Maja Hellman Familj

Maja Hellman Familj
Maja Hellman Familj

Maja Hellman Familj – Toves anhöriga sa “Ytterst besvikna” i rätten när frågan om domännamn uppstod. Både Maja Hellman, då 19, och Johanna Janssons, då 20, dömdes felaktigt för Toves mord men släpptes ur fängelset efter att ha tillbringat endast 16 år. Toves familj var, enligt deras advokat, helt ovetande om konflikten. Enligt advokat Uno Karlsson är vi oerhört oroliga över de smugglingsåtgärder som vidtas i det här fallet.

Efter att tingsrätten dömt Maja Hellman och Johanna Jansson till livstids fängelse för mord, sänkte hovrätten deras straff. För sina roller i gravrånet kommer båda att avrättas, men bara Johanna Jansson kommer att avrättas för mordet. Hennes fängelsestraff halverades från de första 20 åren till 16 år.

I ett öppet brev publicerat genom sin advokat Uno Karlsson uttrycker Toves familj förvirring över HovRecht och dess avrättning. Uno Karlsson talar om sin lycka över domen angående Toves mord. Tingsrätten hävdar att Janssons motiv var blodtörst. För att klargöra att hon är juridiskt ansvarig för eventuella utfall som härrör från handläggningen ändrar Hovrätten det till likgiltighetsuppst. Enligt vår mening fanns det “en uttrycklig möjlighet att döda Tove”, inte bara “lika möjligheter”, som Uno Karlsson uttrycker det.

Orolig och uppgiven

Det här är inte en familj som accepterar kriminellt beteende från en medlem som är sexton år. Trafikpolisen gör oss lika förbryllade och förvånade som resten av allmänheten. Detta fall av mord och gravrån förtjänar knappt ett straff på bara 16 års fängelse. För Uno Karlsson och co är det rätta straffet för “straffet” livstidsstraff.

Och den mannen är Thobias Wilhelmsson, som inte klarade det ultimata testet. Han är inte nöjd med domarna som gjordes den dagen och vill inte riskera varken sina eller statens pengar. Att utvärdera mitt arbete hittills, eller det av lämpliga myndigheter, skulle vara förhastat. Att metodiskt läsa innehållet hjälper oss att avgöra om självkritik är nödvändig.

Hur tror du att familjen mår nu, efter allt som har hänt?

Okej, nu förstår jag vad du menar. Även när lagen inte har förändrats lika mycket som tingslagstiftningen är det ändå viktigt att ge rättssystemets analys den tyngd den förtjänar. Det finns inget mer jag kan tillägga till denna diskussion. Enligt Uno Karlsson har Maja Hellmans familj kommit fram till att hon var medhjälpare till mordet.

Vi är båda överens om att det finns två stora aktörer. Tove, en ung och vältränad idrottare, ströps till döds av Maja Hellman, precis som Johanna Jansson hade beskrivit. Men, som Uno Karlsson uttrycker det, har vi sedan en tid tillbaka vetat att bevisningen kring Maja är “mycket mer försiktig.”

Toves mördare, Maja Hellman, går fri i Västerbotten.

Göta hovrätt upphävde i fredags Maja Hellmans morddom från Västlandas tingsrätt. Men på grund av hennes allvarliga graviditetsbrott kommer hon att tillbringa det nästa och ett halvt året i fängelse. Maja, en tjej bosatt på Orkestervägen 21, Vetlanda, föddes den 21 juni 2004. Majas stora dag är den 28 februari. Hon har bott i villan eller det ödmjuka huset sedan den 25 november 2005. Hon har en ansenlig skara rumskamrater, precis som Görgen och Caroline gör.

Det finns ett stort behov av Majas kompetens inom detta område. Vi har nämnt henne 1371 gånger hittills den här månaden. Majoriteten av de som behöver denna tjänst i maj reser till Stockholm. Familj och vänner till Tove pratar om temat “Förgiven och övergiven”. Vid tiden för Toves mord var Maja Hellman bara 19 år, men hon fick hovrättens ansvarsfrihet.

Även vid 20 års ålder upplevde Johanna Jansson en viktminskning. Jag känner för att gråta och få ett slag i ansiktet. Enligt Toves bästa vän, “Jag tycker att rättssystemet i Sverige är en bluff.” Över ett år har gått sedan Toves mord i Sverige. Trots att hon fyllde 21 var hon inte längre en tonåring.

Hon var skollärare i Sverige när tragedin inträffade. Hon och hennes pojkvän var båda inbitna fotbollsspelare och gymråttor. Hennes familj och vänner har gått igenom ett år av sorg och stress på grund av henne. Känslorna är höga bland Toves nära och kära efter upphävandet av morddomen på 19-åriga Maja Hellman och straffandet av Toves 20-åriga kusin Johanna Jansson.

Nyheten var som ett slag i ansiktet för Toves familj och vänner. En nära vän till Tove är frustrerad över bristen på betydande återverkningar för ett så utbrett problem. Maja Hellman har med nöd och näppe undvikit en snar död. Ett livstidsstraff får Johanna Leshem Jansson för mordet på sin man.

“Låt oss skaffa en längre bögkedja”

Toves farbror Uno Karlsson insisterar på att det inte kan finnas något rörelseutrymme i ämnet arv. Han fortsätter med att säga att de skulle fortsätta leta efter Toves mördare tills de hittade och straffade den ansvarige. Vi är både förvånade och förbryllade över situationen med den äldre kvinnan. Familjens farmor, Uno Karlsson, tycker att hennes svärdotter förtjänar ett längre straff för sina missgärningar.

De hävdar att mer motstånd skulle ha erbjudits Tove, en ung och vältränad idrottstjej, om det bara hade varit en person inblandad i mordet. Den äldre kvinnan skulle ha ådragit sig en avvärjningsskador om det bara varit en gärningsman. Om man litar på Uno Karlsson, “Vår fördömelse är att det är som den äldre kvinnan säger, Tove kunde inte göra opposition.”

Maja Hellman Familj

Hon skulle bli skonad, tycktes det antyda.

Toves ärkefiende Andreas Hannah har ingen aning om vad det innebär. Han tycker också att det påstådda mordoffret Maja Hellman ska avrättas. Andreas Hannah hävdar att hon borde ha fått dödsstraff också för sin roll i Toves mord och överflöd av indicier som kopplar henne till brottet.

När huvudsamtalen i Göta tingsrätt avslutades var det allmänt förväntat att ordföranden skulle döma till den tilltalade Majas fördel. Målet mot Maja blev dock tydligen uppskjutet länge. Men om hon inte var inblandad i mordet borde den döda kroppen ha varit avslöjad för länge sedan, som Andreas Hannah påpekar.

Toves nära och kära insisterar på att de visste att hon inte skulle bli skyldig till mord hela tiden. Uno Karlsson, familjens hjälte, hävdar att de kan vara lugna med att veta att hon inte kommer att avrättas eftersom hon släpptes efter att rätt process följts. Linnea Hedlund, Nick Rundberg och Andrea Erliden, som alla är involverade i utvecklingen av protokoll.

Tove kommer aldrig att återvända till sin potentiellt osäkra hemstad.

Och Andreas Hannah tycker att det inte råder något tvivel om att Johanna Jansson borde avrättas för brottet hon begått. Hon borde tillbringa resten av sitt liv i fängelse, men enligt hans åsikt, säger han. Vi anser att domstolen gjorde ett allvarligt misstag genom att inte döma den 20-årige brottslingen till det högsta straff som lagen tillåter. För att utveckla det säger Andreas Hannah: “Där gör vi olika förutsägelser.”

Tove har bestämt sig för att hon aldrig kommer tillbaka till sin tidigare bostad. Toves familj har inte bestämt vad de ska göra om hovrättsdomen vänds. Uno Karlsson menar att vi istället för att diskutera den bakomliggande idén bör fokusera på att studera det aktuella ämnet.

Det är löjligt att Maja Hellman, kvinnan som dödade Tove, skickades fri.

Maja Hellman har en rolig utekväll med sina vänner, dricker och småpratar fram till småtimmarna (så tove dog, anser hovrätten). Det är dock möjligt att hennes död inte får några återverkningar. Beslutet i Tovemordmålet meddelades av Göta Hovrätt klockan 13:00 idag. De flesta läsare är medvetna om att en dom som hade gett två unga kvinnor livstids fängelse upphävdes.

Johanna Janssons livstidsstraff har sänkts från livstids fängelse till 16 år sedan hon var en av de kvinnor som var mest skyldiga till det våld som ledde till mannens mord. Istället för att ta den faktiska tiden att lösa (två år) hade det tagit ungefär hälften så mycket om hovrätten hade korrigerat tingsrättens slutsatser.

Flera säregna drag kan hittas i detta mål. Fyra jurister, var och en med lite olika perspektiv på dödens juridiska betydelse, presenterar ett exempel. De som antingen personligen deltog i bortförandet eller hade full tillgång till alla relevanta bevis är de mest pålitliga vittnena, men det finns ingen säker teknik för att bevisa lagen.

Därför berodde den primära orsaken till Toves död på att hon blev strypt. Detta är avgörande eftersom det, utan en dödsorder, är mycket svårare för anklagare att manipulera en mordräkning mot falska anklagelser. Detta händer när andra dödsorsaker än mord avslöjas för allmänheten.

Även om domstolarna ännu inte har accepterat Johanna Janssons händelsebeskrivning, har den uppskattning hon fått till följd av utredningen fått bred uppbackning. När det läggs till vittnesmålen från målsägandenas experter är detta mer än tillräckligt för att övertyga domstolen om att finna för målsäganden.

Om tjänsteeden inte togs på allvar, förklara varför.

Det som Tingsrätten kallade Janssons “avsiktsuppst” är betydelsefullt. Toves bortgång var en självklarhet. Men lagen antyder att detta bara är en fråga om rättvisa. Den 20-åriga damen visste att hennes stridsfångade partner kunde fly, men hon höll fast om honom ändå.

Janssons stora erfarenhet kan också vara till nytta. Juryns bedömning av vilka svar som var “väsentlig betydelse” Av dessa skäl förblir straffansvarsåldern 16. Straffet för extrem gravfridsbrott blir detsamma. Det här fallet är mest intressant ur juridisk synvinkel eftersom Maja Hellman inte befanns skyldig till överlagt mord.

Högsta domstolen slog fast att hennes påstående om självmord var “osannolika”, eller helt osannolikt, efter att ha hört hennes fall. Även om det var gulligt att en planta i hennes ateljé reagerade på ljudet, borde hon bara ha skrattat bort det. I de följande styckena rör sig hennes berättelse in på ett territorium som är “inom en snar framtid otänkbart” och “mycket anmärkningsvärt.” Det är det lagliga sättet att säga att Maja Hellman är dödförklarad.

Maja Hellman Familj
Maja Hellman Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *