecialist är en fråga om att ta tillbaka territorium Försvarsakademiprofessorn Rein Pella tror att stridsvagnar kan hjälpa ukrainarna att återta erövrat territorium. De behöver starkare vapen för att krossa det ryska försvaret och starta ett fullskaligt angrepp, inte bara på några kvadratkilometer här och där, tillägger han och jämför den nuvarande situationen med skyttegravskrigföringen under första världskriget.

Tror du att Ukraina skulle kunna återta Krim om de använde stridsvagnar? Att återta kontrollen över hela Krims ockuperade territorium är också genomförbart, men just nu skulle jag säga att prioritet borde ligga på Donbas och Luhansk.

Tyskland kommer att kunna uppfylla kriterierna. Tyska tankleveranser, säger Christoffer Wendick och Rein Pella, kommer ikapp andra länders. Som ett första steg tror jag att Tyskland kommer att gå med på att andra länder skickar leopardstridsvagnar.

De kommer så småningom att skicka sina egna tankar också. Christoffer Wendick föreslår att det kan ske i två faser. Stridsvagnar ska fa kriget i ny fas, Christoffer Wendick. På fredag träffas länder som stödjer Ukraina med vapen för att diskutera framtiden för militärt bistånd till landet.

Ukrainska militärledare har uttryckt en stark önskan om tyska Leopard 2 stridsvagnar. Enligt SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick skulle en sådan åtgärd leda konflikten in i en ny fas. Det är frågan som blåses upp i Tyskland, säger han; huruvida individer kommer att bidra till en överhängande väpnad konflikt eller inte.

Christoffer Wendick tar en ny roll som korrespondent med fokus på säkerhets- och utrikespolitiska frågor. Dessutom förstärks säkerheten för två Ukrainska korrespondenter baserade i Kiev, och en ny journalistgrupp bildas för att analysera information som kommer från Ryssland och Ukraina med hjälp av deras specialkunskaper.

Förbättrad direktrapportering online är också på gång. Putins krig har lagt stålskärvor på bordet för länder runt Östersjön och Centraleuropa. Förmågan att beskriva och förklara hur människor och regeringar i dessa länder förbereder sig för att övervinna denna kris är avgörande, enligt Christoffer Wendick, som pratat med SVT.

Christoffer Wendick Familj
Christoffer Wendick Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *