Maxida Märak Sjuk
Maxida Märak Sjuk

Maxida Märak Sjuk – Maxida Märak hade en betydande inverkan på den svenska musikbranschen. Hon har återvänt med en ny EP, som innehåller hennes varumärke över hela världen och ett överflöd av Sápmi. Hon må vara välkänd för många, men hennes tid i rampljuset har varit kort.

Den ostoppbara kraften som skakade Sveriges musikscen är Maxida Märak. I alla hennes konstnärliga ansträngningar – dans, sång och skådespeleri – står hennes samiska arv i centrum. Hennes nya utökade pjäs (EP) släpps den 26 april, och till skillnad från hennes tidigare verk är låtarna på den mer angelägna om världen omkring oss.

EP:n är en samling låtar som speglar mina nuvarande, tidigare och framtida känslor. Enligt Maxida är hennes mål att lyssnarna ska uppleva en våg av känslor när de upptäcker de melankoliska undertonerna i musiken. Till skillnad från andra artister, slungades Maxida in i rampljuset i samma ögonblick som hon slog det stort. Det tog inte lång tid för henne att ta sig upp på rampen efter att hon började mixtra med musik.

I många sätt har jeg gjort det för musiken. Följaktligen har alla mina tidigare arbeten och utgivningar behövt ha en mer intim ton. Det har kastat ljus över min karaktär, övertygelse och ideal. Det är viktigt att hon har gjort alla låtar som hon “måste” formulera. Nu när jag har ett ledigt rum kan jag se saker från ett annat perspektiv. Jag kanske börjar tänka mer på världen omkring mig nu när jag har insett att allt inte handlar om mig.

EP:n fungerar som en förhandstitt på soundet som Maxida Märaks oktoberdebutsingel kommer att ha. Inte bara kommer människor över hela världen att vara involverade, utan det kommer även många av de regioner där vi för närvarande bor. Många människor frågar, “Vad fan händer nu?” just nu. Jag tror att vi står inför en unik period där allt händer snabbt och ingen tar hand om mig. Vart du än tittar blir folk rädda.

“Jag var sjuk, så folk kritiserade mig”, anmärkte Maxida Märak på kroken. Maxida Märak har personlig erfarenhet av den stress och påfrestning som hon tror att många går igenom nu för tiden, särskilt på grund av sociala medier och tanken att vi ska finnas där för varandra hela tiden. Inte nog med det, hon har också varit måltavla för kritik och vitriol från dem som antingen inte håller med henne ideologiskt eller som helt enkelt är obehagliga individer.

Den kritiken och kritiken är så skrämmande. När folk inte håller med om mina politiska åsikter eller min moral kan jag ta det personligt. Jag kan inte låta bli att må dåligt eftersom en kvinnohatare kallar mig en böjd, allt jag kan säga är att han är en böjd man. Däremot hävdar Maxida att det finns uttalanden som är svårare att bemöta.

Dessutom hade hon möjligheten att testa det för ungefär 1,5 år sedan när hon struttade sina grejer nerför banan och verkligen bombade. Lava min kropp var också en riktig möjlighet. Att hantera ovanliga symptom och allergier samtidigt som man upplevde en hastig viktminskning var en traumatisk händelse.

Till följd av min sjukdom fick jag kritik. Folk hotade att lämna mig för att jag hade krympt för mycket och såg sjuk ut i deras skrifter. Hur skulle man svara på det? musikvideon till “Samami Culture” av Maxida Marak “Det finns en stark social rotation”, konstaterade Maxida Märak.

Trots att Maxida Märaks födelseort är Stockholm tillbringade hon en del av sin ungdom i Jokkmokk. 30 år gammal har hon redan mycket på tallriken mellan de två etapperna. Oavsett var hon bor, blir Maxida helt galen någon gång. Hon stämplar till och med sig själv som galen.

En del av mig önskar att jag kunde vara någon annan hela tiden. Jag har ett hus i Jokkmokk nu, men jag är ofta i Stockholm på jobbet, så det går bra. Hon måste gå i samma skola som min man och pappan till våra barn, även om jag aldrig hade för avsikt att göra detta till mitt permanenta hem.

I Jokkmokks småstadsatmosfär, där alla känner varandra – eller åtminstone tror att de gör det, väntas Maxida. Nej, hon längtar till friluftslivet, renarna och bergslandskapet när hon inte kan ringa hem. Hösten 2015 sände SVT dokumentären Sápmi Sisters som följde henne och hennes syster Timmie (då Mimie) och vi fick se hur samvaron är en viktig del av hennes identitet.

Hur har det blivit?

Jag måste säga att det har blivit mycket bättre. Ett nytt kapitel började när Sápmi syster kom. När kons mun blev en startknut var det ingen annan som gjorde det än vi. Klyftan mellan vad som är och inte är acceptabelt beteende i Sápmi är större än någonsin. Folk rör sig ganska mycket socialt.

Med det sagt är min avsikt inte att göra anspråk på kredit. I likhet med den feministiska revolutionen är vår nuvarande förmåga att göra det vi gör resultatet av det tysta stödet från många människor under många århundraden. Maxida är dock irriterande. En aspekt av temperaturvariation är den betydande inverkan den har på närliggande företag, som de som arbetar med hö.

Maxida Märak Sjuk

Meteoren som är på väg är klimatet och vi är en del av en värld som kräver pengar. Alla vill ha snabba pengar, och vår familj är överens om att pengar inte är allt. En av anledningarna till att hon arbetar med ett album är för att hon vill att det ska ta itu med globala och nationella frågor, som klimatförändringar.

BAKTER, etc. Vissa nazister har till och med försökt uppvakta henne. Upprätt knä i Alice Bah Kuhnkes väg. I en intervju med Dagens ETC diskuterar artisten Maxida Märak sin kommande EP, klimatkatastrofens effekter på Sápmi, och kollapsen som lämnade henne med enorma tarmar och i slutändan ledde till hennes död.

2015, när minister Alice Bah Kuhnke besökte Hotel Jokkmokk för lunch, hade hon sällskap av samiska aktivister. Maxida Märak tar ett knä när hon hugger av sin systers långa hår samtidigt som hon är omgiven av säkerhetsagenter. Hon läser ett manifest som innehåller nio punkter om utvisningen av Sápmis medan hon granskar ministerns blick.

Efter de svåra åren av sin skilsmässa har Maxida Märak, som är aktuell i “Så mycket bättre”, upptäckt en ny jämvikt och mår bättre än någonsin. Som förespråkare för det samiska arvet och våra barns framtid har hon just nu möjlighet att göra sin röst hörd. Den 33-åriga Maxida Märak är en hiphopproducent och musiker som finns i två dimensioner.

Hon delar sin tid mellan Jokkmokk, där hon och dottern NikeSunna bor i ett hus i samisk stil i fred med naturen, och Stockholm, där hon ger sig allt åt sin konst. Hon gav sig ut på en veckolång inspelningsresa till Gotland i juni för “Så mycket bättre” – varav fyra avsnitt har premiär den 13 november. Känslan av att vara i fokus på den platsen var väldigt bisarr.

Det blev inget skådespeleri. Enligt henne låg alla i ett dis, helt omedvetna om vad som skulle utspela sig. Det fanns inga stillestånd eftersom vi alltid var på kanten. Det var därför det blev så fult… Saker som jag inte trodde på skrämde mig. “En intensiv bubbla” är Maxida Märaks mycket förbättrade version.

Ör du kommer att leva ditt kontrastrika vida i strålkastarljuset eller över fjället?

Herregud, det är fantastiskt! Den här dubbla tillvaron, med långa stopp i studion varvat med mina plikter som lyxig hemmafru i Jokkmokk – en roll som kommer med sin beskärda del av utmaningar och belöningar – har varit något jag har försökt undvika. Detta får mig att känna mig illamående. Att behöva stå i fokus hela tiden är onödigt för mig.

Exakt kl 01:42 Här är fem aktiviteter för att hjälpa din lilla att finslipa sin motorik: Tips från Gymnastikförbundet för framgång i tentamen

03:00Hon “tog tre-fyr tester” medan hon var gravid, enligt Zennufer.Jennifer “Zennufer” Andersson, en 24-årig influencer, väntar sitt första barn. Hon diskuterar nu illamåendet hon upplevt under hela graviditeten och de hemska känslorna hon kände under månaderna omedelbart efter sin graviditet i en intervju med sin mamma.

Det är nu 01:15 Graviditet efter gastric bypass — tänk på det.Sverige har sett hundratals förstagångsmammor genomgå fosteroperationer. Gastric bypass sker oftare än någon annan behandling. aktuell tid är 01:44?Efter att Annika drabbats av en stroke kämpade hennes familj för hennes liv.

Annika Gaardsdal, en mamma till fyra, gick bort 2017 efter att ha drabbats av en svår stroke på en restaurang nära sin dotters skola i USA. Nuförtiden föredrar hon att hålla sig för sig själv på sin veranda, men hon är fortfarande en hängiven mamma som vill att hennes barn ska veta att de alltid kan lita på henne.

Natasha Glimsell skryter, “I framtiden kommer det att bli mer autentiskt”, medan hon stoltserar med sin moderskapsfigur.” Jag har beskrivit att det har varit mycket jobbigt att visa”

Från 02:14 “Carbonaraparets” erbjuder semestertips för familjer. Som ett resultat av deras framträdanden i SVT-serien “Gift vid första ögonkastet” fick Arvid Stark och Ida Stark smeknamnet “Carbonaraparet.” Mamma ger dem de bästa råden för en familjejul.
Lägg en röst för varje besvärjelse

Människor inom mitt område som påstår att de ogillar uppmärksamhet tenderar att göra mig upprörd eftersom jag tycker om att vara i centrum för uppmärksamheten. “Herregud, det var roligt!” Jag har velat stå på scen ända sedan Corona. I Jokkmokk, mellan berget och älven, bor Maxida Märak och hennes dotter NikeSunna i ett hus.

2017, efter att mamma precis hade gått igenom en fruktansvärd och förbryllande separation från Maxidas pappa, sågs de senast tillsammans. Åh, jämfört med hur saker och ting är idag känns natt och dag som livet. Jag var och hälsade på min dotter i Jokkmokk då, fast jag bodde i Stockholm då.

Maxida Märak Sjuk
Maxida Märak Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *