Jessica Stegrud Familj – SD-toppen Enligt Jessica Stegrud är Aftonbladets Anders Lindberg “Twitters bäst betalda troll”, den svenska regeringens Annika Strandhäll är “otrevlig” och Richard Jomshof är missförstådd.
Hon verkar antyda att hon skulle vilja få fart på SD. Hennes mamma, socialdemokrat som bodde i Rinkeby medan Jessica Stegrud var barn, ingav henne ett livslångt engagemang för att bekämpa hedersförtryck.
Jag träffade tjejer i min ålder som var väldigt glada för det. Jag tänkte att de bara borstade bort det som en del av sin kultur och gick vidare. Hon föddes den 27 september 1970 i Bromma församling i Stockholms län.
Hon var talman för Europaparlamentet från tiden för EU-valet 2019 till den 25 september 2022, då hon beslutade sig för att istället bli talman i Sveriges riksdag den 11 september. Hon var chef för Europaparlamentets industriutskott (ITRE) och utskottet för lika möjligheter och rättvisa (FEMM), samt ersättare för ekonomi- och valutautskottet (ECON) och den kinesiska delegationen.
Stegrud gick med i koalitionen av konservativa och antifederalistiska partier i Europeiska konservativa och reformister (ECR).
Biografi
Jessica Stegrud, född i Bromma, en förort till Stockholm, tillbringade sin barndom på Gotland. Som ett resultat har hon flyttat en stor del av sitt liv till Sverige. Hon fick sin ekonomiutbildning vid Karlstads universitet mellan 1989 och 1991 och vid Högskolan i Gävle mellan 1991 och 1993.
Hon har avlagt behörighetsprovet i nationalekonomi. Hon har även gått kurser i fastighetsförvaltning, juridik och offentlig förvaltning. Hon arbetade som controller för Sydkraft/Eon Sverige från 2001 till 2019, och hon hade rollen som ekonomichef från 2015 till 2019.
Politik:
Under 2019, juni, kandiderar Stegrud till Europaparlamentet som oberoende på Sverigedemokraternas lista i EU-valet. Hon blev medlem i partiet samma dag som hon gick med och hade aldrig haft några uppdrag inom det tidigare.
Efter att Socialdemokratiska partiet fått 9,67 procent av rösterna valdes hon att representera partiet i EU-parlamentet tillsammans med PeterLundgren och Charlie Weimers. I Europaparlamentet företräder hon gruppen Europeiska konservativa och reformister (ECR), som är motståndare till federalism.
Hon är ordinarie ledare på ITRE, där hon arbetar med energifrågor, forskningsförfrågningar och andra frågor relaterade till upprättandet av industriell reglering. Stegrud var helt klart en av partiets värdefulla kandidater när Sverigedemokraternas riksdagslista för riksdagsvalet 2022 presenterades.
Hon deltog stort i partiets riksdagsverksamhet och åkte på turné med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie kesson. Efter det nationella valet bestämde hon sig för att lämna EU-parlamentet och kandidera som president i landet istället.
Enligt Medieakademins Maktbarometer kommer Stegrud att vara den femte mest inflytelserika politikern på sociala medier år 2022. Hon är allmänt erkänd som toppprofilen i SD. “Kallar mig själv för tanten”
Hon hänvisar till sig själv som sitt smeknamn “tanten”. Som i, “kungen” Jimmie. Hennes status som kronprinsessa har höjts, och hon ses nu som kvinnan som kan göra festen mer livlig. Med hjälp av termer som “vldtäkter” och “fattigpensionärer”, säger talaren, “Jag tror att jag vid det här laget kan ha öppnat några nya dörrar.” Som brukligt föds nya politiskt färgade utbyten ur en kollision av idéer.
Till exempel, i en artikel publicerad den 31 mars av Aktuell Hllbarhet, argumenterar Daniel Vencu Velasquez Castro (S) för att vi, Sverigedemokraterna, borde föra ett “kulturkrig” mot klimatförändringarna.
På många sätt är detta en fascinerande socialistisk tankegång. Till att börja med bestäms inte det internationella klimatet i Sverige av något politiskt parti. Låt det sjunka in nu när Sveriges territoriella utsläpp står för mindre än en tiondel av världens totala utsläpp av växthusgaser.
Enligt en färsk rapport från den svenska regeringens utredningstjänst utgörs “cirka 86 procent” av våra växande skogar av svenska utsläpp, med reservationen att siffran kan variera något från år till år.
I den här debatten är det tydligt att socialister tror att alla projekt som kan beskrivas som “grön omställning” gör något unikt för att spara pengar eller skadar medborgare och företag mer än det hjälper. Ingen kritik är tillåten.
Socialdemokraterna i detta land har föreslagit de strängaste minskningsmålen för dieselutsläppen i historien. Den nuvarande kursen är 30,5 procent, vilket har drivit upp priserna med mer än en euro per gallon, tvingat bönder in i ett budkrig och återigen tvingat Sveriges småbönder till konkursens rand.
Sveriges hårt pressade lantbrukare har återigen pressats till ruinens brant då priset på omfördelningen har stigit med flera svenska kronor per liter. Om Vencu Velasquez Castro skulle vilja utveckla hur denna spännande möjlighet gynnar svensk konkurrenskraft är han välkommen att göra det.
Då kan han med tillförsikt hävda Socialdemokraternas ståndpunkt att dieselreduktionsmålet bör höjas till 66 % till 2030. Samtidigt kan han arbeta med att klargöra om karyonstyrkan kommer att byggas ut eller inte om S återfår sin tidigare dominans. Det verkar råda viss förvirring på den punkten. Eller så finns det ingen ömsesidig förståelse alls.
Sedan var det något om att jag inte var en alltför entusiastisk anhängare av Hybrid-projektet i Norge. Tillåt mig nu att begära att Daniel förklarar hur han planerar att producera en mängd el som motsvarar hela Finlands årliga produktion (cirka 80 TWh).
Det är precis vad som behövs för att skapa den nödvändiga vätgasen när Hybrit är helt utbyggd. Hur kommer den ökade efterfrågan på el att påverka priserna och i förlängningen det lokala näringslivet? är ett relaterat problem.
Det finns en utbredd uppfattning att resten av världen ser upp till just Sverige, en sorts storsvensk nostalgi efter forna tiders stora dagar som fått ny innebörd i form av en humanistiskt grön storm. Men sloganen “Sverige måste fixa klimatet” riktar sig till den inhemska publiken och är bara ett cyniskt knep för att få folk att tolerera höga skatter och dålig infrastruktur.
Det vore dumt att anta att Sverigedemokraterna förespråkar ett svenskt beroende av fossila bränslen. Det vore dumt att anta att Sverigedemokraterna förespråkar ett svenskt beroende av fossila bränslen.
I verkligheten står vi andra partier i den svenska riksdagen relativt nära på den punkten; den enda skillnaden är att vi, åtminstone för närvarande, är fria att bortse från deterministiska tidtabeller och göra hänsynslösa satsningar.
När vi säger att kejsern är trasig, orsakar detta vad som ofta är en tyrannisk grad av störning. Men vi hamnar oftast på rätt plats. Fler kärnkraftverk lades ner med hjälp av Socialdemokraterna vid rodret.
Viktigare än att säkerställa en pålitlig elförsörjning till svensk industri – en potentiellt farlig utveckling för den svenska landsbygdsekonomin – var att tillhandahålla köttben till Miljöpartiet. Tidö-partierna har däremot börjat investera i nytt kärnkraft, vilket med all sannolikhet kommer att underlätta arbetet med elektrifiering i framtiden.
Så mycket om vårt falska “kulturkrig” mot klimatet. Hollviken på en röstvärd plats i Europeiska unionen: Sätt stopp för flödet av svenska pengar till Europeiska unionen. Jessica Stegrud har gått från att vara “alltid intresserad av samhällsfrågor” till att bli Sverigedemokraternas andraval till EU-ambassadör på rekordtid.
Men vem är denna Höllvikenbo, och varför vill hon komma till makten i EU:s bakrumsaffärer med ett mandat att förändra saker och ting? Vem är Jessica Stegrud, egentligen? Jag är född på Gotland men har kallat Sverige hem de senaste 25 åren. Har en sambo och tvillingar som väger ett ton.
Jag har tillbringat hela mitt yrkesverksamma liv i den privata sektorn, och jag är inte ekonom eller politiker. Jag har alltid varit intresserad av politik och sociala frågor, men jag har aldrig varit aktiv i någon politisk grupp.
Jag har studerat ekonomi, juridik och statistik och arbetat i flera ekonomiska roller, senast som business controller på Aeon och tidigare för företag som Heidelberg Cement och Aspiro.
Du är nu den ledande kandidaten till en plats i Europaparlamentet.
En politisk karriär med oöverträffad framgång, eller hur? Det kan tyckas vara rekordfart vid första anblicken, men det är inte hela historien. Det började för några år sedan. Efter att ha skrivit några tidsresereflektioner på Facebook fann jag mig fast i en debatt på nätet.
Sedan följde några poddar och bloggar, samt några debattartiklar. Under dessa år byggde jag upp ett brett politiskt nätverk. Hösten 2017 blev jag kontaktad av Sverigedemokraterna. Jag var inte intresserad först. Jag hade också en grov skiss på festen på den tiden.
Sedan bestämde jag mig för att träffa dem och ta deras puls, precis som de ville känna min.
Jag var uppdaterad på fjol riksdagsvalet, men det blev inte mitt personliga skäl. Sättet du uttrycker det får mig att skratta. Jag fick en oväntad månads uppsägningstid inför EU-folkomröstningen.
Efter att ha gjort så mycket läxor jag kunde om vad jobbet innebar, tackade jag ja. Min ansökan om att gå med i partiet var en lång process och det dröjde till nästa dag innan jag officiellt lades till i partiets medlemslista.
Detta verkar vara en stor koppling mellan privat företagande och EU:s politik. Det är en utmaning och ett stort skifte, från slank affärspraxis till utdragna demokratiska procedurer, men jag har arbetat i stora företag och vet att de inte alltid är så effektiva som de verkar.
Min femårsplan kräver noggranna förberedelser om jag blir utvald. EU är massivt, invecklat och allomfattande. En person måste välja sitt fotfäste. Sverige är ett av de mest EU-stödjande länderna, ändå har du nämnt att okunskap spelar en roll i det. Vad menar du med det?
Jag skulle säga att det finns två distinkta grupper. Någon som har tänkt igenom det, är intresserad och tycker att det är ett viktigt val. Den andra, större gruppen, vet knappt att det är ett EU-val. Ingen vet hur mycket EU-medlemskapet kostar Sverige, vad EU innebär eller hur stor andel av de beslut som fattats i den svenska riksdagen redan har fattats i Bryssel.
Många människor försöker inte ens dölja sina känslor. Människor reagerar vanligtvis när de faktiskt kan se problemet i sina dagliga liv. När jag tar upp EU säger folk, “låt oss arbeta tillsammans, det låter bra.”
Först blir man medveten om det pågående maktskiftet när man tänker på att det är EU-byråkrater som bestämmer hur mycket skog som ska avverkas i Norge och om barn i våra skolor ska förses med iPads eller inte.
Medlemsavgiften är ytterligare en stötesten för vissa människor. Sverige har de högsta betalningarna per person av något land. När britterna lämnar ökar exitskatten med fem miljarder svenska kronor. Det är nästan lika mycket som hela den svenska poliskåren kostar (20 miljoner svenska kronor).