Liz Carr Sjukdom
Liz Carr Sjukdom

Liz Carr Sjukdom – Den engelska saxofonisten, komikern och TV-värden Liz Carr är också en internationell förespråkare för personer med funktionsnedsättning. Barndom och långvarig utbildning. Hon gick i två skolor i Birkenhead, Merseyside: Birkenhead High School och Upton Hall School FCJ. Hon bestämde sig för att studera juridik vid University of Nottingham.

Advokatverksamhet för personer med funktionshindrade funktionsrättigheter. Carr föddes med arthrogryposis multiplex congenita och har använt rullstol sedan hon var 15 år gammal. Hon klagar under sin stand-up-rutin över att hennes “meus thronus kaputus” är smärtsam.

Hon öppnar upp om humorn som kommer med hennes funktionsnedsättning och säger: “Jag har fått några tuttar, vilket är fantastiskt.” En del killar tycker att jag är riktigt slampig och blir helt snurrig när de hör mig prata om sex och använda stora ord.

Alla klichéer du inte visste fanns. De allra flesta verkar vara i svår nöd. Kommer hon att få oss att skrika, ers majestät? Kan vi göra det här lite roligt? Carr blev politiskt aktiv och en förkämpe för rättigheterna för personer med funktionsnedsättningar strax efter att ha registrerat sig vid University of Nottingham.

Efter att ha avslutat sin juristexamen bytte hon karriär för att genom utbildning förespråka rättigheterna för personer med funktionsbegränsningar. Hon har talat vid flera demonstrationer för funktionshindrade rättigheter i Storbritannien.

I maj 2008 gick hon med i American Association of People with Disabilities (ADAPT) för att samla in pengar till organisationen och för att protestera mot presidentkandidaten John McCains stöd för lagstiftning som skulle ha tillåtit Medicaid-finansiering för kostnaderna för vårdhem i landet.

USA ska omdirigeras till hembaserad eller samhällsbaserad vård, vilket gör att fler personer med funktionella begränsningar kan få den medicinska vård de behöver. Efter BBC-presentationen 2011 av Terry Pratchetts Choosing to Die gick Carr med Jeremy Paxman och David Aaronovitch på Newsnight för att prata om assisterat självmord.

Den Assisted Dying Bill som lord Falconer föreslog var starkt emot av henne, och hon sa varför: “Jag fruktar att vi har nedvärderat vissa grupper av människor – sjuka människor, funktionshindrade, äldre människor – att jag inte tror att det ligger i deras bästa intressen att lagfästa läkarnas rätt att döda vissa människor.”

Karriär. Komedi. Hon har uppträtt tillsammans med många välkända komiker i Abnormally Funny People-ensemblen, inklusive Tanyalee Davis, Steve Day, Steve Best, Simon Minty och Chris McCausland.. 2007 slutade hon delta i Hackney Empires jakt på årets nya akter.

Utöver sin forskning för säsongen 2011 av BBCs komedipanelshow Have I Got News for You, fungerade Carr som panelmedlem i den prisbelönta Ouch! Podcast tillsammans med Mat Fraser från 2006 till 2013.

Verkande

Efter att ha gjort sin professionella skådespelardebut i Mother Courage, bestämde sig Carr för att prova en annan Bertolt Brecht-pjäs, The Exception and the Rule, på Young Vic när hon bara var trettio.

Hon dök först upp som den återkommande karaktären Clarissa Mullery i säsongen 2013 av BBCs mysteriedrama Silent Witness. Efter åtta år bestämde hon sig för att lämna programmet och hennes avgång tillkännagavs den 5 februari 2020.

I 2019 års film The OA porträtterade Carr Dr Marlow Rhodes. Hennes framtida roll som föreläsare i den kommande miniserien Devs 2020 retades. Carrs framträdande som Fenn i den andra säsongen av The Witcher kommer att avslutas i mars 2021.

I december samma år tillkännagavs att hon kommer att gå med i skådespelarna av Good Omens för säsong 2 som ängeln Saraqael. Hon skrev historia som den första personen med funktionsnedsättning att spela huvudrollen i en West End-version av The Normal Heart på Royal National Theatre från september 2020 till december 2021. Efter detta erkändes hon som vinnare av Laurence Olivier 2022 Pris för bästa kvinnliga skådespelare i en pjäs.

Personliga skäl

Tillsammans med sin långvariga sidekick Jo Church var Carr värd för vad han kallade “A Wheelie Special Wedding” 2010. Hennes pappa sa till henne, “Under my breath”, att han inte kunde använda ordet “modig” i konversationer.

Innan deras öppningsnummer filmade Carr och hennes danspartner det. Carr och hennes stol höjdes av den lokala brandbilen medan de dansade till Dirty Dancing-temat i videon. Den 10 augusti 2017 attackerade en man beväpnad med en sax Carr och hennes följeslagare. Liz Carr beskriver arthrogryposis multiplex congenita och dess möjliga orsaker.

Efter att ha varit rullstolsbunden sedan hon var 13 på grund av ett medicinskt problem, är LIZ CARR, nu 49, en brittisk rullstolsidrottare, komiker och internationell förespråkare för personer med funktionsnedsättning.

Mer än 300 födslar drabbas av den sällsynta sjukdom som kallas arthrogryposis multiplex congenita (AMC). Vem är egentligen denna Liz Carr-karaktär? De flesta känner igen Liz Carr från hennes åtta säsonger på Silent Witness.

Hon är en erkänd förespråkare för funktionshindrade män över hela världen. Vilka är orsakerna och symtomen på medfödd artrogrypos? Arthrogryposis multiplex congenita (AMC) är ett tillstånd som drabbar en mycket liten andel nyfödda och kännetecknas av stelhet i lederna.

Symptomen på inaktivitet kan inkludera följande, men de kommer att visa sig olika hos olika människor: Axlar, Armbågar, Hanteras, Händer, Höfter, Knän, Fötter. Även om en persons nivå av orörlighet inte förbättras med åldern behöver de fortfarande terapi för att förhindra ytterligare försämring.

Även om den exakta orsaken till AMC är okänd, är fostrets akinesi, eller minskad fosterutveckling, en känd riskfaktor. En av 10 000 nyfödda drabbas av den vanligaste formen av sjukdomen, amyoplasi.

Föräldrar till ett barn som diagnostiserats med amyoplasi bör söka medicinsk hjälp när deras barn går in i småbarnsåren, även om tillståndet inte anses vara livshotande.

Liz Carr Sjukdom

Hur kan denna sjukdom behandlas? Beroende på svårighetsgraden av sjukdomen kan AMC behandlas på en mängd olika sätt, inklusive de som anges nedan. Korrigerande käkkirurgi, Kirurgi, införliva senorer, Yogaterapi för yrkes, Illustrationer och skisser. Ska-bandet “Silent Witness”. En kille med sax kramar Liz Carr på omslaget:

Liv och död Liz Carr flydde med mindre skydd efter att ha blivit attackerad nära Euston station. Carr, som gick över tröskeln med sin vaktmästare vid den tiden, lider av ett tillstånd som kallas Arthrogryposis Multiplex Congenita, vilket hindrar hennes lemmar från att utvecklas normalt och i slutändan får dem att smälta samman i en onormal hållning.

Carrs vaktmästare försökte försvara henne, men en man beväpnad med två saxar gjorde ett bakhåll. En brutal hand var också inblandad i döden av hans vaktmästare, och båda kvinnorna fördes till sjukhus för att återhämta sig från sina skador.

En vän till Carr berättade för The Sun att det var en “skremmingsupplevelse” för henne och att “det fanns blod överallt, men hon hade stor tur att vädret betalade henne i huvudet och att hon inte var mer allmänt krossad. ” Som hennes sed är, försöker Liz sätta en positiv snurr på situationen genom att göra jämförelser mellan händelsen och attacken av Edward Scissorhands. Hon hade aldrig hört någon prata om honom eller sett honom tidigare.

Scotland Yard rapporterade i en larm att de den 10 augusti hade gripit en kille i 20-årsåldern som utreddes för påstådd inblandning i en narkotikaaffär. Han hålls för närvarande på en polisstation i nordvästra London. Som ett resultat av detta har vi börjat oroa oss för hans psykiska hälsa.

I BBC One-serien spelar Carr rollen som rättsmedicinaren Clarissa Mullery. Hon är ståuppkomiker vid sidan av sitt fantastiska arbete som funktionshinderrättsaktivist. Hon har gjort research för showen Have I Got News For You.

Mitt liv är fullt av häpnadsväckande frågor: Döden, att ta chanser och Liz Carrs många andra ämnen diskuteras i den här intervjun med den berömda skaterinan. I över två år har Liz Carr hållit sig säker, eller åtminstone undvikit fara. Vi sitter utanför en Londonrestaurang nära hennes hus just nu, trots att det är en kall och molnig dag.

Hon värmer händerna över en mugg varm choklad. Hon blev inte bara nominerad för bästa kvinnliga roll, utan det här var första gången inför så många människor (tusentals på Royal Albert Hall) att hon insåg att hon var hemma.

Hon ser hela sitt liv som en enda gigantisk riskbedömning. När det gäller gravar kan du vara säker. Ignorerar hennes begäran om att uppdatera sin bio. Repliker lät som “once in a lifetime – fast förhoppningsvis inte” när hon nominerades för sitt framträdande i Det normala hjärtat på Nationalteatern.

Min ursäkt krävs. Jag säger er att det lönade sig för henne att smutskasta; det slutade när hon började kräkas. Skrattar af. Men det var frustrerande också. Carr använde intervjuer efter incidenten för att sprida budskapet om dolda och isolerade framträdande.

Efter att proven började slutade hon gå på teater. Att sitta i publiken när hon kom var inte ett test av hennes gipset, som det är varje dag. Finns det en känsla av att många män har glömt hur man återgår till “normalitet” efter att ha upplevt extrema trauman?

När hon tillfrågades om det, sa hon: “I allmänhet glömmer folk det eftersom vi är så upptagna med det just nu, och det är när folk säger saker som,” jag kan faktiskt inte gå och göra alla de saker som många människor ta för givet.'”

Carr lämnade sin roll som den kriminella teknologen Clarissa Mullery i tv-kriminaldramat Silent Witness 2020, men rollen fortsätter att ge henne beröm. Dr Emma Brookner, en polioöverlevande, porträtteras av Larry Kramer i hans pjäs The Normal Heart, som utspelar sig i 1980-talets New York under AIDS-krisen. Karaktären inspirerades av Dr. Linda Laubenstein, som var bland de första medicinska arbetarna som lade märke till pandemin.

Carr hade kommit ut ur gömstället för att spela henne, och han var ganska nervös. Jag tillbringade många, många timmar med att skriva. Hela min värld måste vändas upp och ner och ut och in för att kunna slutföra denna övning.

Liz Carr Sjukdom
Liz Carr Sjukdom

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *