Lever Johanna Sällströms Dotter

Lever Johanna Sällströms Dotter
Lever Johanna Sällströms Dotter

Lever Johanna Sällströms Dotter – Hon var en skicklig skridskoåkare och hängiven mamma åt sin unge son. Johanna Sällströms död bekräftades på vårdcentralen. För nästan ett år sedan begick hon självmord. Roy, hennes pappa, var hjärtbruten efter att hon lämnade honom. Han tillägger att saker och ting kanske hade varit annorlunda om jag hade tänkt på henne.

Den 14 februari 2007 hittade skådespelaren Johanna Sällström död i sin lägenhet i Malmö. Hon försökte begå självmord kvällen före sin 32-årsdag. Johannas pappa, Roy Sällström, var i Spanien vid tidpunkten för sin dotters självmord för att få den hjärtskärande nyheten att hon tagit sitt liv. Roy är 55 år gammal. Det verkade som om någon hade glidit in en lyckobringare under min madrass. När jag varnade honom att “Se upp!” han gjorde.

Jag har mycket att berätta!

Vi slår bara ihjäl tiden vid detta vanliga Skövde-bord. Dagsspecialen kycklinggryta med ris har beställts av Roy. Eftersom han har så mycket att säga mellan munnen äter han långsamt. Efter Johannas bortgång kritiserade ett omtvistat inlägg på nätet honom för att vara ärlig om sin dotters självmord. Roy funderar på om han ska berätta för allmänheten om de tysta pengarna eller inte. Han hoppas att hans erfarenhet kan tjäna som ett exempel för andra föräldrar som, liksom han, har känt den enorma glädjen att se sitt barn bli en självständig vuxen.

Du känner en överväldigande mängd oro och ångest.

Sorgen av att förlora ett barn på detta sätt är obeskrivlig. Det är den maximala mängden flexibilitet en persons schema tillåter. Det är som om en stor kroppsdel togs ifrån mig. Roy hävdar att han är överlägsen alla, inklusive sina egna barn, genom att använda detta faktum. Skövde var inget undantag. När Roy promenerar in i torgets lilla park, drar han fram sitt teleskop för att undersöka sin omgivning. Som barn ägnade Johanna mycket tid åt att leka och utforska på kyrkogården.

Var “mamm-pappa”

Roy var den som tog ansvar för de små flickorna. Jag och min fru hade redan bestämt att jag skulle vara den som skulle stanna hemma och ta hand om vår nyfödda dotter. Sedan dess har Johanna alltid blivit kallad “mamm-pappa” av mig. Johanna var två och ett halvt när hennes föräldrar skildes åt.

Den svenska staden Delsbo var målet för Johanna och Roys semester. Invånarna stod alla ganska nära varandra och den gröna floden rasade. Under fem timmar om dagen tillbringade Roy sin tid på en specialiserad skola, där han var anställd. Han stannade hos Johanna resten av tiden. På min lediga dag kunde jag klä mig avslappnat, även i korta kjolar. Vi är en perfekt match känslomässigt.

Roy minns sin dotter som en omtänksam ung kvinna som uppskattade ensamtid. Och hennes ansikte strålade av stolthet och förtjusning på samma gång. Samtal med andra kvinnor var svåra för mig att inleda. Med en kram runt min hals presenterade hon mig för “MIN pappa” och sa: “Det är MIN pappa.”

Han ler t minnets tankeläsningsförmåga är oöverträffad. Johanna bor just nu i Roys sinne. Detsamma gäller för din tid i sömnen. Han kan inte sluta drömma om sitt barn. I drömmen är hon aldrig död. Det är den typen av skön känsla som värmer hjärtat. Då får jag ont i magen och börjar acceptera att hon är borta för gott. Att drömma om henne är dock en trevlig överraskning.

listigt bedrägeri

Han gick över staden som ett spöke med den äldre Johanna i ena handen och den yngre Johanna i den andra. Oavsett hur gammal hon var tänkte han alltid på henne som sin lillasyster. Det är mycket att beklaga att han inte kunde hittas före sitt självmord. Jag kunde ha missat min chans om jag lät tankarna dröja vid henne för länge. Det var omöjligt för henne att ha känt sig så låg. Han insisterar på att ingen var där för att se den.

Hon ringde honom i panik och han kom hem direkt. De väntade tills kylen var full innan de satte sig för att äta. Efter den tidpunkten började det gå smidigt igen. Som pappa kommer jag alltid att finnas där för min dotter. Det är därför det kan vara svårt att förstå vad som har hänt. Som ett resultat tvekar jag att ens ställa frågan “Varför sa du ingenting?” Du

Drick bara det jag ger dig. Som din far kommer jag inte att tolerera sådant missbruk från dig. Detta är en obesvarad fråga. Det finns en god chans att Johanna inte skulle ha ett bra svar om jag bad henne förklara varför hon bestämde sig för att avsluta sitt liv vid den här tiden. Det måste vara ett beslut som fattades i farten. Allt annat blir uppenbart när man når den punkt där man vill avsluta sitt eget liv. Falskt, jag är nyfiken.

Lever Johanna Sällströms Dotter

Efter tsunamin skriker Djupa av rädsla. Johannas depression under åren fram till hennes död är bortom rimligt tvivel. De dödades båda i tsunamin 2004 tillsammans med sin unga dotter Talulah. Så har det alltid varit. Johanna drabbades hårt av olyckan, trots att de hade tagit sig i säkerhet och fått ordning på sina liv.

När hon äntligen kom hem föll hon ihop i en hög av nerver. Johanna tyckte att marken måste förbereda sig för att begrava något nu när våren kommit. Oavsett hur många döda män hon gräver fram… De åt frukost i sina PJs och sov sent på motellet. Roy säger att han känner sig nere på grund av det som hände honom.

Tre dagar efter att Johanna kom hem började hon spela i Wallanderfilmerna, 13 filmer på mindre än två år. Hon hade sprungit runt så mycket efter tsunamin att hon inte hunnit stanna upp och tänka på vad som hänt. Roy hävdar att Johanna en halvtimme in i deras första samtal borde ha tagit en paus. I november 2006, när hon uppträdde i Ystad, svimmade Johanna på scenen.

Det gjorde att hon bestämde sig för att träffa en terapeut i Malmö. Hon lades in på sjukhuset och fick medicin mot sina psykiska problem. Men för Roy var det viktigaste att behålla saker och ting på samma sätt. Sättet som psykologer behandlar varandra är outhärdligt. Helt enastående. För att få sina röster hörda skulle vissa av dem behöva dansa, medan andra kanske skulle behöva mla. Vid det här laget bör vi alla följa samma standard. Sanna downers finns, men det gör individer som inte känner sig riktigt lika låga. Så ser det ut i filmen “Gökboet”, alltså. Johanna kom dit illamående men annars rationell.

Johanna Sällströms familj förtjänar fortfarande vår oro även två år efter hennes död

Johanna Sällström, OS-konståkare, tog sitt liv för 20 år sedan. Hennes pappa, Roy Sällström, har fått hennes kärlek och uppmärksamhet. Han har lärt sig något av sina tårar och nu har han fått ett råd till oss andra: Tjugo år har gått sedan dess. Den 13 februari 2007 upptäcktes kroppen av den svenska ishockeyspelaren Johanna Sällström, med sin terapeuts vetskap, i hennes hem i Malmö.

Hon var 32 år när hon tog sitt liv. Hans pappa, Roy Sällström, insisterar på att de aldrig riskerar att förlora sin ekonomiska trygghet. Hon följer nu runt honom som en skugga. Han minns tydligt Johannas rosa röst, ser henne framför sig och känner hennes ljumma famn. Det vill säga, risken finns alltid där och kan aldrig helt utrotas. Tjugo års livserfarenhet kan påverka hur en individ hanterar svåra uppgifter.

En hyllning till hans dotter finns i trädgården som Roy Sällström sköter. Det är där han brukar lägga uppmärksamheten på henne. Ibland kommer han att slumpmässigt inleda en chatt med henne. Han gör det inte för att han förväntar sig ett svar utan för att det lugnar honom.

Efter ett år av att pröva flera strategier har Roy Sällström kommit fram till att samtal bland mindre grupper i kapellet är de mest givande. Han föreslår Kyrkan som en plats för djupgående filosofiska diskussioner. Präster och diakoner i regionen kan rådfrågas av de sörjande. De delar sina tankar, känslor och livsläxor med varandra. Efter ett års engagemang planerar Roy Sällström att fortsätta.

Ibland träffas vi alla och pratar om våra upplevelser. Vi delar med oss av våra erfarenheter, reflekterar över vad som kom före och efter, och funderar på hur de överlevande kan anpassa sig till sin nya miljö. Det är ganska lugnande för honom. De som hedrar de döda på det sätt som Roy Sällström gör är som släktingar till honom. Han ger detta råd: “Om det är något jag vill förbättra, är det att prata med och lyssna på andra människor.”

Tillgången till stödtjänster för de nära och kära till dem som lider av psykisk ohälsa är avgörande, anser han. Någon du kan lita på låter dig ventilera innan det är för sent om det går utför. För att prata med gruppen omedelbart kan den som ringer fråga: “Kan jag komma in och prata med er nu?” Snälla kasta lite ljus över situationen.

Lyssna på Roy Sällström och anmäl dig till

Roy Sällström ber alla i mängden att vara uppmärksamhet. Att snart komma nära en sjuk person och komma under huden är avgörande. Om inte, är det enkelt att lägga extra tryck. Enligt Sällström lönar sig envisheten i slutändan. Han är skeptisk till svensk psykoterapis effektivitet. Det finns alltid någon som kan hjälpa en fysiskt skadad person. Människor i min ålder med allvarliga hjärtproblem har ännu satt världsrekord för snabbaste tider. Men män med psykisk ohälsa får sällan behandling.

Lever Johanna Sällströms Dotter
Lever Johanna Sällströms Dotter

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *