Peter Rätz Idag
Peter Rätz Idag

Peter Rätz Idag – Peter Rätz trängde in i den ryska maffian, Hells Angels och Bandidos på begäran av polisen. På mindre än tio år etablerade han sig som en av Sveriges mest duktiga hemliga agenter. Men nu måste han betala det yttersta priset för sina handlingar. Infiltratören, Peter Rätz, gömde sig i 20 år under jorden och har äntligen dykt upp.

Publikmedlemmar i “Mauri – Vad hände med dig på sistone?”• Han har levt det senaste decenniet sedan han gick i pension från sin hemliga roll hos den svenska polisen. Men efter att ha blivit avslöjad försvann han från allmänhetens syn på mer än tjugo år sedan. Peter Rätz är tillbaka med “Mauri – Vad hände sen?” efter ett långt sabbatsår.

I programmet konstaterar han, “När jag lämnade Sverige sa jag till dem att kungen hade en het bild på två, statsministern hade tre och jag har fem plus.” Medan han skötte baren på centrala Stockholms krogar blev Peter Rätz känd i både mainstream- och underjordiska samhällen. Han anlitades av polisen för att infiltrera den kriminella undre världen på grund av sitt enorma kontaktnät.

Han var involverad i tvisten och dess lösning, och hans deltagande kastade ljus över den roll som utbredd droganvändning och våldsdomar spelade för att underblåsa våldet. Johan Eriksson, den tilltalades advokat, menar att den enskilde var avgörande för att lösa ett flertal brott tack vare sin infiltration.

arresteringsordern för Peter Rätz i samband med en Falun narkotikaoperation hävdes 2004. Cyniskt utpressades han till att göra det han gjorde som privatperson. Som Johan Eriksson utvecklar står det klart att i det ögonblick han är avslöjad, eller kort därefter, vänds hela hans liv upp och ner.

Peter Rätz gick ner för ungefär 20 år sedan och har tillbringat sitt liv sedan dess i luften. Nu har Mauri flugit till Tyskland för att träffa honom; efter lång planering valde han att delta i programmet. Kung Gustav III hade tre heta bilder, statsminister Stefan Lofven hade fyra och jag hade fem, fick jag veta innan jag lämnade Sverige. Mauri frågar sig om han sätter ett högt pris på sitt intellekt eller inte. Tre miljoner var den senaste uppskattningen jag hörde.

Peter Rätz har alltid sin säkerhetsdetalj nära, och han har alltid med sig vad han kallar sitt “nödgrepp och go-kit” – en liten väska som innehåller allt han behöver för att gå på 30 sekunder. På ett kort, i silvermynt, i en kniv och i flera valutor. Han vandrar ständigt omkring på kanten; showen avslöjar att han har en revolver i bakfickan.

Saker och ting hemma är tillbaka som vanligt. Han lägger ner lite extra arbete för att få saker att rätta till, men han förklarar att hans syfte enbart är ekonomiskt. Nu när Hans och hans familj har satt sig in i en rutin, bekymrar Mauri att Peter Rätz inte kommer att vara i närheten för att se sina barn växa upp.

Det är läskigt, erkänner han, men de är säkra så länge jag fortsätter att säga det till mig själv. Han tror att han kommer att dö här, men han har fortfarande en viss tro på att han kommer att kunna fly. Skulle jag nekas möjligheten att väcka talan, vill säga. Om jag går med i polisen kommer de inte att försöka få mig dödad. Så länge det inte erkänns formellt är jag bra.

banner-mauri

Berätta för mig om det senaste som händer i Streama Mauri. Upplev den urgamla frågan “Vad hände då?” frågade en grupp drömvarelser när de sitter runt ett skevt bord med Mauri. Peter Rätz, ämnet för en ny dokumentär, lever just nu på flykt. Peter Rätz, född i Falun, dömdes av svensk polis för att ha tagit sig in i flera illegala motorcykelgäng under sju år. Infiltratörens liv, från hans tidiga år till hans insats i militären och på flykt, kommer att bli föremål för en ny dokumentärserie.

En bartender går med på att infiltrera en motorcykelklubb för polisens penning. Om nästan två år, när champagnen börjar poppa, kommer Peter Rätz att kunna åka med sin fru och två månader gamla tvillingar. SVT-dokumentären Infiltratören hävdar att Peter Rätz aldrig har slutat vara rädd för sitt liv.

Han är förmodligen ute på gården och bullrar och har kul med de andra barnen. Han är så tung att takbjälken hänger under hans vikt. Peter gick in i besöksnäringen som hans mamma gjorde. Börjar som diskare, avancerar i graderna och blir restaurangens köksmästare. Systrarna hävdar att Peter är en autentisk Don Juan fylld av tjejtycke. Han har höjt sig till framträdande plats tack vare sitt arbete inom gästfrihet och sociala sektorer.

Peter Rätz Idag

Pinterest

Hells Angels västar var en ny och allmänt accepterad aspekt av den gangsterstereotyp som växte fram på 1990-talet. Snabb institutionalisering av Northern Mc-Crise följde. På 1990-talet brukade Peter Rätz bar på många anläggningar som Café Opera, Berns och Daily News. Vid den här tiden handlar det inte bara om de onda; det handlar också om skurkarna bland barderna.

De kriminella mc-gängen har anlänt till Sverige, och gängen står i kö för tatueringar. Peter Rätz har ett trevligt uppträdande med sin kundkrets. En samling människor vars enda gemensamma grund är en djupt rotad fientlighet mot staten. Klubbens fokus låg inte särskilt på motorcykling. Peter, som nyligen fått ett snatteri på sitt brottsregister, var inte särskilt entusiastisk över att gå med i en motorcykelklubb.

Men det var inte bara Brödraskapet som fått upp ögonen för den schyssta bartendern. Krogen där han arbetar får besök av två polerare två gånger per natt. De hoppas att Peter Rätz ska dra ner på klubbens finansiering och få entré genom att göra det. För att få ersättning för sina insatser måste det civila samhället rapportera om dem. Detta är en investering för monarken och Nederländerna, inte en fråga om reservbyten. Enligt “Infiltrator”-huvudpersonen Peter Rätz förleddes han att tro att hans agerande skulle ha en positiv inverkan på samhället.

Medlem i Brödraskapet

Kanske ger den 29-åriga Falunringen byte åt hemlivets distraktioner också. Hemliga uppdrag har en viss cool faktor. Dessutom till förmån för en värdig sak. Han berättade för sin fru Susanne att han gått med i en organisation som heter Brödraskapet, vilket strider mot alla sociala normer. Syskonharmoni är naturligt och njutbart. Enligt Susanne “Du måste inse hur naiv jag var.” Danny Fitzpatrick, en brittisk brottsling, var Brödraskapet MC-fängelsets tredje befäl. Han dödades 1998.

Som en pålitlig gängmedlem kan Peter Rätz erbjuda insikt om allt från kärlek till mord. Han måste dock se till att hans “”varumärke” som brottsling förblir intakt. Detta innebär att han går på leveranser och gör saker som att distribuera rök. Hans polishandläggare är medvetna om detta.

Infiltratörernas arbete kan avvärja en hel del gnäll och fängelse. Trots sin okonventionella sysselsättning kan Peter Rätz vara stolt över sin investering. Susanne kunde inte låta bli att le när hon insåg att Peter äntligen kunde få ett telefonsamtal mitt i natten.

Förhållanden som var trevliga och bekväma tidigare dagar är nu normen. Men trots vad namnet antyder var Brödraskapet aldrig så grumligt som det är idag. Gänget upplöstes så småningom på grund av bristande beslutsamhet och motstånd. Infiltratören hjälpte till att orsaka splittringen, så att han eller hon kunde sluta sin anställning.

Pete Rätschs mysiga dubbelmatch på hemmaplan

Det är dags för Peter att slå sig ner och återgå till en mer traditionell livsstil. Men han har gjort sig ett namn i den kriminella underjorden som en formidabel motståndare och en värdefull lönnmördare. Det gör att han kan omskolas till en annan roll, snarare än att bli nedflyttad till en plats på skolbänken.

Den här gången vill dock den norska polisen dra nytta av hans språkliga förmågor så att de kan utge sig själva som medlemmar i Bandidos-gänget. Dokumentären hävdar att Peter jobbar lika hårt som alla andra och går snart uppåt i elitgruppen som han tillhör. Bara en handfull poliser kan spela Peter Rätz hemma dubbelspel under tvång. Det mest typiska namnet för honom är Hanterare. Resten av ordningsmakten och hans kriminella användare betraktar honom som en bov med våldskapital. Det kommer stora gripande i hans spår.

Den kommande massiva knarkoperationen i Visby involverar Peter Rätz hårt. Istället för att göra affärer har polisen varit känd för att tillåta reportrar att se upp till 1,5 kilo råheroin. Närpolischefen ansvarar också för att öka allmänhetens medvetenhet om det kritiska behovet av ökade anslag från Sverige för att bekämpa våldsbrottsligheten på Gotland. Eftersom affären har fastställts att den ska ske på Gotland av polisen, verkar det som om flera flygningar skars ned samtidigt. Succé. Polisen gör ett rekordbeslag av heroin i Visby. Här visar närpolischefen Carin Götblad upp knogmackan för pressen.

Peter infiltrerar den ryska pöbeln.

En mördare från Falun som tidigare kallades “en spillvink” har avslöjats som en sann brottsling. Och varje gång det verkar möjligt att han tar en risk med sitt liv, tar han på sig ett annat åtagande. En strategi är att bädda in agenter inom det ryska brottssyndikatet som underlättar skyttelhandel av prostituerade och amfetamin till Sverige. Tuffa snubbar som inte bryr sig om kronan på fickan som slängs över Atlanten för att få fart på exporten.

Sambon Susanne hävdar att Peters nuvarande arbetsbelastning är för mycket för honom att hantera. Särskilt störande för honom var situationen för de unga honorna. Han kunde ge dem pengar för mat och tak över huvudet som hemlig agent, men det var ungefär allt han kunde göra utan att spränga skyddet. Konsekvenserna för infiltratörer gjordes uppenbara för honom av maffian.

Peter Rätz Idag
Peter Rätz Idag

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *