Rebecka Blomqvist Familj

Rebecka Blomqvist Familj
Rebecka Blomqvist Familj

Rebecka Blomqvist Familj – Människan ska ha höga förväntningar på oss, sa Rebecka Blomqvist. Hon är kantspelare för en av Europas toppklubbar och kommer snart att tävla i sin första VM.

Rebecka Blomqvist från Stadium Football sågs nyligen hemma i Uddevalla. I en lång intervju berättar förbundskaptenen om sin resa till att bli professionell fotbollsspelare och känslorna han känner inför sitt första VM.

De europeiska ligorna är över, och under sommarmånaderna beger sig många spelare till Australien och Nya Zeeland för Virtual Matchplay. Rebecka Blomqvist, som precis avslutat sin tredje säsong med Wolfsburg genom att förlora Champions League-finalen mot Barcelona, är en av dem.

Vi stöter på tjuven en varm sommardag i hennes hemstad Uddevalla, där hon besöker sin familj och sätter upp sin virtuella maskin. Blomqvist har spelat i OS- och Europalaget tidigare, men det här blir hennes första världsmästerskap med sitt landslag.

Jag räknar med att mitt första VM-spel kommer att bli något utmanande. Det har varit en barndomsfantasi ända sedan du första gången såg landskapet på tv. Insatserna för en världsmästerskapsmatch är hög eftersom det är ett av de största spelen som människor kan delta i.

Hemma i Uddevalla avtog intresset för fotboll. IK Rössö var platsen där hon började sin professionella karriär med den sport hon älskat hela sitt liv. Jag älskade att spela fotboll och tyckte det var jättekul att umgås med laget. Jag började följa landskapet och tyckte att det var snyggt att tittarna kunde delta via tv.

Lite senare fick jag också veta att det var möjligt att spela i stora klubbar utomlands. Hade du någon form av modell till hands vid den tiden? Jag tyckte Lotta Schelin var jättefin när jag kollade på landskapet. Det har varit många fler efterverkningar sedan dess. Han eller hon är mycket kompetent inom sitt område.

Men när jag var liten lekte jag i trädgården med mina storebröder, och han blev min förebild. Rebecka Blomqvist bevisade sin målskytte i unga år och gjorde 34 mål på 30 matcher i division 1 under sina två första säsonger med IK Rössö.

Efter att ha mognat ett tag var Anfallaren redo för nästa steg, och lådan skeppades till Kopparbergs/Göteborg (numera BK Häcken), där hon så småningom blev en av de bästa i serien. Blomqvist gjorde flest mål i hela Sverige både 2018 och 2019, och hon gjorde två gånger till när Kopparbergs/Göteborg vann sitt första SM-guld.

Min karriär har tagit några positiva steg framåt. Jag bestämde mig för att stanna hemma i Uddevalla och gå på det lokala gymnasiet medan jag spelade för Rössö. Jag kunde arbeta hemifrån, vistas i min bekanta omgivning och räkna med konstant stöd när jag senare flyttade till Kopparbergs/Göteborg.

Jag gjorde det på rätt sätt och rusade inte in i professionell fotboll genom att stanna hemma för länge och tappa nerverna. Rebecka fortsätter, “Samtidigt har jag spelat för ungdomsligorna och jobbat mig upp till a-ligan.”

Det känns som att jag har tagit det steg för steg, och när jag kom till Wolfsburg var jag redan bekant med mig själv. Jag är nöjd med hur min resa blev och tycker att det passade mig bra.

Mästerskap i Wolfsburg

Rebecka Blomqvist har kunnat mäta sig med de bästa av de bästa i den tyska tyngdlyftningsklubben. Redan efter ett halvår vann Blomqvist cupen med Wolfsburg efter att ha startat finalen med Fridolina Rolfö. Hon hade fyra mål och tre assist när Wolfsburg vann Bundesliga och blev cupmästare för första gången det året.

Den professionella atmosfären i Wolfsburg är fantastisk, och att arbeta här har varit en fantastisk upplevelse för mig. Jag känner att jag har växt och förändrats hela tiden, skaffat mig nya färdigheter och fått nya vänner. Det har också funnits en antydan om en ny kultur.

Rebecka Blomqvist fick inte lika mycket speltid under lågsäsongen. Trots att han bara gjorde fyra matcher i Bundesliga gjorde 25-åringen fem mål och lade till tre assist. Dessutom gjorde hon mål i cupfinalen när Wolfsburg vann turneringen för tredje gången i rad. Efter att ha förlorat Champions League-finalen mot Barcelona med 3-2 i början av juni rasade klubbens förmögenheter i Bundesliga.

Sammantaget är vi inte överlyckliga över att ha tagit oss till två olika Champions League- och Bundesliga-turneringar. Men totalt sett skulle jag säga att den här säsongen har varit tillfredsställande.

Det har funnits tillfällen då vi har presterat beundransvärt, och andra tillfällen då vi har varit underväldigade. Trots den utmanande miljön och hård konkurrens känner jag att jag har vuxit och mognat det senaste året. Jag utnyttjade den speltid jag fick bra, så jag antar att det trots allt var en bra säsong.

“En önskan att förbättra”

Rebecka Blomqvist gjorde sin landslagsdebut i EM-kvartsfinalen 2019 och har sedan dess gått vidare och spelat i två mastersturneringar för Blgult.Hon var med i laget som tog silver i OS i Tokyo för två år sedan, och hon gjorde ett försäkringsmål när Sverige tog sig vidare till semifinal i EM förra året. Nu är hon redo att spela sin första VM.

När jag var liten tyckte jag att VM var en stor grej på grund av ljudet den gjorde. Världsledarskap… det är ungefär likadant överallt. Jag hade utgått från att alla i det området gjorde samma sak. Men så småningom löser sig allt till det bästa, och när du går tillbaka och ser att du faktiskt kan vara där, börjar det kännas mer verkligt. Det kommer att användas mycket kraft.

Varför valde du att komma hit? – Främst för att jag tycker att det är väldigt roligt att spela fotboll. Jag tror på träning och jag tror på att veta om din träning håller hög kvalitet, oavsett om det är för fotboll, fitness eller någon annan sport.

På grund av männen runt mig har jag kunnat köra det också. Samtidigt har jag en drift inom mig som helt enkelt vill bli enklare och bättre. Då kan du njuta av att gå till gymmet varje dag eller spela fotboll ute varje dag.

Rebecka Blomqvist Familj

Sverige kommer att spela sina gruppspelsmatcher på Nya Zeeland mot Sydafrika, Italien och Argentina. Därefter läggs vadet på Sydney-finalen. Man kan rimligen ha höga förväntningar på oss i VM, tror jag. Vi har väldigt höga förväntningar på oss själva som ett resultat av vår status som det tredje bästa landet i världen.

Damfotbollssporten är helt klart på frammarsch, och med så många länder som tävlar om topplaceringarna är det klart att konkurrensen kommer att bli hård. Men jag tror att folk ska ha höga förväntningar på oss.

Jag förväntar mig att hjälpa laget på alla sätt jag kan, både på och utanför planen, före, under och efter turneringen. Jag är på planen och skyddar mina intressen, och alla andra borde också vara det. Jag vill bara vara mig själv, så det kanske är därför jag har blivit utkastad.

Vilket råd skulle du ge till de många unga kvinnor som fantiserar om att leka på landet? – Att fortsätta ha kul. Jag tror att de flesta börjar spela för att de tycker att det är roligt att gå efter bollen.

Men då måste man vara villig att inse att det kanske blir lite jobb, att man kanske inte får spela, att man kanske missar något för att man tränar. Det har varit viktigt för mig, och jag anser att det är av största vikt. Det känns som att du kommer att fortsätta med det här eftersom det är roligt.
Solonumret, som berättat av Rebecka Blomqvist: “Jättekul”.

Rebecka Blomqvist slog en lyckad straffspark mot Italien och stod sedan för ett solomål som beseglade slutresultatet till 5-0. Dagen efter matchen reflekterar hon positivt över sin prestation. Det var “klart jättekul” att kunna “göra mål och på den vägen”, “våra lite” och “ha avslutningen sitta också”, sa hon till SVT Sport.

Sverige är nu klart för ottondelsfinal efter segern mot Italien. Rebecka Blomqvist, som satte det sista målet, var en av dem som bidrog till 5-0-seglet. Det är fantastiskt att kunna sätta upp mål och uppnå dem på det här sättet; det är också skönt att kunna springa runt lite och veta att slutet är i sikte. Så det var en fin vinst, skönt att sätta några mål, och det känns bra nu.

Vi märkte att du och din lagkapten, Peter Gerhardsson, pratade ganska länge efter träningen. Hur slår det dig? Vi fick ett gott mellanmål, eller feedback och feedforward som vi kallar det. – Det är väldigt lätt att fånga upp vad folk pratar om. Det var en trevlig paus att prata om hur vi kan fortsätta arbeta tillsammans, både individuellt och i min roll i teamet och i strategin.

På torsdag tar Sverige emot Argentina i den andra av två grupp F-matcher. Lyssna upp ovan i spelaren för Rebecka Blomqvist. För att citera Rebecka Blomqvist så betyder “Det är öppet” att hon får stanna i Wolfsburg.

Till sommarens slut kommer Rebecka Blomqvist att ha lämnat Wolfsburg. Gör hon det ändå? – Siffran går upp igen, sa hon till SVT Sport. Rebecka Blomqvist och hennes Wolfsburg-lag mötte Barcelona i Champions League-finalen på söndagen. Blomqvist var borta hela matchen och ställningen slutade i en 3-2-tur.

Det är bara hjärtskärande. Vi går in i andra halvlek med en 2-0-ledning vilket vi är ganska nöjda med. Men de kommer igång bra i andra halvlek och vi kommer inte tillbaka efter det, sa hon till SVT Sport. Nu väntar en solig sommar för Blomqvists kvarter.

Tidigare under säsongen meddelades att svenskan skulle byta klubb under sommaren, men hon släpper inte taget om att Champions League-finalen var hennes sista match i Wolfsburg-tröjan. Jag vet inte, säger hon.

25-åringen vägrar att utveckla hur hon räknar med att hennes kontraktssituation kommer att spela ut senare i sommar. Det är vidöppet nu, så vi får se vad som händer. Du har redan bestämt dig för att lämna Wolfsburg. Hur mycket sträcka var det?

Jag skulle aldrig säga “Förhastat” på svenska. Men samtalet fortsätter, och vi får reda på vad som händer härnäst. Vill du vänta ett tag? Jag kommer inte att göra några fler kommentarer just nu. Det är för närvarande oklart om Blomqvist kommer att kunna spela VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

Tänker du gå med i VM-teamet? Jag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig, men jag hoppas verkligen att jag kan följa med. Det skulle ha varit utmanande att uppleva en VM.

Rebecka Blomqvist Familj
Rebecka Blomqvist Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *