Tilde Lewin Familj

Tilde Lewin Familj
Tilde Lewin Familj

Tilde Lewin Familj – Tilde Lewin och Carl Fridh Kleberg, två nya SVT-korrespondenter
SVT har anställt två nya orädda inuitkorrespondenter. I slutet av sommaren får SVT en ny korrespondent baserad i Asien.

Tar över för Ulrika Bergsten i Kina är Tilde Lewin. Även om hon arbetat som frilansjournalist med fokus på Kina under många år, anses Tilde vara en lokal expert på Stockholms tunnelbanesystem. “Peking är mitt hem; jag bodde där i fem år och jag längtar efter att få återvända till dig för alltid”, säger Tilde Lewin.

Jag ser fram emot att komma ut på landet, till städerna och till mäns arbetsplatser. Och bara ha regelbundna samtal med andra män. Tilde Lewin har tillbringat mycket tid i Kina och är flytande i språket.

SVT:s utrikeskorrespondentchef Pia Bernhardson uttryckte sin glädje över möjligheten att anställa en kinesisk språkkorrespondent i Kinas huvudstad. Dessutom är Kina utan tvekan den primära terminsplatsen för SVT:s Asienkorrespondent, med Kinas nuvarande framstående position inom så många områden.

Tilde Lewin hävdar att effekterna av den koreanska kärnkraftskrisen kan märkas över hela världen. Jag ser fram emot att göra politisk rapportering och även ställa mer pragmatiska frågor. Vad gör mänsklig interaktion med digitaliseringen? Vad läser och ser män så långt från Peking och Ho Chi Minh City?

Ulrika Bergsten, SVT:s nuvarande Asien-korrespondent, kommer tillbaka till Stockholm i sommar efter att ha tillbringat de senaste fem åren i Peking. Carl Fridh Kleberg kommer att bli vår Rysslandskorrespondent.

Carl Fridh Kleberg erbjuder sina tjänster under sommarmånaderna. Han sätter Bert Sundström i luften igen och skickar tillbaka honom till SVT:s Stockholms högkvarter. Carl fick sina barn uppfostrade i Ryssland före Sovjetunionens fall och har haft nära band till landet sedan dess.

Han har även tjänstgjort som tidningen Expressens Moskva-korrespondent tidigare. Efter att ha arbetat för SVT:s nätredaktion ett tag är han nu nätverkets utrikeskorrespondent. Han var också en del av den ursprungliga redaktionen som lanserade SVT:s Utrikesbyrn.

Enligt Carl Fridh Kleberg kan utrikesjournalistik ses som en form av avlägsen lyxverksamhet utan praktisk betydelse för en svensk tittares vardag. Nu följer jag inte upp med konversationer, och när det kommer till Ryssland är det bara så tamt och besvärligt.

SVT ansvarar för att korrekt skildra den regionala stormdåd som Sverige och svenskar förväntas utstå. Krisen i Ukraina har onekligen gjort den ryska säkerheten desto mer tilltalande, men också desto mer krävande. De nya mediernas rättigheter till yttrandefrihet är ännu mer begränsade.

På frågan om utmaningarna med att rapportera från Ryssland idag sa Utrikechef Pia Bernhardson: “Jag är väldigt investerad i svårigheterna, men man måste förstå att det är rysk media som först och främst leder.” SVT avser att behålla barriären så länge som möjligt.

Om vi inte kan verifiera händelser i Iran från första hand, hur kan vi ge korrekta redogörelser för vad som händer där? Efter fem år som SVT:s Moskvakorrespondent återvänder Bert Sundström hem. Det var mycket kung fu, några nya regler för diplomatpoker och lite kinesisk hiphop.

Hur snabbt går utvecklingen i Kina? Hur låter kinesisk rap? Och så blir det en privat intervju mellan den knasiga bokkooken och hennes egen mamma. Hur ser det nuvarande scenariot ut i Kina? Malin Oud, Kinakännare och rådgivare i frågor om mänskliga rättigheter och hållbart företagande, besöker oss i studion.

Hon följer utvecklingen i Kina och rapporterar att landet stänger sina internationella gränser i ett försök att begränsa tillgången till internet. Hur viktig är organisationernas roll i den offentliga sfären i Korea?

Tilde Lewin, frilansjournalist och före detta Pekingbo, gör också ett bidrag till kvällen. Hur har populärkulturen förändrats i Kina? Hanna har sett en förändring i den kinesiska propagandans estetik. Är det rätt? Vi får även ett smakprov på lite kinesis hiphop. Vilka kulturella initiativ i Kina bör drivas oberoende av kommunistpartiet?

Hanna är också nyfiken på om eller om Kina försöker implementera nya diplomatiska spelregler. En tidigare inkarnation såg den svenske boköversättaren Gui Minhai fängslad i Kina. Han verkar fortfarande inte kunna vakna och har tvingats utstå två besvärliga möten på kinesisk tv.

Publicistens dotter Angela Gui har rest med oss sedan hon lämnade London. Vilken är den senaste nyheten hon har hört om sin pappa? Är det möjligt att dra paralleller mellan Gui Minhais och Dawit Isaks dödsfall? Har den svenska regeringen och samhället vidtagit liknande djärva åtgärder? Hanna är medlem i IPA och följer gruppens ledare Ola Wallin.

SVT presenterar två nya korrespondenter som ska bevaka Asien respektive Ryssland. När Ulrika Bergsten återvänder till Stockholmskontoret för sommaren tar Tilde Lewin över i Peking. Tilde Lewin är för närvarande utrikesreporter på Stockholmsbyrån, men hon har också en historia av vänskap och expertis i landet Kina.

SVT presenterar två nya korrespondenter som ska bevaka Asien respektive Ryssland. När Ulrika Bergsten återvänder till Stockholmskontoret för sommaren tar Tilde Lewin över i Peking. Tilde Lewin är för närvarande utrikesreporter på Stockholmsbyrån, men hon har också en historia av vänskap och expertis i landet Kina.

Att ha en svensktalare i personalen i Peking är en självklar förmån, och det är en av anledningarna till att jag var så framgångsrik där. Chefen för SVT:s internationella division, Pia Bernhardson, sa i ett pressmeddelande att Kina är nätverkets högsta prioritet för nästa termin på grund av landets överväldigande betydelse i samtida angelägenheter.

SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström är tillbaka online i Stockholm den här terminen. SVT:s nuvarande utrikesreporter, Carl Fridh Kleberg, kliver in i rollen som korrespondent. Att ha en svensktalare i personalen i Peking är en självklar förmån, och det är en av anledningarna till att jag var så framgångsrik där.

Chefen för SVT:s internationella division, Pia Bernhardson, sa i ett pressmeddelande att Kina är nätverkets högsta prioritet för nästa termin på grund av landets överväldigande betydelse i samtida angelägenheter.

Tilde Lewin Familj

Jag är mycket insatt i svårigheterna med att rapportera från Ryssland idag, men det måste förstås att det är rysk media som först och främst lider, som det konstateras av Pia Bernhardson i ett pressmeddelande.

Om vi inte kan bevittna händelser i Iran från första hand, hur kan vi korrekt rapportera om dem?
Svar från Karl Wang till Rolf Nilsson. Låt oss börja med det uppenbara: USA har dragit ut allt i ett försök att sabotera de olympiska vinterspelens operativsystem i Peking.

Det finns inga gränser för hur långt eller hur ofta propaganda kan spridas. Svensk media levererar tydligen villigt smutsen till svenskar, och ju mer oroande USA-propagandan är, desto bättre tror amerikanerna att det kommer att bli.

Tilde Lewin och Hanna Sahlberg är varken orientalister eller historiker. Enligt min bedömning är Tilde en köpt journalist och en mycket radikal anti-Kina-rasist och aktivist. Detta är markant märkbart (se Udo Ulfkottes Den köpte journalisten för detaljer). Här är ett exempel på vad hon menar:

Värdefri alternativ medicin, “traditionell kinesisk medicin” (TCM) har ändå vetenskapligt visat effektivitet. En av anledningarna till att Kina gör framsteg för att besegra Corona. Den kinesiska polisen använder verktyg för att stoppa knivbeväpnade terrorister. Hon kallar dem “halsgrepar” (eller “sköldpaddsnosar”), en term som syftar på dessa gamla sköldpaddor.

Tilde Lewin har ofta sänt program som kan lyftas direkt från nazistisk propaganda, som Der Stürmer, och hon framträder ofta på samma sätt som journalisten Julius Streicher. Rasism, påhitt, sexism, homofobi och sexism är alla okontrollerade.

“Forsvunnapersonens” påhitt är fullständigt nonsens. Till skillnad från i andra länder är journalister i Kina inte skyldiga enligt lag att göra sig tillgängliga för media, men de måste inhämta samtycke innan de genomför intervjuer eller publicerar personlig information.

Underlåtenhet att följa kan leda till tre års fängelse. Den kinesiska regeringen har världens strängaste integritetslagar. När det kommer till Peng Shuai och andra fall av påstådda sexuella övergrepp i Kina kräver lagen det.

Det här låter som om det har något hjärta. Peng Shuais blogg var källan till ett mystiskt meddelande. Det var upplagt som ett hatbrott i Metoo-stil. Att ta lagen i egna händer på ett metoo-stil för att umgås och råna är olagligt i Kina.

Polisstyrkan var för svag för att ingripa. Det skulle anses vara allmänt bruk. Därmed träder yppandeförbudet i kraft, och ingenting kan påverka polisutredningen. Ingen får ha någon kontakt med den misstänkte, Peng, inklusive media, anklagare, åtalade, vänner och familj, för att skydda polisutredningens integritet.

Peng Shuai var inte heller förvånad. Detta är standarden i Kina och vardagen. Hon fick tillstånd att skriva ett brev till sina hängivna anhängare, men polisen vidarebefordrade det sedan till pressen. Detta skrikförbud gäller även pressen. Endast brottsbekämpande tjänstemän får tala.

Hon hävdar att hon inte skrev meddelandet, och webbplatsens brist på skadlig kod är bekräftelse nog. Spioner pekar finger mot USA. Någon i USA (CIA, Soros, etc.) har hackat webbplatsen eller ändrat ett befintligt meddelande och sedan lagt upp det online.

Även om hon skrev det så kräver grundprincipen för rättvisa i Kina att den som är ansvarig för en orättvisa ges en rimlig möjlighet att försvara sig och söka kompensation. De strängaste integritetslagarna i världen finns i Kina.

Envar har en obegränsad rätt till tillgång till sina egna personuppgifter. Olaglig insamling, innehav eller spridning av personligt identifierbar information är straffbart med upp till tre års fängelse i Sverige. Hotell, tryckningar och tvng ingår under en längre tid.

Det har också förekommit rykten om att Soros villigt donerat 100 miljoner dollar till WTA. Till vilken kostnad? Uppgifterna skrapades från internet, men jag läste den själv. USA har lanserat en extremt omfattande och fanatisk propagandakampanj som syftar till att utpressa Kina och undergräva Pekings förberedelser inför de olympiska vinterspelen och de paralympiska spelen.

En mycket välbekant bild av USA. Detta sker även i svenska medier, som är en stor drivkraft för USA:s propagandakampanj. WTA är den enda stora idrottsorganisationen med ett styrande organ. Peng Shuai, en pensionerad politiker i Kina, och Zhang Gaoli, som också är i 70-årsåldern och närmar sig pensionering, är de enda som inte har åldrats och fått IOK:s fulla stöd. Ett helt fantastiskt amerikanskt propagandaprojekt och politiskt krav.

Tilde Lewin Familj
Tilde Lewin Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *