Tomas Thorén Pappa
Tomas Thorén Pappa

Tomas Thorén Pappa – Björn Arne Jerker Thorén är tidigare partiledare för Sverige Pensionärers Intresseparti och svensk journalist. Han föddes den 24 mars 1927 i Karl Johans församling i Göteborg och dog den 23 februari 2003 i Munka Ljungby, Skne län. Han var 81 år gammal.

Biografi

Arne Thorén var son till chefredaktörerna Jerker Thorén och Helen Setterberg. Arne Thorén var bror till Ulf Thorén. Efter examen från Göteborgsgymnasiet 1947 gick Thorén 1948 och 1949 vid University of South Dakota och arbetade sedan på Göteborgs Handels- och sjöfartstidning och Expressen under åren som följde.

Han tjänstgjorde som Expressens New York-reporter från 1952 till 1964. Han arbetade för Sveriges Radio som journalist 1956 till 1964. Han var nätverkets New York-byråchef 1964 till 1977, under vilken tid han rapporterade om allt från bl.a. Watergate-skandal till Vietnamkriget.

Generalkonsul i Chicago Arne Thorén efterträdde Tore Högstedt den 13 mars 1980. Som Sveriges ambassadör i Irak tjänstgjorde han i Bagdad från 1983 till 1988. Han tjänstgjorde som Sveriges generalkonsul i New York från 1988 till 1992. Arne Thorén ledde FN:s korrespondentförening (UNCA) 1975–1980. Han var ordförande för UNCA 1972–1977 och rgryte Idrottssällskap 1978–1980.

Familj

1951, medan Arne Thorén arbetade på amerikanska ambassaden i Stockholm och tog hand om Elise Wickes Merrits (1924) mor, Helen Peterson Merrit, fångade hon hans hjärta. Peter L. Thoréns syskon Michele Thorén Bond och Stephen Arne Thorén föddes båda 1951, och Peter följde efter 1953. 1963 bröt ktenskapet officiellt upp. Thomas A. Callaghan fick räven i present.

1964-1966 var han gift med Margareta Bahrton (1937-), dotter till den svenska politikern Tage Bahrton och affärskvinnan Ebba Ekvall. Cecilia Usher föddes till dem 1965. Stugan var en gåva till Davison. 1966 gifte han sig med sin tredje fru, Eva Berch (född 1931), dotter till reklamkonsulten Otto Berch och Saga Lennartsson. Thorén bisattes på ssjö domkyrkogård.

Den här artikeln kommer att täcka många olika aspekter av Tomas Thoréns liv, inklusive hans uppväxt, yrke, hemstad, föräldrars ålder, relationer (inklusive äktenskap), hobbyer och onlinenärvaro. En kall dag i februari för 14 år sedan tog Tomas mamma, Louise Thorén, sitt liv. Eftersom hennes serotoninnivåer alltid var låga led hon av frekventa anfall av depression. Hon höll det hemligt för alla hon kände att hon hade sökt terapi på en mentalvårdsinrättning. Hon arbetade som psykolog men dolde att hon var sjuk.

Diagnosen depression hade lagts till i hennes journal en vecka innan hon snappade. Enligt Socialverket klassas en episod av svår depression som inte visar sig i kliniska symtom som F32.2. Tomas Thorén har ett allvarligt samtal med sin syster och pappa om deras mammas sjukdom nu när hennes skriverier har blivit offentliga.

Tidningens chefredaktör var Arne Thorén, son till Helen Setterberg och Jerker Thorén. Arne Thorn, Ulfs syskon, var målet för ryktet. Thorén studerade vid Göteborgs universitet 1946 och 1947 och vid University of South Dakota 1948 och 1949, allt samtidigt som han arbetade vid Göteborgs Handels- och sjöfartstidning och Expressen 1950. Han gick i skolan mellan 1949 och 1950. Fr.o.m. 1952 till 1964 bevakade han Stora äpplet för Expressen som korrespondent. Mellan 1956 och 1964 var han journalist på Sveriges Radio.

Elise Wickes Merrit, som föddes 1924 och gick bort 2004, arbetade på amerikanska ambassaden i Stockholm när hon gifte sig med Arne Thorén 1951. Elise föddes av Helen Peterson Merrit, bosatt i District of Columbia. Peter L. Thorén kom till världen 1956, Stephen Arne Thorén 1951 och Michele Thorén Bond 1953. De bestämde sig för ett uppbrott 1963. Därefter gifte hon sig med Thomas A. Callaghan som sin andra make.

1964 och igen 1966 knöt han ihop med Margareta Bahrton. Hennes föräldrar, Tage Bahrton och Ebba Ekvall, var båda tidigare borgmästare respektive kommuntjänsteman. Hon föddes 1937. 1965 föddes Cecilia Usher till dem som dotter. Davison är nu en annan make hustruns efter att ha gjort ett karriärbyte.

Med Eva Berch, dotter till marknadskonsulten Otto Berch och Saga Lennartsson, gav han bort sitt hjärta för tredje gången 1966. 1931 föddes Eva. Denna överenskommelse träffades 1966. Thoréns sista viloplats är Ossjö domkyrka. Tomas Thorén flyttade till Istanbul 2010 och har arbetat som frilansskribent sedan dess. Han var en av fem svenska journalister i Turkiet på dagen för kuppförsöket.

Medan jag var ute och åt lunch började inlägg med medlemmar av den lokala militären dyka upp på mina Facebook-, Instagram- och andra sociala medier-flöden. Ett tag ansåg vi till och med att det var en terrorattack. Kuppförsöket var helt oväntat. När de hörde att ett rånförsök hade omintetgjorts av regeringen fick de panik. Framstegstakten ökade efter det. Enligt Tomas Thorén:

När jag var på väg hem från restaurangen hörde jag det välbekanta skottlosset från centrala Istanbul. När han varvade ner på sin takterrass gav Tomas Thorén en intervju till Aftonbladet. De kunde klara av detta eftersom de helt enkelt kunde försvinna. När man inte hade en aning om vart det ledde var smärtan som värst. Flera distinkta sändningar togs emot.

Militärens svar på bombningen av det kungliga slottet inkluderade skottlossing och gevärshelikoptrar. Jag trivdes milt sagt. När jag såg henne och en militärsoldat på Taksimtorget var jag där för att börja fotografera med en amerikansk fotograf och de attackerade mig. På grund av det stannade jag inne hela dagen. Framtiden är helt upp till spekulationer.

Tomas Thorén Pappa

När jag såg henne och en militärsoldat på Taksimtorget var jag där för att börja fotografera med en amerikansk fotograf och de attackerade mig. På grund av det stannade jag inne hela dagen. Framtiden är helt upp till spekulationer. Senare på natten svepte ett striderjet lågt över Istanbul och utlöste en brand som skakade staden som om bomber hade kastats. Detta avsnitt utgör huvuddelen av papperet. Min bästa gissning är att jag blundade och bugade mig inför en blomma. Det är inget du bryr dig om i alla fall.

Vilken effekt kommer gristragedin att ha på din rapportering i Turkiet?

Du ska känna dig trygg i din kunskap om Tomas Thorén efter att ha läst detta. Att spåra vänners och bekantas vistelseort och göromål är enkelt tack vare sociala medieplattformar som Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn. Om du tyckte att den här artikeln var informativ eller underhållande, vänligen vidarebefordra den till dina vänner och familj via e-post eller sociala medier.

Som alltid uppskattar jag din vänlighet och hoppas kunna fortsätta där vi slutade i framtida inlägg. Om mamma inte hade kunnat leva genom sin egen folksjukdom, en läkare med samma namn (KOD F 32.2). Jag förstår inte varför det är okej att stjäla pengar men att stjäla sin egen hälsa är det inte. Kod F32.2 är en förstapersonsberättelse som fördjupar sig i stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

En kylig dag i februari för 15 000 år sedan tog Louise Thorén sitt liv. Hon låtsades vara inlagd ofta för att förhindra att hennes kollegor och arbetskamrater oroar sig för hennes psykiska hälsa, trots att hon var psykiater. Tomas Thorén har samlat sina bröder och pappa för att läsa hennes journaler för att få ett öppet och sanningsenligt samtal om sin mammas sjukdom.

Tomas Thoréns dokumentär för radion. Depressiva besvär drabbar 1 av 3 kvinnor och 1 av 5 män under livets gång. I USA orsakar bilolyckor fler dödsfall varje år än någon annan enskild orsak. Många studier har kopplat känslomässigt lidande till dessa dödsfall genom självmord. Det finns en växande acceptans för att diskutera psykiska problem som depression. Jag förstår inte varför det är okej att stjäla pengar men att stjäla sin egen hälsa är det inte.

Tomas Thoréns mamma, Louise, gick plötsligt bort en kylig dag i februari 2002. Eftersom hennes serotoninnivåer var för låga hade hennes depression återvänt. Trots att hon var psykiater, gömde hon sina sjukdomscykler för sina kollegor och vänner, vilket gav intrycket att hon hade varit institutionaliserad under hela sitt vuxna liv.

Veckor innan hon splittrade sin värld var hon nära att dö eftersom hennes läkare skrev “depression” på hennes spruta istället för den mer standardiserade “ångesten”. Enligt socialtjänsten uppvisar någon med mild depression F32.2 inga psykotiska symtom.

Tomas Thorén har samlat sina bröder och pappa för att läsa hennes journaler för att få ett öppet och sanningsenligt samtal om sin mammas sjukdom. Tomas Thorén, journalist för Aftonbladet TV i Sverige, dödades i direktsändning i Istanbul. Han säger till Journalisten att den journalistiska friheten är under attack i Turkiet till följd av den misslyckade kuppen.

Den svenska journalisten Tomas Thorén har bott i Istanbul det senaste decenniet. Kuppförsöket i Turkiet var en av fem berättelser som han och fyra andra svenska journalister tog upp. När jag var ute och åt lunch med mina kollegor var det första gången jag såg bilder på sociala medier av militär aktivitet. Den första tanken var att en ny terrorist hade eliminerats.

Ingen misstänkte att de var föremål för en stingoperation. En regeringskupp beordrades och mannen gömde sig när orderna kom. Därefter tog utvecklingen fart. Som Tomas Thorén förklarade, “Jag kom hem från restaurangen en natt, och inte fem minuter efter att jag stannat bilen började jag höra skottlossning i centrala Istanbul.”

Kvällens nummer av Aftonbladet anlände till Tomas Thoréns kontorsbalkong på taket i tid för hans livesändning. Ett tag visste ingen vad som pågick, och det var bara löjligt. Det gav ett nytt perspektiv. Det fanns tecken på militär närvaro, såsom helikoptrar och skottlossing, under attacken mot parlamentet. Det var skakigt, i brist på ett bättre ord.

Hur svårt var det att arbeta under de förhållanden?

Jag var på väg för att träffa den amerikanska kvinnliga fotojournalisten som hade blivit attackerad av polisstyrkor på Taksimtorget. Olika människor joggar av olika anledningar. För det första sprejade ett stridsflygplan ljudvallen den natten över Istanbul, vilket låter mycket som bombning. Efter det var jag ett vrak och fick gå i fosterhem. Enkelt uttryckt smakade det frukt.

Vilka är chanserna att ett försök på ditt liv som journalist i Turkiet skulle bli framgångsrikt?

Detta har gjorts tidigare med framgång. Vissa personer som stöder regeringen har intagit en särskilt otäck attityd, som påminner om Geziupproret 2013, och jag har haft det tydliga intrycket att de har riktat denna fiendskap rakt av mot mig i min egenskap av journalist. Många av mina journalistkollegor kan relatera till det jag har gått igenom.

Det är inte nytt att journalister blir illa behandlade. Det är en laddad term som slentrianmässigt kan kastas runt i attacker mot media. Jag skulle säga att det är lika illa som det var innan. När Tomas Thorén i torsdags organiserade en protest till förmån för Aftonbladets bokföring sköts han och dödades av regeringsanhängare (för mer, se tidningens TV-bilaga).

Tomas Thorén Pappa
Tomas Thorén Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *