Erik Galli Familj – Expert i media Den 17 april 1991 föddes Erik Rodrigo Giustimanovic Galli i Skärholmen i Stockholm. Galli har bidragit med fotografier till Nöjesguiden, Stockholms filmfestival och V Magazine samt skrivit för publikationer som Svenska Dagbladet, Expressen, Vice, Bon och Out. Han har rapporterat för Rapport, Morgonstudion och Kulturnyheterna vid sidan av sitt arbete som producent för SVT:s Kobra och Pornfluencers. I hans filmografi ingår även Bergman: A Year, a Life.
Under kniven, en dokumentärserie skapad av Galli 2022, vann tv-priset Kristallen det året. Dokumentären som visades på SVT1-sändningen ansågs vara årets bästa. Han skötte författarskapet till en svenskspråkig SD-bokserie om homosexualitet och homonationalism 2023.
Erik säger: “Mitt ex tyckte att jag var osexig”, i den ångande dokumentären.
De fey är inte tveksamma till att prata om detaljerna i sina estetiska operationer, som blir allt vanligare. Journalisten Erik Galli, som ägnat de senaste två decennierna åt att täcka skuggorna, tar just nu tag i lyxvarubranschen och det moderna skönhetsidealet i en serie som sänds i SVT.
Galli, Ira. Fotokredit går till Janne Danielsson/SVT.
Journalisten Erik Galli ger en personlig syn på plastikkirurgi och samtida händelser i den nya SVT-dokumentärserien Under kniven. Han har inte berättat för sin familj om sina infusioner eller operationer. Alla avsnitt debuterade på SVT idag, och gjordes sedan tillgängliga på SVT Play kvällen innan.
Jag har genomgått plastikoperationer i hemlighet ungefär åtta gånger sedan tjugoårsåldern. De utvalda plastikkirurgerna i avsnittet kommer från ett brett spektrum av akademiska och kliniska bakgrunder. Enligt vad Erik Galli berättade för QX är jag målet för en människojakt, och du är välkommen att hjälpa mig att försöka reda ut mysteriet bakom mina förföljare. skem, som Erik kallar det – är som att se plastikkirurgi på Under Kniven istället för att äta mat.
Jag gjorde en reklam för mig själv, kan man väl säga. När Erik Galli märkte att folk i hans grannskap betedde sig konstigt men ingen pratade om hur de hade “gjort något” hade han en idé för serien. Det finns ingen man vid liv som skulle tjäna på att ta en virilitetsbooster. Men det ska inte hindra oss från att ha samtalet.
Över en miljon svenskar deltar i kosmetiska behandlingar varje år, vilket gör landet till en stor marknad för sådana tjänster. Eftersom de aldrig utbildats i att be om hjälp, aldrig fått tillräckligt med kunskap för att göra välutbildade bedömningar eller väntat tills de var svårt sjuka med att söka vård, hamnar många människor enligt min mening i händerna på odugliga vaktmästare.
Även om Erik alltid varit intresserad av kosmetika har han undvikit att vara programledare för dem eftersom han tycker att ämnet är för personligt för tv. Jag ville inte att andra av misstag skulle tro att jag gjort mycket genom att skryta för mycket om det, så jag höll tyst. Jag kan inte vara den enda som blir alltför extatisk över komplimanger om sitt utseende.
Innan jag insåg hur svårt det skulle vara att göra ett program om tystnadskulturen kring ingreppen hade jag funderat på att göra en föreställning om det. Aldrig i mitt liv har jag varit så villig att visa hela mitt väsen för världen att se. Men jag försörjer mig som tv-producent. Att göra kvalitets-tv är vad jag sysslar med.
Eftersom jag vet detta har jag bestämt mig för att ta bort scenen där jag stöter på mitt ex Fredrik och han säger att min oro över hur han ser mig var ett osexuellt intrång i vårt förhållande. Liknar hur vi inte har slängt något ännu heller. Det finns också en avslappnad atmosfär över platsen.
Var står du nu när det gäller kosmetisk kirurgi?
Mitt liv är inte bättre nu när jag har genomgått plastikkirurgi. Men det är inte nödvändigtvis vad som krävs för att lyckas. Det enklaste skälet är att människor naturligt dras mot det som gör dem lyckliga. En dag skulle jag vilja göra en rekonstruktiv operation igen. Jag funderar på: “Det skulle vara trevligt om jag vid ett ögonkast inte visste att jag behövde stoppa mig under kniven mer och kunde rikta mer av min mentala energi någon annanstans.”
Jag kan dock inte låta bli att undra om du bara ger dig själv ett ingrepp varje dag och sedan dumpar det, vilket ger dig massor av ledig mental kapacitet att hantera alla svårigheter. Erik Galli delar med sig av visdomen från sin tid på Under kniven. Hans ex-flickväns antagande om att han var sexuellt förtryckt, och hans nyvunna medvetenhet om hur andra bedömer honom enbart utifrån första intryck, är två exempel.
Men jag har lärt mig att ett slug leende kan vinna över hjärtan och sinnen hos omgivningen. Det är inte värt din tid att bli involverad i ett slagsmål med någon om deras skötselvanor. Nu när jag känner till detaljerna kan jag slappna av och sluta oroa mig för det. Det är ganska tilltalande för ögat.
Tror du att HBT-gemenskapens ökade synlighet har lett till en minskning av innovationsförmågan hos den hetero befolkningen?
Det verkar som om fysisk perfektion inte är tillräckligt för att vinna någons odödliga tillbedjan. När de blir äldre måste alla hundar kämpa för att överleva, och detta formar oundvikligen hur de beter sig och bär sig själva. Det verkar som om författare har en ohälsosam upptagenhet med att klassificera allt som glimmar, tunnkar, uttras, rävars eller just nu händer i deras verk.
När jag var på humör att vara sensuell placerade den skimrande jackan mig i zonen och hjälpte mig att stanna där. Nu när jag är trettio kan jag med tillförsikt säga att jag har kommit. Men vid den tidpunkten, om man inte förvandlas till en snygging, vilka andra val finns det? Vid det laget skulle även den mest cyniska “silverräven” behöva erkänna att det är för sent.
Tycker du det är gulligt att jag är gammal och skrynklig? Hela konceptet med sådana klassificeringar ger mig rysningar. Varför inte bara agera som en vanlig person för en förändring Sverigedemokraternas Europaparlamentariker Johan Nissinen dricker mjölk på en balkong i Värnamo. Han ordnade så att en besättning från SVT från Bryssel fick besöka de äldre i Småland. Nissinen är en central figur i Erik Gallis nya dokumentärserie “SD-bögar”, som har premiär idag.
Denna show är mycket uppfriskande; det är intressant och politiskt på en gång. Trots det har det varit svårt för mig att formulera mina tankar kring de tre bilderna. Det finns anledning att oroa sig. SVT följer också Luai Ahmed, en konservativ Bulletin-journalist ursprungligen från Jemen som numera är bosatt i Sverige.
Han dyker inte upp när Pride viftar med en regnbågsflagga, bär huvudduk eller gör en “hjälp”-gest med händerna. Det är upprörande att se homofobi hemma omdirigeras genom den muslimska huvudduken för kontroversens skull. Jag kan bara föreställa mig hur svårt det är för honom att vara borta från sin älskade pojkvän medan han och Erik Galli tar hand om Eriks familj i Egypten.
Det faktum att hans kärleksfulla mamma skulle varna honom för att sluta klä ut sig hemma är spännande. De har bestämt sig för att acceptera honom, även om ingen verkar vara särskilt entusiastisk över det. I andra europeiska länder har högerextrema populister vunnit över hbtq-väljare genom att framställa invandrare från muslimska länder som den homofobiska fienden. Kanske gör Sverige framsteg, men vid det här laget är framtiden oklart.
För att lära sig mer om en dragqueen som beskriver sig själv som en “outfit-artist” och backar Donald Trump, reser Galli till USA. Lady Maga USA vill helst inte förknippas med termerna “drag story hour” eller “hbtq-maffian” som hennes namn kan antyda. Hon tror att båset var riggat, men hon använder fortfarande skjutbanan regelbundet för att träna självförsvar mot kommunister.
Djur på fri fot främjar transgenderideologi genom drag queen story time. Lady Maga USA gör det klart att kulturell överlägsenhet står på spel, inte tolerans. De tre huvudkaraktärerna i “SD-bögar” har svårt att anpassa sig till prideparader och andra delar av hbtq-kulturen och de undviker i allmänhet kontakt med andra hbtq-personer. De kämpade för hbtq-personers rättigheter medan andra till höger kämpade för homosexuella människors rättigheter.
Resonemanget bakom någonting är sällan okomplicerat. Medan Luai Ahmed är emot att hans medflyktingar ägnar sig åt uppehllstillstnds eller drag, stämplar partiet han representerar, Johan Nissinens, transpersoner som “avvikelser”. Trots sin första chock kom Johan Nissinens föräldrar så småningom att acceptera Erik Galli, som är gay.
De dricker också ivrig mjölk. De är intresserade av att höra hur svårt det var att komma loss och om ordet “nötkreatur” kan användas korrekt. Nissinen hävdar att han och hans familj aldrig har sådana samtal. Det måste finnas något förutom du. Sammanfattningsvis verkar det ganska tråkigt.
Erik Galli, som är 30 år, berättar vad slemmet består av. Försäljningen av hans rika musik har gett honom över 220 000 svenska kronor. Journalisten Erik Galli vill på förhand konstatera att han liksom hundratals andra svenskar har haft problem innan han går in närmare. “Jag har varit med dem om en trasig nasectomy som jag borde ha anmält”, förklarar den 30-årige killen bakom den hyllade SVT-dokumentärserien “Under kniven”. “Men man skäms och är så ur det att man bara vill förtränga det och fortsätta.”
FÖRfattare: KARIN SRBRING
När Erik Galli diskuterade det aktuella läget påpekade han att han tyckte att det var “lite oroande”. Plastikkirurgen verkade inte intresserad av vad jag hade att säga, så han insisterade på att göra ett hiv-test innan han gick med på att göra operationen. Efter det, berättar Erik Galli, kom självmordstankar in i hans sinne för första gången. När han såg “feminin till sättet”-hänvisningen till honom i läkarens elektroniska journalanteckning säger han att han slog sin fru och snyftade.