Bert Sundström Längd
Bert Sundström Längd

Bert Sundström Längd – Bert kan ha slagit sig ner på Stockholm som sin permanenta observationspost, men han kanske fortfarande ser på sina planerade framtida resor med ett “utrikeskorre” (en liten sned åt sidan). Ja, jag skulle vilja gå tillbaka till min post i nationens huvudstad från 1990-talet. Staden Bryssel är ett annat bra alternativ. Det skulle vara spännande att sätta mina tyska och franska kunskaper på prov.

Oavsett om han är korrespondent eller internationell reporter med huvudkontor i Stockholm, strävar han efter att göra samma sak: ge tv-tittarna i Sverige ett smakprov på det ovanliga. Allt du läser, från beskrivningen av bombardementet av Kiev till berättelsen om en ung Den ryska flickans resa från landsbygden tillbaka in i staden med en vit lykta är verklig. Yrkesmässigt finner jag den största tillfredsställelsen i att fungera som en länk mellan livet för vanliga killar ute i världen och observatörerna som tittar från sina soffor.

Berts liv förändrades omedelbart av hans engagemang i mediebranschen. Stora Tuna, en liten ö inte alltför långt från Borlänge, badades av musik när solen gick upp. Dessutom var hon den första personen någonstans som aktivt sökte upp honom. Under sina tidiga år kunde han se mycket av Europa som medlem i Borlänge skolorkester. Universitetets instrumentalmusikprogram mötte hård konkurrens från sina språkkurser.

Bert, vid 25 års ålder, packade sina väskor och begav sig till Sydamerika. Han arbetar som översättare för företagskunder i Buenos Aires. Det tog längre tid att slutföra jobbet än han hade förväntat sig. Han hade länge hoppats att han kunde fly sin deprimerande omgivning och ägna sig åt något som skulle ha en bestående inverkan på mänskligheten.

När mer traditionella karriärvägar, som medicin eller ingenjörsvetenskap, dök upp utom räckhåll, tänkte du någonsin på att bli journalist istället? Om inte mer så skulle han ha något att dela med sina medsvenskar om det främmande land som så många sydamerikaner kallade hem.

I det ögonblicket bestämde jag mig för att stanna i Argentina. Där var jag omgiven av nära och kära och hade en plats att kalla min egen. Jag visste innan jag ens vaknade att om jag inte kom in på journalistskolan skulle jag aldrig ompröva mitt beslut att söka.

Men Oden behövde en fras för att låtsasspela. En dag kom ett samtal från mamma i Big Tuna helt i det blå. Journalisthögskolan i Stockholm diskuterade honom. Om Bert kom hem tidigt och inte kunde hitta toaletten i bräddavloppet tre dagar senare, hade han ordnat ett rum för säkerhets skull.

Vid 30 års ålder bestämde han sig för att återvända till skolan i jakten på en karriär som utrikesreporter. Han avslutade sin praktik på SVT och har inte haft annat än positivt att säga om nätverket sedan dess. Efter att Berts kontrakt från 2002 som iransk journalist upphörde började han leta efter liknande arbete någon annanstans.

Även om jag inte kunde någon ryska då, övertygade jag mig själv om att jag skulle kunna lära mig det på ett halvår genom att bo och studera i Ryssland en kort period. De försäkrade mig att allt var bra. Jag lärde mig hela ryska språket under de första sex veckorna på jobbet som journalist.

Bert kunde snabbt hämta ryska, men han skaffade också en hund och träffade sin blivande fru Irina i St. Petersburg. Efter att Bert nekats förlängning av sitt arbetsvisum i Ryssland tvingades han och hans familj att ryckas upp med rötterna och flytta till Sverige.

Efter att ha flyttat till Stockholm uppmanade Bert Irina att läsa svenska. Till en början var det överallt. Efter att ha varit fördjupad i svenska i ett helt år kunde Irina tala språket flytande efter bara ett halvår. Dessutom var hon 42 år och kunde inte kommunicera på svenska eller engelska när hon kom till Sverige. Jag kommer inte ge efter för viljan att vara skarp mot henne. Lokalbefolkningen talar uteslutande svenska.

Bert Sundström, vår journalist i Moskva, har lämnat. När Sundström förbereder sig för att lämna Sverige för gott, reflekterar han: “Jag känner kanske mest en sorts oro över att landet som har lärt mig så mycket nu. Ingen demokratiskt vald ledare har någonsin uppnått betydande auktoritetsnivåer.

Det ser ut som en no-win situation. Enligt Sundströms senaste rapport från huvudstaden är striden i Ukraina nästan klar i Ryssland. Enligt Sundström har tiotusentals unga ryssars död inte orsakat mycket sorg på landsbygden.

På måndagen träffades Vladimir Putin och Xi Jinping, Rysslands och Kinas presidenter, i mer än fem timmar. Diskussionen kommer att fortsätta idag och ämnen på agendan är bland annat Kinas “12-punkters fredsplan” och den nuvarande situationen i Ukraina. Alla nationer, oavsett hur stora eller små, måste få sin rätt till territoriell integritet respekterad. Vilket enligt Bert Sundström, SVT:s internationella korrespondent, föranleder rysk intervention i Ukraina.

Bert Sundström Längd

Bert Sundström, som under många år var SVT-korrespondent i Moskva, var en av specialisterna. EU-ambassadören och professorn Torbjörn Forsberg förklarar att även regionalt sett är vänskapen med Ukraina viktigare än säkerheten i Borlänge.

Evenemanget planerades av Torbjörn Forsberg och fjärdeklassarna i samhällsvetenskapsprogrammet. Freds säkerhet undersöktes från både en mikro- och en makronivå av analys.Eleverna hade tre dagar på sig att ta in presentationer, paneler och galleriöppningar.

Torbjörn Forsberg hävdar att politiker, poliser, bedrägeriutredare och Brottsförebyggande rdet alla haft en öppen diskussion om säkerheten i Borlänge. Samtalsämnena spänner mycket, från värdet av utbildning till betydelsen av kulturella perspektiv till kritiskt tänkande till akademisk kunskap för idrottsföreningar.

Torbjörn Forsberg och hans team har lagt ner många timmar för att garantera att Eleverna kan samarbeta, kommunicera effektivt med myndigheter och ta ansvar för sin verksamhet. Bert Sundström, som är född i Big Tuna men nu bor i Sverige, är en veteran SVT-korrespondent. Han har tagit sig hela vägen från Ryssland till Ukraina tack vare sina ansträngningar. Han ombads berätta sagor och fältundersökningar.

Efter att ha avslutat mina studier vid Sveriges Uppsala universitet begav jag mig till Latinamerika för att stilla min nyfikenhet för allt utöver det vanliga. Han säger att han bevittnade flera händelser som fick honom att besluta sig för att bli journalist. Sundström tycker att journalistiken är mycket viktig. Hans rekommenderar att unga människor engagerar sig i ett brett spektrum av mediekonsumtion, inklusive böcker, tidskrifter och välrenommerade nyheter och dokumentärer. Nyckeln till framgång är att samla in tillförlitlig information.

En journalists plikt är att söka information, kontrollera att den är riktig och sedan rapportera den. Liknande mekanismer ligger bakom både krisen i Borlänge och konflikten i Ukraina. Det är ett obestridligt bevis på att deras påståenden är korrekta och lämpliga.

Bert Sundström hävdar att kritiskt tänkande och ett stort ordförråd är lika värdefullt. Det han menade att säga var ungefär: “Det handlar om att kunna formulera en känsla, annars blir det svårt.” Bert Sundström gav inblick i sina egna erfarenheter och perspektiv på den nuvarande situationen i Iran. En medlem av allmänheten vände sig till honom med en fråga om yttrandefrihet under totalitära regimer.

Att lägga ner arbetet är det enda sättet att bemästra något. Han svarade: “Jag prenumererar på en uppsjö av kanaler, läser välrenommerade nyhetskällor, funderar på vad som är rimligt och pratar med mina kollegor.” Hans volontärarbete är en stor anledning till varför.

Som journalist kunde jag lära mig mycket genom att kunna återfånga bilder från brottsplatsen. Jag tror inte att det är så riskabelt; det mest påfrestande som kan hända är att någon hamnar i ett dike vid sidan av vägen och har pistoler riktade mot sig. Det är Bes dag idag.

Bert Sundström Längd
Bert Sundström Längd

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *